İYİ Parti'li Yokuş yerel medyaya destek verilmesini istedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yerel medyanın büyük bir kısmının imkansızlıklar içinde fedakarca hizmet verdiğini belirterek, koronavirüsle mücadele sürecinde yerel medyaya destek verilmesini istedi.

Haberler 30.04.2020 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yoku, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, yerel medyann, her geçen gün zor durumda ve zor artlarda yayn hayatn sürdürdüünü söyledi.

Yerel medyann güçlenebilmesi için öncelikle finansman sorununun çözülmesi gerektiine iaret eden Yoku, koronavirüsle mücadele sürecinde yerel medyaya destek salanmas kapsamnda önerilerini dile getirdi.

Yoku, yerel medyann, Kredi Garanti Fonundan veya Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresince (KOSGEB) kredilendirilmesini, resmi kurumlara olan ödemelerinin, en az 1 yl süreyle ertelenmesini istedi.

YEREL MEDYA SIKINTILI

Reklam ve ilan faturalarna yansyan KDV oran ile ilanlardan alnan Basn lan Kurumu paynn yüzde 10a düürülmesini talep eden Yoku, yerel radyo ve televizyon kurulularndan telif bedelleri bata olmak üzere RTÜK pay ile frekans bedellerinin bir süre alnmamas gerektiini ifade etti.

TÜRKSAT uydu bedeli ödemelerinin bir süre ertelenmesini ve dövizle deil TL üzerinden, indirimli olarak ödeme imkan salanmas gerektiini söyleyen Yoku, toplumu yakndan ilgilendiren belediye meclisi ve encümen kararlar ile il genel meclisi ve hizmet birliklerinin, karar ve duyurularnn resmi ilan olarak her ehirde yerel gazetelerde yaynlanmasn önerdi.

Yerel medyann büyük bir ksmnn imkanszlklar içinde fedakarca hizmet verdiine deinen Yoku, unlar kaydetti:

Yerel medya çalanlarna ve isiz kalanlara, Basn lan Kurumu tarafndan bir defalna, en az 3 maa sosyal yardm olarak hibe destei verilmeli. Tüm medya çalanlarna devlet bankalarndan veya fonlardan bir yllk maalarnn yars kadar istee bal olarak 5 yl ödemeli, uygun artlarda kredi destei salanmal. Yerel medyann dijital dönüümünde kullanlmak üzere teknolojik alt yap için düük faizli kredi imkan verilmeli.

Ana Sayfaya Git