İyi Parti'den Ukrayna çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından partisinin Başkanlık Divanı'nı topladı.

Haberler 25.02.2022 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Rusyann Ukraynaya askeri müdahalesinin ardndan partisinin Bakanlk Divann toplad. Toplant sonras yaplan açklamada, ktidarn bu kayg verici durumun özü konusunda mevcut askeri çatma ortamnda siyasi çarlarn ötesinde yapabilecei pek bir ey bulunmadndan, ekonomimizin mevcut krlganl da dikkate alnarak, öncelik krizin ülkemize olabilecek yansmalarnn asgari düzeyde tutulmasna, dier ifadeyle krizin ülkemiz açsndan gündeme getirecei skntlarn yönetilmesine verilmelidir denildi.

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Rusyann Ukraynaya askeri müdahalesinin ardndan partisini Bakanlk Divan üyeleri ile bir araya geldi. Toplantnn ardndan yazl açklama yapld. Açklama öyle:

ULUSLARARASI HUKUKUN VE KURALLARININ HLAL: Ukrayna ve Rusya arasndaki uzlamazln bamsz ve egemen bir devletin toprak bütünlüünün ne ad altnda olursa olsun ihlal edildii bir noktaya gelmi olmas uluslararas hukukun ve kurallarnn ihlali niteliinde olduu gibi Avrupann güvenlik mimarisinin temel belgesi olan Helsinki Nihai Senedi ve o zamandan bu yana varlm olan dier mutabakatlarn da yok saylmas demektir.

YIKICI SONUçLARI OLMASI KAçINILMAZ: Rusyann Özel Askeri Harekt ad altnda Ukraynann Donbass bölgesinde yürüttüü, Ukraynann silahszlandrlmas ad altnda ülkenin dier bölgelerine de yaym olduu bu saldrnn hem Ukrayna vatandalar hem de Ukraynann altyaps ve ekonomisi açsndan ykc sonuçlar olmas kaçnlmaz görülmektedir.

ktidarn bu kayg verici durumun özü konusunda mevcut askeri çatma ortamnda siyasi çarlarn ötesinde yapabilecei pek bir ey bulunmadndan, ekonomimizin mevcut krlganl da dikkate alnarak, öncelik krizin ülkemize olabilecek yansmalarnn asgari düzeyde tutulmasna, dier ifadeyle krizin ülkemiz açsndan gündeme getirecei skntlarn yönetilmesine verilmelidir.

KTDARIN DEL ÜLKEMZN SORUNU: Günümüzdeki durum iktidarn deil ülkemizin sorunudur. Bu sorunun almas ise ulusal çkarlarmzn gerei atlmas gerekecek admlarn istiare ve ortak akl çerçevesinde belirlenmesi ile mümkün olabilecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu konuyu ele alacak olmasn memnuniyetle karlyor ve kriz yatncaya kadar Türkiye Büyük Millet Meclisinin, tüm siyasi parti liderlerinin düzenli bir ekilde bilgilendirilmeleri ve gerekiyorsa bir araya getirilmeleri çarsnda bulunuyoruz.

çIKARILACAK çOK DERS VAR: Bu krizden hem ülkemiz hem de bölgemiz için çkarlacak çok ders vardr. Bunlarn analizini zaman geldiinde yapmak ve bu tür durumlarn tekrarn önlemek üzere yaplabilecekleri belirlemek de bir ulusal öncelik olmak durumundadr.

Ana Sayfaya Git