İYİ Parti'den "Erken seçimden yana değiliz" açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Müstakil olarak bunca ağır yükün arasında seçim isteyen taraf olarak milletin çektiği ıstıraba sırtını dönmüş bir nobranlığın tarafı asla olmayız." dedi.

Haberler 28.11.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Araliolu, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, gündemi deerlendirdi ve hükümete yönelik eletirilerde bulundu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Emeklilikte Yaa Taklanlarla (EYT) ilgili açklamasn aktaran Araliolu, hükümetin endielerine katldklarn belirterek, bu kiilerin, primlerini devletin kendilerine yükledii sorumluluk çerçevesinde yatrdklar halde hak etmedikleri bir paray istiyorlarm gibi rencide edilmelerini doru bulmadklarn söyledi.

Yavuz Araliolu, bir gazetecinin erken seçimle ilgili sorusu üzerine, unlar kaydetti:

Biz, erken seçim isteyen ve erken seçimi talep ederken memleketin bunca darboazn görmezden gelip, bir siyasi rekabet ve hrsn içerisinde memleketin üstüne yeni yük yükleyen taraf olmak istemeyiz. Erken seçim, ben yönetemiyorum, seçime gitmekten baka çarem kalmad eklinde bir hükümet beyanna dönüürse, bu resti görürüz. Ama müstakil olarak bunca ar yükün arasnda seçim isteyen taraf olarak milletin çektii straba srtn dönmü ve bunu umursamam gibi bir nobranln taraf asla olmayz.

Baz illerde Y Partiye yönelik saldrlar olduunu ifade eden Araliolu, ilgili makamlardan konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini beklediklerini vurgulad. Araliolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Biz bir siyasi partiyiz. Siyasi parti faaliyetlerimize, sesimizi, sözümüzü millete duyurma irademize saldrlar oluyorsa çileri Bakanl, ilgili birimleri marifetiyle bu ii çözmek, Adalet Bakanl da bu ie müdahil olanlara cezasn vermek zorundadr. Devletin bu konuda hatr saylr bir tecrübesi vardr. Olay dikkatle takip ediyoruz.

Ana Sayfaya Git