Kılıçdaroğlu: Gezi eylemini aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gezi eylemini bir baskının ortaya çıkardığı bir aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor. Dolayısıyla gençleri yaptıkları eylemlerde saygı ve sevgiyle karşılamamız gerekiyor" dedi.

Haberler 19.02.2020 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, Farkl siyasi görülerimiz olabilir. Ama sonuçta bu ülke bizim ülkemiz ve hep birlikte huzur içinde yaamak istiyoruz. Huzur brakmadlar onu biliyorum. Bir sürü sorun getirdiler onu da biliyorum. Ama özellikle bütün vatandalarmdan istirham ediyorum asla ve asla umutsuzlua kaplmayn. Bu ülkeye güzel bahar hep beraber getireceiz dedi.

GEZ EYLEM AYDINLANMA HAREKET

Klçdarolu, stanbulda görülen Gezi Park eylemlerine ilikin davaya deinerek, Gezi eylemini bir basknn ortaya çkard bir aydnlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor. Dolaysyla gençleri yaptklar eylemlerde sayg ve sevgiyle karlamamz gerekiyor. Bir dönemin savclarnn hazrlad iddianamelerle ki o savclarn bir ksm kaçt bir ksm hapiste; iddianamelerle bizim gençlerimiz, akademisyenlerimiz, sanatçlarmz yarglanyor. Bunlar doru deildir. Adalet dediimiz kavramn içini boaltmamamz lazm. O nedenle Gezi olaylarnn üzerinden çok zaman geçti, çok sayda gencimiz hayatn kaybetti. Hiçbir zaman gençlerimiz ellerine silah almadlar. Kimisi eline gül kimisi piyano kimisi gitar kimisi saz ald. Ramazan Bayramnda oturdular hep beraber namazlarn kldlar. Yeryüzü bizim ibadet alanmzdr dediler. Bu kadar güzel bu kadar hogörülü bir eylemi kalkp bir darbe eylemi gibi tanmlamak asla doru deildir diye konutu.

BU MUDUR BAARI?

Klçdarolu, 13 madde sralayarak, Türkiyenin gerçei ile iktidarn gerçeinin farkl olduunu anlatrken, hükümetin Suriye politikasn da eletirdi. Klçdarolu, öyle konutu:

Öteden beri söyledik yanl yapyorsunuz diye. Defalarca sizin Ortadou bataklnda ne iiniz var? dedik. Her seferinde bizi eletirdiler. Her seferinde vatan-millet edebiyat yaptlar. Suriye bataklnn bize maliyeti bir hayli ar oldu. Bölgede vekalet savalar yaplyor. Egemen güçlerin taeronluuna soyunuyorlar. Orduyu da kullanyorlar. Ölen bizim askerimiz. Sen gidiyordun mitinglere, senin yandalarn seni karlyorlard, kefen bezi giymi yandalarn. Onlar gönder Suriyeye, ver eline silah gitsinler. Gariban Mehmedi neden gönderiyorsun? Vicdanm kanyor. Bunu anlatrken utanyorum. Bu ülkenin tarihine, milli kurtuluuna, bir kum tanesine feda edilen canlara acyorum. 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Gelen Suriyelilere fakir fukarann srtndan 40 milyar dolar para harcadlar. Suriyenin faturas ite budur. imdi dlibden 1 milyon kardeimiz gelecek. Bu mudur baar? Bu mudur d politika? Devleti böyle yönetirsen çkmaz sokaklarda kaybolur gidersin.

Klçdarolu, geçen hafta grup toplantsnda FETÖ ile ilgili olarak 20 soru sorup 20 cevap verdiini hatrlatarak, Kar dünyada büyük yanklar uyandrdn biliyorum. Dikkat buyurunuz 15 Temmuza kadar geldim, sonrasn aktarmadm. Eer arzu ederlerse 15 Temmuz sonrasn da konuabiliriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git