İYİ Parti'de FETÖ krizi... Disipline sevk edilen Ümit Özdağ'dan açıklama

İYİ Parti'deki FETÖ iddiaları sonrası Disiplin Kurulu'na sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ''Bana karşı işletilen disiplin süreci, İYİ Parti Disiplin Yönetmeliği'ne göre ilerleyen bir hukuki süreç değil, siyasal kampanya çerçevesinde “vahşi Batı’daki siyasal linç” ilkelerine göre gelişmiştir. Ve bu kabul edilebilir değildir'' dedi.

Haberler 31.10.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti stanbul Milletvekili Ümit Özda, disiplin kuruluna sevkine ilikin, Bana kar iletilen disiplin süreci, Y Parti Disiplin Yönetmeliine göre ilerleyen bir hukuki süreç deil, siyasal kampanya çerçevesinde vahi Batdaki siyasal linç ilkelerine göre gelimitir. Ve bu kabul edilebilir deildir açklamasn yapt.

Y Parti stanbul Milletvekili Ümit Özda, stanbul l Bakan Bura Kavuncuyu FETÖcü olmakla suçlamas ardndan disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili yazl açklama yapt. Özda, Cumhuriyetin 97nci kurulu yldönümü olan 29 Ekim 2020 tarihinde, Y Parti Genel Sekreteri Uur Poyraz tarafndan yaplan saysz, tarihsiz ve talihsiz bir basn açklamas ile Disiplin Kuruluna sevk edildiini örendiini belirterek öyle dedi:

Yaplan basn açklamasnda disipline sevk gerekçesi olarak baz il ve 108 ilçe bakannn dilekçesi gösterilmitir. Y Parti; anayasann iktidar tarafndan askya alnd, kuvvetler ayrlnn tasfiye edildii bir dönemde hukukun üstünlüü ve kuvvetler ayrlna dayanan bir parlamenter sistemi yeniden tesis etmek maksadyla kurulmutur. Amac hukukun üstünlüünü salamak olan bir siyasi partinin önce kendi iç hukukuna sayg göstermesi gerekir. Y Partinin, Disiplin Yönetmeliinde yaplan düzenlemelere uygun davranmas gerekir ki, iktidara geldii zaman hukukun üstünlüü ilkesine uygun hareket edeceine dair Türk Milletine güven versin. Oysa bana kar iletilen disiplin süreci, Y Parti Disiplin Yönetmeliine göre ilerleyen bir hukuki süreç deil, siyasal kampanya çerçevesinde vahi Batdaki siyasal linç ilkelerine göre gelimitir. Ve bu kabul edilebilir deildir.

SORDUUM SORUNUN CEVABINI VERME MKANI OLACAK

Özda, disipline sevk edilme nedeni olarak, Disipline sevk edilmeme neden olan konu katldm bir televizyon programnda stanbul l Bakannn Kazakistanda FETÖ tarafndan kurulan bir STÖnün bakan yardmcl konusuna açklk getirmesini istememdir. l bakan, bu konuda kamuoyunu tatmin edecek bir açklama yapamam, bunun yerine mahkemeye verdii dilekçeden balayarak, televizyonlarda ve tekilatlarda bana hakaret etmitir. Keza, Y Partinin deiik makamlardaki yetkilileri, Y Partinin yüksek menfaatlerini savunacak bir pozisyon alacak ve gerçei arayacaklar yerde, beni suçlamay tercih etmilerdir. Genel Merkez ve Y Parti grup yetkilileri, ne yazk ki yaanan süreci, Türkiyede FETÖ ile mücadele konusunda parti programnda madde bulunan ve FETÖ szmalar konusunda en temiz parti olmas için baaryla mücadele ettiimiz Y Partiyi savunacak ekilde deerlendirmemilerdir. Disiplin Kurulu sürecinde, televizyon programnda sorduum sorunun cevabn verme imkanm ortaya çkacaktr. Büyük bir bölümü üzerinde daha önce hiçbir kitap yazlmam alanlarda 26 kitap yazm, 16 önemli eserin editörlüünü yapm, milli güvenliimiz konusunda onlarca rapor kaleme alm bir akademisyen ve milletvekili olarak, aratrma ve inceleme yapmadan herhangi bir açklama yapmadm ilgili kamuoyu bilmektedir. Y Partimizin yetkili kurullarna, Y Partiye gönül veren milyonlara ve Türk kamuoyuna önümüzdeki süreçte bu açklamay neden yapmak zorunda kaldm detaylar ile açklayacam ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git