İttifak Komisyonu Kuruluyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan. MHP ile yapılacak seçim ittifakına ilişkin "Biz seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. İttifakı tabanımıza iyi anlatalım" dedi.AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli arasında yapılan görüşmede ittifak ile ilgili AK Parti ve MHP'li vekillerden oluşan komisyon kurulması kararı alındığını söyledi.

Haberler 12.01.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ttifak için AK Parti ve MHPli vekillerden oluan komisyon kurulacak

Cumhurbakan Recep Tayip Erdoan, baz milletvekilleri ile kahvaltnda bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen kahvaltl toplantya Ar, Balkesir, Bayburt, çanakkale, çankr, çorum, Denizli, Diyarbakr, Düzce, Elaz, Eskiehir, Kastamonu, Kayseri, Krkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Mu, Osmaniye ve Trabzon milletvekilleri katld.

ERDOAN: TTFAKI MLL MUTABAKAT OLARAK GÖRÜYORUZ

Vekillerle yapt görümede konuan Cumhurbakan Erdoan, Milli ve yerli olan herkesle birliket hareket ederiz. Biz seçim ittifakn milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli bir mutabakat olacak. Sayn Bahçeli mili ve yerli bir duru sergiledi dedi.

3ER KLK KOMSYON KURULMASI DÜÜNÜLMEKTEDR

Görüme sonras AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal görümeye ilikin açklama yapt. Ünal, Erdoann vekillerle yapt görümede milletvekillerimiz düüncelerini paylatlar. 24 milletvekilimiz söz istedi ve yaklak 2 saat süren toplantda 13 milletvekilimiz konuabildi. Kalan 11 milletvekilimiz de önümüzdeki toplantda söz haklar baki olmak üzere toplantmz bitirdik dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal Betepede dün gerçekleen Cumhurbakan Erdoan ve MHP Lideri Bahçeli görümesinnin içerini ilikin de konutu. Ünal unlar söyledi: Bu konu uzunca bir zamandan beri Türkiyenin gündeminde. 15 Temmuz sonras Türkiyenin sürdürdüü 4 terör örgütü ile mücadelesi var. Snr güvenli, snr illerini korumak için, Suriye ve Irakta sürdürdüü ciddi bir mücadele var. Frat Kalkan Harekat gibi, Kuzey Iraktaki zaman zaman ortaya çkan harekat gibi. Türkiye bir milli mücadele veriyor. Biz ittifak bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Sayn Devlet Bahçeli ve MHP ile yürüttüümüz görümeler büyük bir milli mutabakatn ilk admdr.

Önümüzdeki süreçte oluturulacak olan komisyonlar araclyla bu mesele teknik olarak çaltrlacaktr. AK Parti uyum yasalar çerçevesinde ittifak konusunu çalmaktadr. Balangç olarak AK Parti ve MHPnin bu çalmay sürdürmek için 3er kiiden oluacak bir komisyon kurulmas düünülmektedir

ABDULLAH GÜL AçIKLAMASI

Gülan açklamalar ile ilgili de konuan Ünal, Neyin mücadelesini verdiimizi, neyin derdinde olduumuzu, özellikle 15 Temmuzdan sonraki mücadeleyi adeta bir ate çemberine dönümü bölgede Türkiyenin ayakta kalmas için nasl mücadele verdiimizi herkes görüyor. Bunlar devam ederken biz sadece 11. Cumhurbakan Sayn Abdullah Gülün de bu mücadele içerisinde bir AK Parti neferi olarak bulunmas gerektiini ifade ettik. Siyasi mülahazalarla hareket etmedik ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git