Kılıçdaroğlu: Şimdi de anneler arasında ayrım yapılıyor

Toplumun gündeminde evlatları için mücadele eden annelerin olduğunu belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Anneler arasında da bir ayrım yapılıyor. Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Nasıl bir ayrım? İkisi de çocuklarını istiyor. Anneler arasında ayrım yapmak doğru değil. Hepsinin derdine çözüm üretmek gerek" dedi. Kılıçdaroğlu, HDP il binası önüne giden İçişleri Bakanı Soylu'ya da tepki gösterdi.

Haberler 16.09.2019 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Osman Kavala, yazarlar ve askeri örencilerin hapiste olduunu belirten CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, dolar olanlarn ise darda olduunu vurgulayarak, FETÖ borsas oluturulduunu söyledi. Konumasnda, HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemine de deinen Klçdarolu, çileri Bakan Süleyman Soyluya, Sen bakansn. çözeceksin sorunu. Acy çözmek. Yetki, imkan, güç, ordu, vali general sende. Diyarbakr Annesinin elinde sadece bir feryat var diye seslendi.

Klçdarolu, CHP Parti Meclisi Toplants öncesi güncel ve siyasal gelimelere ilikin açklamalarda bulundu. Klçdarolunun konumasnda u balklar öne çkt:

12 EYLÜL DARBES:

Aclar dedik. Birisi de 12 Eylül. Öncesinde ve sonrasnda çok kii hayatn kaybetti. Fidan gibi gençlerimiz birbirlerini öldürdüler. Sonra bunlar hapishanede bulutular. ki taraf da yaplan yanllar gördü. Tekin Bingöl, CHPli olup kaç kii hayatn kaybetti diye bir aratrma yapt. Canlar Pahasna Özgür Türkiye isimli. Bu ilk adm devamnn gelmesini isteriz. CHPliler elit derler ya hep. Anadolunun deiik yerlerinde yaam mücadelesi veren kardelerimiz onlar.

YEN SYASET ANLAYII:

Yeni bir siyaset anlayn Türkiyeye getirmek istiyoruz. Kavgadan uzak bir siyaset anlay. Herkesi kucaklayan, her insana sayg duyduumuz bir siyaset anlay. Eletiri yapacaz, bilgiye dayal bir eletiri anlay. CHP eletiriyorsa bir ey olduunu vatanda bunu bilmeli. Kimin çkar için, bu ülkede yaayanlarn çkar için. Kimseyi ötekiletirmeyeceiz. Ayn vatanda yayorsak niçin bir bakasn ötekiletirelim? Yeni siyaset felsefemizin özünde yatan budur. ktidar sahipleri bazen belirgin bir ekilde bu ayrm yapyorlar. ehitler 82 milyonun onurudur. Hepimiz ehit yaknlarna sahip çkyoruz. ehitleri ve ehit yaknlarn 15 Temmuzda ve dierleri diye ayrt edemezsiniz. Biz bunlara kar çknca siz 15 Temmuzu destekliyorsunuz dediler. Hayr. ehitler arasnda ayrm yaplmasna karyz dedik.

ANNELER:

Toplumun gündeminde anneler var. Anne için evladn ne kadar deerli olduunu ancak anneler bilir. çocuk hastalandnda anne de hastadr. Hayat bir anlamda çocuuna baldr. Kendisinden daha iyi bir yaam standard salamasn ister. Her çocuk annesinin turnasdr. Anneler arasnda da bir ayrm yaplyor. Cumartesi Anneleri, Diyarbakr Anneleri. Nasl bir ayrm? kisi de çocuklarn istiyor. Bir anne Diyarbakrda diyor ki, Benim evladm geri gelmeyecek, sizin ki inallah gelir. Bu tabloya baktmzda annelerin hukukunu savunmak gerekmiyor mu? Cumartesi Anneleri 702 haftadr evlatlarnn fotorafn tayarak kimseye bir söz söylemeden oturuyor. Evlatlarnn mezarn istiyor. Diyarbakr Anneleri. Onlarn da evlatlar var? Bu annenin acs yok mu? Oda ister evladnn gelmesini, üretmesini, aln terini dökmesini, evlat sahibi olmasn. Olunu askere vatan savunmas için göndermi. Ama terör örgütü kaçrm. Bakanlarla görütüler. Ben aktardm yetkililere. Bu çocuklarn kurtarlmas lazm diye. Biz yetkili deiliz, elimizde güç yok. Yetki sahibi olanlar güç sahibi olanlar gitmi annelerle oturuyor.

SEN çÖZECEKSN, ELNDE YETK VAR:

Sen bakansn. çözeceksin sorunu. Acy çözmek. Yetki, imkan, güç, ordu, vali general sende. Diyarbakr Annesinin elinde sadece bir feryat var. imdi anneleri de bölüyorlar. Yazk olan da bu. Anne annedir. nsanln sürdürülebilirliini salayan en önemli bir aktör. Acsn paylamak ortak görevimiz.

ADALETSZL BESLYORLAR:

Vatanda oy veriyor. ktidara geliyorsunuz. Vatanda bölmeyecek, kutuplatrmayacaksnz. Bölerseniz ne olur? Adaletin içini boaltrsnz. Ne demi Hz. Ali; Devletin dini adalettir. Kimse kimseye bask yapmasn diye adalet oluturulur. Devlet adaletsizliin kayna olursa toplum vicdan derin yaralar alr. Her insann varlk nedeni adalettir. Siz adaletsizlii besliyorsanz ciddi sorunlar doar. Adalete duyulan güven yerlerde sürüklenirse bundan en büyük zarar vatanda görür. Adalete güvenin yüzde 30lara dtüü görülüyor. ktidar sahiplerinin oturup düünmesi lazm. Adalete sadece bizim ihtiyacmz yok. Bütün canllarn adalete ihtiyac var. Bu kadar yüce bir kavramn içini hangi iktidar boaltabilir. Boalttlar. Son 5 ylda uluslararas aratrmalarda Türkiye hukukun üstünlüü konusunda 50 basamak geriye dütü. Adaletsizlik konusunda dünya rekoru. Bütün dünya Türkiyede adaletsizlik olduunu söylüyor.

TUTUKLU GAZETECLER:

Cumhuriyet Gazetesi çalanlarna bakalm. Haksz hukuk yere yattklarn herkes biliyor. çeriden çkamyorlar. En sonunda çktlar. Haksz bir ekilde içeride yatmalarnn hesabn kim verecek?

EREN ERDEM:

Eren Erdem. PM üyemiz. Aylardr hapiste. Hiçbir delil yok. Sanyorlar Eren Erdem fikirlerinden, yazdklarndan vazgeçecek. Eren Erdemi idam da etseniz inandklarndan vazgeçmez. Siz FETÖ ile kol kola gezerken o kitaplar yazyordu.

FETÖ BORSASI:

Osman Kavala, yazarlar, askeri örenciler hapiste. Yeil dolarlar olanlar darda. FETÖ borsasn önce AK Parti kanadndan dillendirdiler. Orada da vicdanl insanlar var.

Ana Sayfaya Git