Kılıçdaroğlu CHP'li belediye başkanlarıyla buluşacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, il ve ilçelerdeki çalışmalarla hakkında bilgi almak ve Çanakkale'de düzenlenecek "Adalet Kurultayı" ile ilgili değerlendirmeler yapmak üzere partisinin belediye başkanlarını yarın Ankara'da topluyor.

Haberler 08.08.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, il ve ilçelerdeki çalmalar hakknda bilgi almak ve 26-30 Austosta çanakkalede düzenlenecek Adalet Kurultay ile ilgili deerlendirmeler yapmak üzere partisinin belediye bakanlarn Ankarada topluyor.

Edinilen bilgiye göre, CHPli belediye bakanlar yarn bir otelde düzenlenecek toplant için Ankaraya çarld.

Genel Bakan Klçdarolunun açl konumasyla balayacak toplantda, belediye bakanlar çalmalar hakknda bilgi verecek.

Klçdarolunun, partisinin stanbul Milletvekili Enis Berberolunun tutuklanmas üzerine Ankaradan stanbula yapt 25 gün süren yürüyüün de deerlendirilecei toplantda, Maltepede gerçekletirilen miting ve halk tabanndaki yansmas da masaya yatrlacak.

Toplantda, ana muhalefet partisinin 26-30 Austosta çanakkalede yapaca Adalet Kurultay da ele alnacak. 5 gün sürecek kurultayda belediyelerin alacaklar görevler belirlenecek.

Yarnki toplantnn ardndan ele alnan konularla ilgili bir sonuç bildirisi yaynlanacak.

- Temiz enerjiye özel bölüm

Konuya ilikin AA muhabirine açklama yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun, toplantda stanbula gerçekletirdikleri adalet yürüyüünü belediye bakanlaryla deerledireceklerini, bunun halk üzerindeki yansmalarn yerel yöneticilerden dinleyeceklerini söyledi.

Toplantda, yerel seçimlerin ardndan geçen 3 yllk sürede belediye bakanlarnn yapt çalmalarn ele alnacan belirten Torun, temiz enerji ile ilgili bir sunumun yaplacan, belediyelerin alternatif enerjiye yönlendirilmesi konusunda görü alveriinde bulunulacan kaydetti.

Torun, belediyelerin mali yapsnn da deerledirilecei toplantda, gelecee yönelik çeitli kararlarn alnacan dile getirdi.

Partisinin 26-30 Austosta, çanakkalede Adalet Kurultay düzenleyeceini anmsatan Torun, bu etkinlikte belediyelerin alacaklar görevlerin de toplantda konuulacan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git