Kılıçdaroğlu: AYM'ye niye gitmedik?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da üniversite öğrencileri ile bir araya geldiği toplantıda Anayasa Mahkemesine neden gitmediklerini anlattı.

Haberler 26.02.2017 - 12:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Lideri Kemal Klçdarolu, CHPnin allmn dnda hareket ederek, Cumhurbakanl Sistemine geçii esas alan anayasa deiiklii teklifinin iptali talebiyle Anayasa Mahkemesine bavurmamasn Atatürke balad.

Klçdarolu, stanbulda üniversite örencileri ile bir araya geldi. DoubleTree by Hilton Hotelde düzenlenen toplantda gençlere seslenen Klçdarolunun gündeminde anayasa deiiklii referandumu vard.

NçN GTMEDK?

Anayasa Mahkemesine neden gitmediklerini anlatan Klçdarolu, Niçin biz anayasa mahkemesine gitmedik. Mustafa Kemal Atatürkün Amasya Tamimi nedeniyle biz Anayasa mahkemesine gitmedik. Ne diyor Mustafa Kemal Atatürk, milletin istiklalini milletin azim ve karar kurtaracaktr diyor. Ben bu milletin saduyusuna güveniyorum. Bu milletin doru karar vereceine inanyorum. Eer bu millet milli kurtulu savan vermise imdi bunun ikinci önemli admn atacak dedi.

BZ NSAN MIYIZ?

Sadece bir kii düünecek hepimiz ona uyacaz. O zaman bizim aklmza ne gerek var. O zaman biz insan myz, deil miyiz? Benim düüncem yok mu? Yanl yapyorsa arkada sen yanl yapyorsun deme hakkm yok mu?

367 KORKUSU

CHPnin Anayasa Mahkemesine bavurmamasnn perde arkasnda, mahkemenin red karar verme ihtimali ve 367 gibi yeni bir krizin olduu ise bilinen bir gerçek.

Ana Sayfaya Git