Kılıçdaroğlu, YSK'nın 7 üyesine istifa çağrısı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi için 'evet' oyu veren Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 7 üyesine istifa çağrısı yaptı.

Haberler 15.05.2019 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, CHPnin özgürlükçü bir parti olduunu söyleyerek, Her inanca saygmz var. nsanlar inanc nedeniyle ayrmyoruz. CHP özgürlükçü bir parti. Biz her inanca saygy aynen göstereceiz. Bu bizim görevimizdir diye konutu.

Klçdarolu, Somada 301 kiinin hayatn kaybettii maden faciasnn 5inci yl dönümü olduunu anmsatarak, öyle konutu:

Hala madur olan aileler var, onlarn çocuklar var. Bizler Somay asla unutmayacaz. 5 yl geçti, ne oldu biliyor musunuz bu süre içinde? 299 madencimiz daha hayatn kaybetti. 301 madenci bir arada öldüü için unutmuyoruz Somay. Ekmek paras için, rahat yaamak için mücadele ettiler ve çaltlar. Onlara sahip çkmak hepimizin boynunun borcu.

SAVCI BR YERDEN TALMAT MI ALDI?

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, evinin önünde saldrya urayan Yeniça Gazetesi yazar Yavuz Selim Demira hastanede ziyaret ettiini belirterek, Hangi gerekçeyle yapld? Failleri serbest brakld. Öldürülmesi mi gerekiyordu? Kim azmettirdi? Sahte plakayla niçin geziyorlard? Korkarm ki üstü örtülecek. Savcya sormak gerekiyor; Senin çocuklarn, ein sopalarla dövülseydi ne olurdu? Sopayla insanlar linç etmeye kalkmak ne zamandan beri serbest brakmak oldu? Acaba bir yerlerden talimat m ald bu savc? Bunu aratracaz. Gerekirse bir aratrma önergesi vereceiz. Gazetecilere kar linç kampanyasn görmezden gelemeyiz dedi.

çFTçLER EKTKLERNN KARILIINI ALAMIYOR

14 Maysn Dünya çiftçiler Günü olduunu hatrlatan Klçdarolu, 17 yllk AK Parti iktidarnda 33 milyon 90 bin hektarlk alan çiftçiler tarafndan ekilmiyor. ki Trakya büyüklüünde alan ekilmiyor? Niçin? Ektiklerinin karln alamyorlar. Her ey dardan ithal ediliyor, çiftçi perian vaziyette. Elektrik, gübre, ilaç, su fiyatlar çiftçinin ürünü ekmesine frsat vermiyor. Milli gelirin yüzde birinin çiftçimize destek olarak verilmesi gerekirken bu oran verilmiyor. Parlamentonun iradesi olan milli gelirin yüzde biri, çiftçinin hakk eklinde konutu.

ANNENN KML, NANCI OLUR MU?

Kemal Klçdarolu, 24 yldr Cumartesi Annelerinin çocuklarn aradn vurgulayarak, öyle dedi:

Her siyasal görüten var, tek istekleri olumuzun kemiklerini verin. Galatasarayda oturdular her Cumartesi, önlerinde sadece evlatlarnn fotoraf vard. Buna bile tahammül edilemedi.

Biber gazyla datld anneler. Siyaset kurumunu, devleti yönetenlerin, bu annelerin talebini yerine getirmesi gerekmiyor mu? Nasl oluyor da siz bu anneleri copluyorsunuz? Buradan gideceksin, oturma diyorlar. Bu anneler çocuk sahibi deil mi? Hangi vicdan, ahlak ve inanç bu ailelerin üzerine sopayla gider, döver. Eline silah almad, baka çocuu dövmedi. Annenin kimlii, inanc olur mu, siyasi görüü olur mu? 737 haftadr evlatlarn aryorlar. çocuklar ölmesin diye hapishane kapsnda bekleyen anneleri de copluyorlar. Bir anneye el kalkmaz, tekmelenmez. Yaplacak tek ey anneye sayg duymaktr. Cennetin ayaklar altnda olduu anneye nasl cop kaldryorsunuz?

BRLKTE OTURUP YENDEN DÜÜNMELYZ

Klçdarolu, isizliin sosyal bir yara olduuna iaret ederek, öyle devam etti:

Hiçbirisi isiz deil iktidar sahiplerinin. Fakirin temel gdas soan ve patatesin fiyat uçtu. Milyonlar isiz, esnaf, i insan borç batanda. Buna karn saray lüks içinde yayor. Milyonlarca ailenin çocuklar isiz, intiharn eiine gelenler var. Ruh halini acaba iktidar sahipleri biliyor mu? 19 Haziran 2018de Erdoan diyor ki Kardeinize yetki verin dolarla, faizle nasl mücadele edileceini göreceksiniz. Nasl mücadele ettiler? Halkna yalan söyleyenden Cumhurbakan olmaz. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Bizler hep birlikte oturup yeniden düünmeliyiz. Hangi parti olursa olsun beraber düünmek zorundayz. Kendilerine ak diyorlar; ama kara bir parti oldu.

EHT CENAZESNE GDERM

Savan bir insanlk dram olduunu kaydeden CHP lideri, Bar akademisyenlerinden Füsun Üstel hapse giriyor. Neden? Bar istedi. Hani bizim ülkemizde demokrasi vard? TTB yöneticilerine onar ay hapis cezas verdiler. Savan bir insanlk dram olduunu bilmiyor mu bu beyler? Beyler çocuklarn askere göndermedi. Fakir fukarann eline verdiler silah. Beyler, saraylarnda oturdular. Biz ehit cenazesine gidince de nasl gidersin? dediler. Ben giderim. ehit cenazesine ben giderim. ehitlerin bamzn üzerinde yeri vardr. Senin Ortadouda ne iin var? Gelen her ehidin vebali senin boynundadr, onun sorumlusu sensin dedi.

YSKYA TEPK

Kemal Klçdarolu, stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçiminin iptal edilmesi için evet oyu veren YSK üyeleriyle ilgili ise öyle konutu:

tiraz ettiler hile yaplmtr diye. Bakld, geçersiz oylar sayacaz dediler. Bir ey çkt m? Hayr. 6 ilçede, saydlar bir ey çkmad. 22 ilçenin 57 sandna sondajlama yapld. Deimedi. 41 bin 132 kstl seçmen var dediler. Bakld, 766 kstl seçmen çkt, sonuç deimedi. YSKnn baz hakimleri, AK Partililere telefon etti. Böyle bir dilekçeyi zamannda verirseniz biz bunu iptal ederiz dediler. Bunu söyleyen YSKdaki çete reisi. Bunun üzerine sandk oluumu doru deil dediler. Siz karar verdiniz, sandk oluumuna seçmenin ne günah var? çete mensubu 7 kiiye soruyorum; Sizde onur, ahlak, haysiyet varsa istifa edecek misiniz? YSK diyor ki bu 4 pusuladan sadece büyükehir belediye bakannda sorun var. Haysiyetini, onurunu kiraya verenler bunu düünürler. Tamamn iptal edin diye dilekçe verdik. Karar verdiler, olmaz dediler. Yedili çeteye söylüyorum; sizde haysiyet ve onur varsa istifa edersiniz. Size acmyorum, çocuunuza, einize acyorum.

Ana Sayfaya Git