Kılıçdaroğlu: Darbe fırsatçılığıyla medya susturuluyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, operasyon düzenlenen Cumhuriyet gazetesinin binasına gelerek gazeteye destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Karşı darbe ile karşılaştık. Darbe fırsatçılığı yapıp düşünenleri susturmak, medyayı susturmak ile karşı karşıyayız. Parlamentodan alınan yetkilerle KHK çıkararak bir anlamda anayasal düzen değiştirilmek isteniyor" dedi.

Haberler 01.11.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Kemal Klçdarolu, operasyon düzenlenen Cumhuriyet gazetesinin binasna gelerek gazeteye destek verdi ve u ifadeleri kulland: 15 Temmuz akam bir darbe giriimi oldu. Türkiyedeki tüm siyasi partiler, sivil toplum kurulular, meslek kurulular hepimiz olarak ortak tavr aldk. Bu siyasi tarihimizde bir ilktir. Bunu geniletmemiz gerekirken kar darbe ile karlatk. Darbe frsatçl yapp düünenleri susturmak, medyay susturmak ile kar karyayz. Parlamentodan alnan yetkilerle KHK çkararak bir anlamda anayasal düzen deitirilmek isteniyor. Anayasa hükmünde kararname çkaryorlar artk. Eer Türkiye bu durumla kar karyaysa bunun sorumluluklarndan birisi AYMye aittir. Eski içtihatlarnda direnseydi bu böyle olmazd.

Cumhuriyet gazetesi basn tarihimizin de Türkiyenin de en önemli gazetelerinden biridir. Darbe sonras hep en ar bedel ödeyen gazetedir. Yazarlar öldürerek bedel ödemitir. Uur Mumcu gibi, Ahmet Taner Klal gibi yazarlar öldürülerek bedel ödemitir. Bu ülkenin bütün aydnlarna, kadnlarna ve gençlerine sesleniyorum demokrasiye ve özgürlüklere hep birlikte sahip çkmalyz. Bunun ön koulu da Cumhuriyete sahip çkmaktan geçiyor. Cumhuriyet gazetesi Cumhuriyet ile yat olan bir gazetedir.

Bir gün sra ses çkarmayanlara da gelir

Bütün gazetecilere de seslenmek istiyorum. Medya üzerindeki basklara ortak direnç gösterirsek o zaman demokrasi için mücadele etmi etmi konuma gelmi oluruz. Cumhuriyete bask yaplnca ses çkarmayalm, bir baka gazeteye bask yapnca ses çkarmayalm Bir gün sra onlara da gelir. CHP Genel Bakan olarak bizimle ayn düünceyi savunmasalar da bütün düünceleri savundum ve savunacam. Hep birlikte demokrasiyi savunmak zorundayz.

Gazete önünde protesto

Cumhuriyet Gazetesi Vakf yöneticilerine yönelik gözalt kararlarna gazetenin ilideki binas önünde protesto ediliyor. CHPden sonra HDP stanbul l Bakanlndan bir grup da gazete önüne geldi.

Ellerinde özgür basn susturulamaz dövizleri olan ve slogan atan gruplar gazetenin önünde bulunan stiklal sokan doldurmaya balad. Polis caddeyi araç trafiine kapatt. Gazete binasnn yaknna TOMA ve çevik kuvvet ekipleri yerletirildi.

HDP stanbul l Bakan Doan Erba, Cumhuriyet Gazetesinin bugünkü saysn göstererek Diyarbakr Büyükehir Belediye Ebakanlarnn tutuklanma haberinin gazetede yer aldn hatrlatt.

HDP stanbul Milletvekili Garo Paylan da, Yenikap ruhu hepimiz için artk bir tuzruhu haline gelmitir. Ve hepimizin hayatn körletiriyor. O faizan birlii artk yok edip bütün demokratlarn bir araya gelip ses verme zamandr dedi.

Ana Sayfaya Git