Kılıçdaroğlu: Çılgınlara ülke teslim edilemez

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP'lilerin gözaltına alınması, terör saldırıları ve başkanlık sistemi tartışmaları hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı ve Hükümet'i eleştirerek "Çılgınlara ülke teslim edilemez. Aklı baki olmayana ülke teslim edilemez. Cahil olanlara ülke teslim edilemez." dedi.

Haberler 05.11.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Lideri Klçdarolu, zmir Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekletirilen CHP Belediye Bakanlar Toplantsnn açlnda yapt konumada, HDPlilerin gözaltna alnmas, terör saldrlar ve bakanlk sistemi tartmalarna deindi. Cumhurbakan ve Hükümeti eletirerek u ifadeleri kulland:

Seçimle gelenleri içeri atacam derseniz bar getiremezsiniz

Egemenlik sarayn deil, egemenlik padiahn deil, milletindir. Egemenlii saraya tamak istiyorlar. Biz siyasetçilerin, gazetecilerin hapse atlmasn istiyoruz. Hayatlar boyunca CHP lehine tek kelime etmeyenleri sadece biz savunuyoruz. Seçimle gelenlerin gidi yolu ancak seçimle olmaldr.

Seçimle gelenleri içeri atacam, öldüreceim derseniz o ülkeye bar getiremezsiniz. Elbette terörle mücadele edeceiz. Terörle mücadelenin ak ve mantkla yaplmas lazm. Sivri sineklerle uramak sorunu çözmez, batakl kurutmak lazm.

Suriyeye Iraka gireceiz diyorlar önce burnunun dibindeki Kandile git. Niye gidemiyorsun ? Türkiyeyi yönetenler uygar bir toplumun parças deil, bir Ortadou ülkesi yapmak istiyorlar. zlenen bu yolda adm adm gidiyorlar. Neden bakanlk diyorlar. çünkü Türkiyeyi bir adamn 2 duda arasna brakmak istiyorlar. Türkiyeyi 19. yüzyl karanlna sokmak istiyorlar.

çILGINLARA ÜLKE TESLM EDLEMEZ

Yasalara uymak zorundayz ama birileri hukuka uymazsa kendi hukukunu dayatrsa doal olarak bu halkn direnme hakk vardr. 15 Temmuz öncesi direnme hakk dediimde ayaa kalktlar Ne demek direnme hakk Direnme hakk Alman Anayasasnda vardr. Hitler örnei tekrarlanmasn diye.

çlgnlara ülke teslim edilemez. Akl baki olmayana ülke teslim edilemez. Cahil olanlara ülke teslim edilemez. O nedenle kuvvetler ayrm vardr.

Tarih tarih diyorlar. Osmanl Osmanl diyorlar. Osmanl diyorsan parlamenter sistem 150 yldr var. Ben sana neyi anlatacam. Akl baki olmayan birin çarm Danmanm diye, bana tarih öretiyor.

Bütün AKPli milletvekillerine sesleniyorum. Ayn kayglar duyduklarn biliyorum. Ayn muamele size yaplsa dur diyeceinizi biliyorum. Siyasette kan davas güdülmez. Kan davas ile bir ülke yönetilemez.

MUSTAFA KEMALN YOLUNDAN DÖNMEYECEZ

Eer sorgulanacaksa ehirleri silah deposu haline getirenlere göz yumanlardan hesap sormak lazm. Genelkurmay Uyardk diyor. 17-25 aralkta rant kavgas yaptlar. kisi de dini kullanyor. Bu ülkenin insanlarnn en temiz duygularn sömürüyorlard. imiz kolay deil ama hiçkimssenin umutsuzlua kaplma hakk yoktur. Mustafa Kemalin yolundan dönmeyeceiz. Böyle bir hakkmz yoktur.

Cumhuriyet demokrasi ile taçlandrlrsa bir anlam ifade eder. Terörle mücadele edeceim diye yazarlar, sanatçlar, er ve erbalar içeri atp Adil Öksüzü brakacaksn. Herkese kelepçe taklrken Adil Öksüze neden kelepçe taklmaz.

Darbe gecesi ehit olan 240 ehidimiz bu ülkeye dikta gelsin diye mi ehit oldular ? Bunlarn sorgulanmas lazm.

Ana Sayfaya Git