İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

Haberler 08.10.2020 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Kurulda, Y Partinin Samsun ve Giresunda meydana gelen sel felaketleri, HDPnin Kolluk güçlerince yapld iddia edilen kötü muamele ve CHPnin Kovid-19 salgnnn ekonomi üzerinde yaratt tahribat ile ilgili grup önerileri görüüldü.

Partisinin grup önerisi hakknda konuan Y Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaar, bölgedeki skntlardan bahsederek, bölgede gabarileri düük köprüler tespit edilerek yükseltilebileceini anlatt.

Sel sonrasn yaamak yerine selden önce tedbirler alnabileceine iaret eden Yaar, tedbirlerin alnmasn, var olan yaralarn da sarlmasn talep etti.

HDP stanbul Milletvekili Ali Kenanolu, sel felaketlerine doal afet denilerek geçilemeyeceini söyledi. Planlama yaplmadan ina edilen HESlerin sonucu bu felaketlerin olutuunu öne süren Kenanolu, ta ocaklar ve HESlerin iklim deiikliine de neden olduunu iddia etti. Felaketin nedeninin dere yataklarnn igali olduunu savunan Kenanolu, tahribatn aratrlmas için gerekli destein de verilmesini istedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de sel felaketlerinin kader olmaktan çkarlmas gerektiini dile getirdi.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, bölgede meydana gelen sel felaketini yaadn belirterek, ilk dakikadan itibaren devletin bütün kurumlarnn haberdar edildiini kaydetti.

çileri Bakannn olaya hemen müdahil olduunu, gece yars Giresuna gelip gece gündüz yöneticilik yaptn aktaran Öztürk, bu olayda 5i asker 11 kiinin hayatn kaybettiini, 4 kiinin de hala arandn kaydetti. Öztürk, ilk andan itibaren devleti yanlarnda hissettiklerini de dile getirdi.

Bunun bir afet olduunu vurgulayan Öztürk, alnacak tedbirler bulunduunu, yaralarn sarlmaya devam ettiini aktard. Öztürk, felaket dolaysyla yanlarnda bulunan kurum, kurulu ve yetkililere teekkür etti.

Partisinin grup önerisi adna konuan HDP Van Milletvekili Murat Sarsaç ise Vanda tarlasnda çalan iki kiinin helikopterden atldn, bu kiilerden birinin hayatn kaybettiini ileri sürdü.

Hukuk karsnda bu zalimliklerinin hesabnn sorulacan söyleyen Sarsaç, iktidarn sesiz kalarak, inkar ederek suç ortakln tercih ettiini iddia etti.

Sarsaç, AK Partinin gündüz vakti insan kaçran siyah araçlar olduunu ileri sürdü.

- Hukuk içerisinde devleti yöneten bir iktidarz

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, Türkiye düman HDP temsilcisinin beyanlar olduunu belirterek, öyle konutu:

Siyah ranger falan tanmayz arkada. Biz, hukuk içerisinde devleti yöneten bir iktidarz. kenceye hiçbir zaman tahammül edemeyiz, tahammül gösteremeyiz. Bahsettiiniz olayla alakal hem adli, hem idari soruturma açlmtr. Vatandamza eer kolluk faaliyetini yerine getiren güvenlik görevlisi, hukuk dnda muamele yapmsa karsnda bizi bulur.

HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta da Muun Türkiye düman HDP lafn iade ettiini belirterek, Türkiye düman bir AKP var u anda iktidarda. diye konutu. Beta, yaplanlarn bir cinayet olduunu savundu.

Mehmet Mu da görülerinin açk ve net olduunu dile getirerek Savclk soruturma balatmtr, bakanlk idari soruturma balatmtr. Hiçbir vatandamzn klna zarar verilmesini istemeyiz. unu da ifade etmek isterim; Siz burada her gün kürsüde Kürt düman AK Parti ifadesini kullanrsanz, Türkiye düman HDP ifadesini her gün duyacaksnz. Siz Türkiye düman bir partisiniz. dedi.

CHP Antalya Milletvekili Bülent Tezcan da Türkiyede hukukun ayaklar altna alndn, tarihin hiçbir döneminde hiçbir ikencecinin iktidara srtn dayamadan ayakta kalamayacan söyledi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydodu, Vanda yaand bahsedilen olayn, biri yarbay iki askerin ehit olduu bir olayla iltisakl gelitiini bildirdi.

HDP sralarndan yalan denilmesi üzerine Aydodu, Yalan dediinizde bir ey söylemi olmuyorsunuz, benim söylediime yalan dediinizde dadaki teröristin namlusundaki kurun gibi kurun skyorsunuz bu parlamentoya. ifadesini kulland.

Yaanan olayla ilgili adli ve idari soruturmalarn balatldn anlatan Aydodu, öyle konutu:

Türkiye bizim ortak sevdamz. Kürtler de bizim kardeimiz, vatandamz. Eer ikence varsa biz de sizin kadar bu iin karsndayz. Biz bir devletiz, söylentiyle, ithamla hareket edemeyiz. kence bir insanlk suçudur ve bizim dönemimizde ikenceye sfr tolerans hayata geçmitir. Bunun suistimali varsa karsnda olacamz beyan ediyorum.

Y Parti ile HDP ve CHPnin grup önerileri kabul edilmedi.

Ana Sayfaya Git