Kılıçdaroğlu: Biz her konuda çözüm üreten terk partiyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse endişeye kapılmasın. Yerel seçimlerde bir basamak atladıysak, ikinci seçimde de bu basamağı atlayıp Türkiye'yi aydınlığa ulaştıracağız. Çünkü biz sorunları bilen ve her konuda çözüm üreten tek partiyiz" dedi.

Haberler 07.10.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bolu Abantta düzenlenen CHP 27. Dönem 2. çalma ve Deerlendirme Toplantsnn ikinci günü, sabah balayan basna kapal toplant ile devam etti. Ölen verilen arann ardndan kapan konumas için kürsüye çkan Kemal Klçdarolu, toplantda birçok konuyu görütüklerini, gelecee dönük düünceleri paylatklarn söyledi. Son derece yararl bir toplant geçirdiklerini ifade eden Klçdarolu, Biz güçlü bir aileyiz. Güçlü bir aile olduumuzu tüm Türkiyeye duyurduk. Beraber sorunlar tartan, çözüm üreten, çözümleri tartan bu ülkenin çkarlar neyi gerektiriyorsa onu yapan parti olduumuzu gösterdik. Biz hiçbir ayrm yapmadan sorunlar masaya yatrmak, çözmek istiyoruz. çünkü sorunlarn altna ezilen bir kitle var. Bu kitle, az bir kitle deil. Bir çocuk yataa aç giriyorsa, biz onu doyuramadan uyumayacaz diyorsak, 82 milyonluk ülkede biz sorunlar tartmayacaz da ne yapacaz. O yüzden bu toplant çok önemliydi dedi.

REFAH DÜZEYNE NEDEN GELEMEDK?

Klçdarolu, devletin temel amacnn Anayasann 5inci maddesinde belirtildii gibi cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak olduunu ifade etti. Bugün cumhuriyet ve demokrasinin gelitirilmesi gerektiini ifade eden Klçdarolu, öyle konutu:

u soruyu hep beraber siyasi görüünü ne olursa olsun, tüm vatandalarn birbirine sormas lazm. Cumhuriyeti kurduk, acaba demokrasiyi gelitirmek ve cumhuriyeti gelitirmek için elimizden geleni yaptk m? Demokrasiyi koruyor muyuz? Hayr, tam tersine yeni barajlar geldi önüne. Biz bu barajlar 82 milyon adna kaldrmaya kararlyz. Tüm engelleri kaldracaz. 17 yldr ülkeyi tek bana yöneten siyasi parti var. stedii karar alyor. stedii yasay, kararnameyi çkaryor. stedii kiiyi görevden alp istedii kii koyuyor. 17 ylda refah düzeyine neden gelemedik? 17 yln sonunda üniversiteli gençlerimiz isiz, çiftçilerimiz geçinemiyor. Bunu hepimizin bir ekliyle sormas lazm. Eer siz devleti liyakate göre deil de sadakada göre yönetirseniz, farkl bir devlet yaps çkyor ortaya. Ona biz parti devleti diyoruz.

ENFLASYON RAKAMINI ELETRD

Enflasyonun yüzde 9 ilan edilmesini eletiren Klçdarolu, Vatanda pazara gidiyor, alveri yapyor. Maazaya gidip alveri yapyor. Görüyor, nasl yüzde 9 olur diyor. Cebinden çkan paraya bakyor, ald ürüne bakyor. Bakn size geçen yl austos ay ile 2019 yl fiyat artlarn söyleyeceim. Makarna yüzde 26, ehriye yüzde 25, sarmsak yüzde 121. Siyasi iktidara göre istatistik üreteceksiniz diyor. Vatandan geçinemedii gün gibi ortada, ama siz bir ekliyle toplumu kandrmaya çalyorsunuz. Vatandan cebindeki para belli. Asgari ücret açlk snrnn altnda. Asgari ücretten kesilen vergi daha fazla artacak diye konutu.

SOMA çLERNE DESTEK VERD

Klçdarolu, Soma içilerinin Ankaraya düzenledikleri yürüyüün engellenmesini de eletirdi. çilerin haklarn aradklarn ifade eden Klçdarolu, Patlama nedeniyle çok sayda içi vatandamz hayatn kaybetti. 2 bin 800 içi hak istiyor. Söz verilen yasal haklarn istiyor. Tazminatm verin diyor. Hakkn istiyor yani. Açktan havadan para istemiyor. çaltm, hakkm verin diyor. Vermiyorlar. Aradan yllar geçti. Yürüyeceim, hakkm arayaym diyorlar. Yürüyemezsin diyorlar eklinde konutu.

TÜRKYENN SORUNLARI çÖZECEZ

D politikaya da deinen Kemal Klçdarolu, yanl d politikann Türkiyeyi hareket edemez hale getirdiini söyledi. Suriyenin toprak bütünlüü için am yönetimiyle görüülmesi gerektiini ifade eden Klçdarolu, D politikada tkandk. Yanl bir d politika Türkiyeyi hareket edemez hale getirdi. Suriyenin toprak bütünlüünü savunuyorsan, iç sava bir an önce bitsin istiyorsan am yönetimi ile konuacaksn dedi.

CHPnin sorunlar bilen ve çözüm üreten tek parti olduunu savunan Kemal Klçdarolu, sözlerini öyle tamamlad:

Hiç kimse endieye kaplmasn. Yerel seçimlerde bir basamak atladysak, ikinci seçimde de bu basama atlayp Türkiyeyi aydnla ulatracaz. çünkü biz sorunlar bilen ve her konuda çözüm üreten tek partiyiz. nsandan yana, doadan yana, sevgiden yana, üretimden yana, aln terinden yana. Londrada ki tefeciler için deil, çiftçi Mehmet için, esnaf için çalan, sanayici için çalan, fabrikalarndan duman tüten bir Türkiye için çalacaz. Herkesin ann, iinin olduu bir Türkiye için çalacaz. Bizim özel bir gündemimiz yok. Diyorlar ya. Bizim özel gündemimiz Türkiyeyi bu bataktan çkarmaktr. Türkiyeyi bu bataklktan çkaracaz. Türkiyenin sorunlar var, çözümü de var. çözeceiz. çözüm için sanda gideceiz. Kim üretimden, içiden, esnaftan sanayiden yanaysa, kim tefeciden rantiyeciye karysa, gelip oyunu vereceksin kardeim. Oyun rengi de CHPdir.

Klçdarolu, toplant sonunda milletvekili ve eleriyle birlikte hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git