İttifaka uygun teklif gelirse!

Yapıcıoğlu, şu ana kadar herhangi bir ittifak anlaşması yapmadıklarını ama partilerinin ilkelerine uygun bir teklif geldiği takdirde bir ittifak içerisinde yer alabileceklerini söyledi.

Haberler 12.10.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖL - HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, u ana kadar herhangi bir ittifak anlamas yapmadklarn ama partilerinin ilkelerine uygun bir teklif geldii takdirde bir ittifak içerisinde yer alabileceklerini söyledi.

Yapcolu, Bingölde Karyaka Mahallesindeki bir restoranda bir araya geldii basn mensuplarna açklamalarda bulundu.

Yaklak 3 aydr Türkiyede ehirleri ziyaret ettiklerini dile getiren Yapcolu, bu kapsamda Bingölde de çeitli temaslarda bulunduu belirtti.

GAZETECLERLE BULUTU

Mevcut anayasa yerine tamamen sivil ve yeni bir anayasa yaplmas yönündeki iradeyi deerli bulduklarn belirten Yapcolu, öyle konutu:

Bu konuda hükümetin ve Sayn Erdoann mecliste temsil edilen siyasi partilerin çalma yapmas yönündeki çarsn önemli buluyoruz. Ancak toplumsal bir sözleme olan anayasa yapm sürecine mecliste temsil edilmeyen siyasi partilerin ve sivil toplumun da dahil olmas gerektiini düünüyoruz. Bize göre yeni anayasa yapmak mümkündür. Türkiye 40 yldr darbe anayasasyla yönetilmektedir. Bu ayptan kurtulmak gerekir. Bunun için siyasi partiler uzlamal ve ortak bir noktada bir araya gelmeye çaba sarf etmelidir. Partilerin krmz çizgilerini sürecin tkanmasna sebebiyet verecek ekilde masann üzerine koymamalar gerektiini mütemadiyen söylüyoruz. Bu açdan yeni anayasa yapm süreci ve frsat siyasi partiler için bir samimiyet testidir.

Siyasette ittifaklarn doal bir durum olduunu ifade eden Yapcolu, HÜDA PAR ilkelerine uygun bir teklif gelirse böyle bir ittifak içerisinde yer alabilir. Biz kaplar ittifaklara kapatm deiliz. Ama imdiden herhangi ittifakla, partiyle, blokla bir ittifak anlamas yapm deiliz. Uygun artlar olursa bir ittifak gerçekleebilir. dedi.

PARLAMENTER SSTEMN ZORLUKLARI

Türkiyenin geçmite parlamenter sisteminde birçok zorluk yaadn belirten Yapcolu, Bizim tercihimiz 70 yl denenen ve sorunlar çözmedii görülen parlamenter sisteme dönmek yerine bakanlk sisteminin aksayan yönlerini düzeltmektir. Onun için biz buna slah edilmi bakanlk sistemi diyoruz. Yani bu sistem slah edilmeli, denge ve denetleme mekanizmalar güçlendirilmeli, bakanlk sistemiyle yola devam edilmeli. deerlendirmesinde bulundu.

srail mahkemesinin, Yahudilerin igal altndaki Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksada sessizce ibadet etmelerine onay vermesine dair karar deerlendiren Yapcolu, gal rejimi Mescid-i Aksann statüsünü deitirmeye ve Müslümanlarn mabedini igal etmeye hazrlanrken slam ülkeleri ise normalleme yarna girmitir. gal rejimiyle normalleme ihanetine imza atanlar derhal bu büyük yanltan dönmelidir. Müslümanlar arasndaki ihtilaf körükleyen, mabetlerine saldran igal rejimi tüm slam aleminin i birliiyle cezalandrlmaldr. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git