Kılıçdaroğlu: Suriyelilere değil, getirenlere kızın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Abant'ta konuştu. Kılıçrdaroğlu, halkın Suriyelilere kızmaması gerektiğini aktararak, "Suriyelilere kızmayın, niye kızıyorsunuz? Savaştan kaçıp geldiler. Suriyelileri buraya getirenlere kızacağız, kim getirdi Suriyelileri, hangi politika getirdi? Asıl kızacağımız nokta bu, Suriyelilere değil, Suriyelileri buraya getirenlere kızacağız" dedi.

Haberler 05.10.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli ziyaretlerde bulunmak ve partisinin Abantta düzenlenecek kampna katlmak üzere ei Selvi Klçdarolu ile Boluya giden CHP lideri Klçdarolu, Mengen ilçesi giriindeki bir dinlenme tesisinde Bolu Belediye Bakan Tanju Özcan, Mengen Belediye Bakan Turhan Bulut ve partililer tarafndan karland. Burada partililerle ksa süre sohbet eden Klçdarolu, daha sonra Mengen Belediyesi önünde partililere hitap etti. Ses sisteminin arzalanmas nedeniyle konumasn bir süre mikrofonsuz yapan Klçdarolu, siyasetin zenginleme arac olmadn, halka hizmet olduunu söyledi.

CHP ROZET TAIMAYACAKSIN, BELDEY KUCAKLAYACAKSIN

Klçdarolu, bütün belediye bakanlarna, Belediye bakanln kazandktan sonra gösünde CHP rozeti tamayacaksn, bütün beldeyi kucaklayacaksn uyarsnda bulunduunu anmsatarak, unlar kaydetti:

Yeni bir siyaset anlay getiriyoruz. Herkesi kucaklayan, herkese sayg gösteren, her kimlie, her inanca sayg gösteren bir siyaset anlay Ayrmayacaz, bölünmeyeceiz, bir arada huzur içerisinde yaayacaz. Hiçbir çocuun yataa aç girmeyecei bir Türkiyeyi ina edeceiz. Beraber yapacaz bunu. Bizi dier partilerden ayran budur. Biz kul hakk yemeyiz, siyaset yaparken halk düünürüz. Bu memlekette hiçbir ailenin yoksulluk çekmesini istemeyiz. Herkesin huzur içerisinde yaamasn ve kazanmasn isteriz. çiftçinin, esnafn, sanayicinin, yani aln teri dökenin kazanmasn isteriz. Rantçnn, faizcinin, tefecinin deil, üretenin kazanmasn isteriz.

Herkesin kimliine, inancna, yaam tarzna sayg göstereceklerini, herkesi kucaklayacaklarn ifade eden Klçdarolu, Yeni bir siyaset anlayn Türkiyede egemen klacaz. Bakn stanbulda yaptk, engel çkardlar ama bu milletin ferasetine, bu milletin vicdanna güvendim ben. Adalet ve vicdan bu millette var dedim. Adalet ve vicdan varsa Ekrem mamolu tekrar kazanr dedim ve tekrar kazand. Hepinize ükran borçluyum, teekkür ederim diye konutu.

KILIçDAROLUNDAN 7 MADDE

Partisinin belediye bakanlarna 7 madde bildirdiini aktaran Klçdarolu, bu maddelerden ikisini öyle anlatt:

Harcadnz her kuru milletin parasdr. Dolaysyla her kuruun hesabn vermek, kul hakkna saygnn da bir gereidir. Buna uyacaksnz. ki, belediye bakan olduktan sonra oy versin vermesin siz herkesin belediye bakansnz ve herkesi kucaklayacaksnz.

Bu yeni siyaset anlayyla yola devam ettiklerini vurgulayan Klçdarolu, bu anlay vatandalarla büyüteceklerini kaydetti.

Belediye bakanlarna, sorumlu bulunduklar bölgelerde bir çocuun yataa aç girmemesi konusunda uyarlarda bulunduunu belirten Klçdarolu, Her evde huzur, bereket, güzellik, birlikte yaama umudunu büyütme olsun istiyoruz. Bizim arzu ettiimiz de bu. Bu arzuyu gerçekletirmek benim elimde deil, sizlerin elinde. Beraber yapacaz. Demokrasi içinde yapacaz, demokrasiyi güçlendireceiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadalar cumhuriyeti kurdular. Bizim görevimiz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandrmak. Herkesin huzur içinde yaad bir Türkiye ina etmek ifadelerini kulland.

SURYELLERE DEL, SURYELLER BURAYA GETRENLERE KIZACAIZ

Klçdarolu, halkn Suriyelilere kzmamas gerektiini aktararak, Suriyelilere kzmayn, niye kzyorsunuz? Savatan kaçp geldiler. Suriyelileri buraya getirenlere kzacaz, kim getirdi Suriyelileri, hangi politika getirdi? Asl kzacamz nokta bu, Suriyelilere deil, Suriyelileri buraya getirenlere kzacaz dedi.

Suriyede savan bitirilmesi gerektiini dile getiren Klçdarolu, öyle devam etti:

Sonra da unu diyeceiz, Suriyede sava bitirin kardeim. Suriyelileri de kendi ülkelerine gönderin. Dolaysyla savan olduu bir yerde çocuklar, kadnlar hayatlarn kaybeder, büyük insanlk dram yaanr. Suriyede sava var, birbirlerini öldürenler Müslümanlar. Silah veren Amerikallar ve Ruslar. Bu oyuna slam dünyasnn gelmemesi lazm ama maalesef bu oyuna geliyoruz. Maalesef milyonlarca kii yerinden, yurdundan edildi ve maalesef binlerce çocuk, kadn, yal hayatn kaybetti. Biz bu bölgeye huzuru getireceiz. Uluslararas Suriye Konferansn düzenlememizin nedeni de buydu. Memlekete huzur gelsin diye, komuda yangn varsa yangnn üzerine benzin bidonuyla deil yangn söndürmek için suyla gideceiz. Bu mücadeleyi yapacaz, en büyük desteimiz de sizlersiniz. Sizler destek verdiiniz sürece bizler inandmz yolda kararllkla devam edeceiz.

Klçdarolu, konumasnn ardndan belediye binasna geçerek Mengen Belediye Bakan Buluttan çalmalar hakknda bilgi ald.

Ana Sayfaya Git