İyi parti'den ak partiye ışık

İYİ Parti'li Yokuş: MHP ile olumsuzluk yaşarsa elimizi taşın altına koyarız

Haberler 04.07.2018 - 11:19 Son Güncelleme : 04.07.2018 - 11:21

Y Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yoku, ktidarn Mecliste tek bana çounluu yok. ttifak kurduu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki olumsuzluk yaarsa Y Parti ile ittifak olur mu, olmaz m onlar bilemem ama biz Meclis tkanmasn, devlet çalsn noktasnda milletin hayrna olan her eyde elimizi tan altna koyarz dedi.

Y Parti Konya Milletvekili Yoku, otelde düzenledii basn toplantsnda, gazetecilerle bir araya geldi. Bir gazetecinin ktidarn MHP ile kurduu ittifakta sorun olmas halinde iktidar partisiyle ittifak kuracak msnz? sorusu üzerine Yoku, unlar söyledi:

Partimizin politikalarn benim belirleme ansm yok. Y Partinin bütün yöneticilerinin özellikle tüzüümüzde, hedeflerimizde koyduumuz eyler. Söz konusu vatansa gerisi teferruattr, diye yola çkan bir hareketiz. Eer ki milletimizin hayrna bir yasaysa biz elimizi tan altna koymaktan geri durmayz. Yani biz muhalefet olsun, diye ya da ktidarn getirdii her ey yanltr anlayyla asla bunu yapmayz. Ama istiareler yoluyla bizim de görülerimiz alnarak, çkarlacak bir düzenlemeye yani katk verdiimiz bir düzenlemeye ülkemizin hayrnaysa her eyi yaparz. Benim bu anlaym, hepimizin anlaydr. Ama hükümet mi olursunuz, ortak olur musunuz; bunu zaman gösterecek. u an Türkiyede yeni bir döneme girdik. ktidarn Mecliste tek bana bir çounluu yok. En yakn ittifak kurduu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki bir olumsuzluk yaarsa Y Parti ile ittifak olur mu, olmaz m onlar bilemem ama bu konuda diyeceim ey udur. Biz Meclis tkanmasn, devlet çalsn noktasnda milletin hayrna olan her eyde elimizi tan altna koyarz.

HERKES HADDN BLECEK

ini iyi yapmayan bürokratlardan hesap soracan kaydeden Yoku, Kamu-Sen üyelerinin birine bile Gözünün üstünde kan var derlerse o bürokratlar kendileri düünsün. Ayrmcl yapanlardan hesap soracam, derken tehdit etmiyorum; soracam için söylüyorum. Herkes haddini bilecek. Herkes devletin memuru olacak. Artk AK Parti ilçe bakannn emrinde kaymakam, AK Parti il bakannn emrinde vali olmayacak, il müdürü olmayacak. Bunlar gördüüm, yaadm an hem Mecliste hem her yerde ifa edeceim dedi.

BURASI HUKUK DEVLET

Kendisine, liderine ve partisine hakaret ettirmeyeceini dile getiren Y Partili Yoku, Y Partinin adn deitirip, P demeye devam edecek olanlar ile ahsma ve partimle ilgili iftira atacak olanlara söylüyorum. Emmi olu, buras bir hukuk devleti. Özgürlüklere sonuna kadar saygm var; ama ne partime ne ahsma ne de liderime hakaret ettirmem. Ben korkmuyorum. Vekil olmazken de korkmuyordum. Daha yemin etmedim, 8inde yemin edeceiz. Halen beni içeri atabilirler, sknt yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git