İttifakta yeni blok mu oluştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın sözlerine ilişkin, "Türkiye birikimi olan, mandacılığı kovalamış bir ülkedir. Değişimleri sandıkta millet yapar. Kararları millet verir. Kimsenin haddi ve hakkı değildir. Sayın Erdoğan'ın fikrini şiddetle merak etmekteyim." dedi.

Haberler 20.08.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akener, Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolunu partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

Y Parti Grup Bakanvekili Dursun Müsavat Derviolu, Genel Bakan Yardmclar Metin Ergun, Uur Poyraz ve enol Sunat ile Gelecek Partisine gelen Akeneri girite Parti Sözcüsü Selim Temurci karlad.

Akener ve Davutolu yaklak 1 saat 45 dakika süren görümenin ardndan ortak basn açklamas yapt.

Davutolu, Akenerin partilerine hayrl olsun ziyareti gerçekletirdiini, görümede Türkiyenin sorunlar konusunda kapsaml istiarelerde bulunduklarn ifade etti.

Akademisyenlik hayat boyunca Akeneri takdirle takip ettiini belirten Davutolu, Akener, hep düündüünü savunan, savunduu konularda da dirayetle duran kimliiyle Türk siyasetine damga vurmutur. dedi.

Akenerin parti kurma sürecinde yaadklarn kendileriyle paylatn ve Türkiyenin gündemine ilikin fikir alveriinde bulunduklarn dile getiren Davutolu, Gerek parti programlarmzn karlatrlmasnda gerekse sohbetimizde birçok konuda benzer kanaatlere sahip olduumuz, benzer kayglar tadmz, birlikte çalmamz durumunda ciddi bir sinerji oluabilecei kanaati bizde hasl olmutur. diye konutu.

Siyasi partilerin birbirleriyle iletiim içinde olmadn, oysa partilerin sk görümesi gerektiini belirten Davutolu, Biz iktidar ypratmak için deil, Türkiyeye çözüm göstermek için siyaset yapyoruz. Bundan sonra da Y Parti ve Gelecek Partisi arasnda ülkede herhangi bir yeni gelime olduunda bir istiare zemini olacaktr. ifadesini kulland.

Davutolu, ABD Bakan Aday Joe Bidenn sözleri üzerine tüm partilerin bir araya gelerek bir açklama yapmas gerektiini Akenere söylediini aktard.

Bidenn sözlerine kar ortak tutum teklifini olumlu gördük

Y Parti Genel Bakan Akener ise evlerinde gibi arlandn belirterek, Davutoluna teekkür etti.

Akener, Partiler aras i birlii içinde rekabet anlaynn hayata geçirilmesinin Türkiyeye nefes aldracana inanyoruz. Davutolunun Bidenn sözlerine kar ortak tutum teklifini olumlu gördük. Sayn Erdoann bu sözlere ne dediini duymadm. Türkiye birikimi olan, mandacl kovalam bir ülkedir. Deiimleri sandkta millet yapar. Kararlar millet verir. Kimsenin haddi ve hakk deildir. Sayn Erdoann fikrini iddetle merak etmekteyim. deerlendirmesini yapt.

Pek çok noktada ortak yaklammz var

Akener ve Davutolu, daha sonra basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Davutoluna, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun (Abdullah Gülden neden bu kadar korkuyorlar?) sözlerinin sorulmas üzerine, Biz bitaraf durumunda deiliz. Türkiyede korkuyu tamamen ortadan kaldracak bir siyasi iklim art. Kiilerden, akmlardan korkulmayan bir ortam gerekiyor. Bu soruyu Klçdaroluna veya korkan kimlerse yöneltmeniz doru olur. dedi.

ki parti arasnda yeni bir ittifakn olup olmayacann sorulmas üzerine de Davutolu, Türkiyede siyasetin tansiyonunun dümesi lazm. Pek çok noktada ortak yaklammz var. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin getirdii ittifaklardan bahsetmek için daha erken bir dönem. Biz öncelikle yakn diyalog kurmak istiyoruz. eklinde konutu.

Davutolu, Bidenn açklamalarnn Türkiyeye, Türk demokrasisine hakaret olduunu dile getirerek Öncelikle cevap verme sorumluluu iktidarda olanlarndr. Duyulduu anda hepimiz tepki verdik. Muhalefet sessizdir diyenler, duymuyorlar. dedi.

Türkiyenin güney snrndaki d politikasn nasl deerlendirdii sorusuna Davutolu, Türkiyenin Dou Akdeniz politikasnn doru olduu, arkasnda durduklar karln verdi.

Cumhurbakan Erdoann Son dönemde vaka saylarnda ksmi bir art yaansa da salgn halen kontrolümüz altndadr. sözlerine yönelik görülerinin sorulmas üzerine ise Akener, unlar kaydetti:

Maalesef bizim önerilerimizi kimse gündeme almad. 15 ya da 21 gün tüm Türkiyede karantina uygulansayd, baz snr kaplarmz kapanabilseydi hizmet sektöründe yer alan esnaf barmayacakt, açz demeyecekti hem de ekonomiyi daha farkl bir noktadan yönetmek mümkün olabilecekti. Sonuç itibaryla sürü bakl üzerinden gidiliyor. Bilimsel düünce tarz anlk düünceyle yürümez.

Ana Sayfaya Git