İYİ Parti'de Ankara krizi

Meral Akşener’in liderliğinde, MHP’den ayrılan muhaliflerin başını çektiği kadroların öncülüğünde kurulan İYİ Parti'nin teşkilat atamalarında ‘merkez’ kaygısı yaşanıyor.

Haberler 07.11.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meral Akenerin kurucu genel bakanlnda, MHPden ayrlan muhaliflerin ban çektii kadrolarn öncülüünde kurulan Y Parti, iki koldan çalmaya balad. gazete Habertürkten Saliha çolakn haberine göre Akener, Anadolu gezileri kapsamnda Ahlatta 15 günlük kamp kurarken, ezamanl olarak Genel Bakan Yardmcs Koray Aydn da kendisine emanet edilen tekilat oluturmaya balad. 6 ilin bakanlarn belirleyen Aydn, bu isimleri geçen hafta basna tantt.

DYP kökenli eski MHP Milletvekili Yener Yldrmn balangçta Ankara l Bakan olarak görevlendirildii, 3 hafta ilçelerde çalma yapan Yldrmn haberi olmadan, resmi bakann Mesut Özarslan olarak açkland belirtiliyor. Aydnn, merkeze hitap eden bir tekilatlanma kaygsndan çok kendi ekibini oluturma saikiyle hareket ettiini savunan MHP kökenli Y Partililer, Ankara özelinde yaanan bu atama krizinin, daha iin banda partiye sadan-soldan gelebilecek destei kesebilecei, merkezden harekete katlabilecek kadrolar ürkütebilecei endiesini dile getirdi.

GENEL MERKEZ AçILIYOR

Meral Akenerin Twitter hesabndan, genel merkez binasnn 11 Kasm Cumartesi günü açlaca duyuruldu. Mustafa Kemal Mahallesinde tutulan binada, onarm ve Dekorasyon çalmas yaplyor.

Ana Sayfaya Git