Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 soru: Dış güçleri açıkla

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumartesi Anneleri'ne müdahaleye sert tepki gösterdi, 'Türkiye hanedanlık yapısı içinde çürüyen bir devlettir' dedi.

Haberler 30.08.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, ekonomideki kötü gidiata dikkat çekerek, Basiretsiz bir yönetim Türkiyeye hakim olmu durumda yorumunda bulundu. Cumhurbakan Erdoana 9 soru yönelten Klçdarolu Döviz baronlaryla sabah akam beraber olan, ihale datan sensin dedi.

Parti Meclisi toplants öncesinde açklamalarda bulunan Klçdarolunun konumasnn öne çkan bölümleri öyle:

Bugüne gelelim. O onurlu ve gururlu, kimseye ödün vermeyen, ekonomik bamszln salayan, Londraya gidip tefecileri ikna edebilir miyin diye çabaya girmeyen Mustafa Kemalin Türkiyesinden Erdoann Türkiyesine geldik.

Türkiye bu badireyi nasl atlatr diye 13 maddelik bir öneri paketi açkladk. yi niyetle, Türkiyeyi, insanmz, çocuklarmz sevdiimiz için.

TÜRKYE HANEDANLIK YAPISI çNDE çÜRÜYEN BR DEVLETTR

Türkiye, hanedanlk yaps içinde çürüyen bir devlettir. Hazine ve Maliye Bakanlnn internet sitesinde üst yönetimin tablosu yaynland. Bir numaradaki kiinin hiçbir unvan yok. Bu kii, çantac olarak tanmlanyor, hanedandan birisi. Nasl oluyor da, bakan yardmclarndan, müstearlardan üstte. Haber olunca baktk, siteden çkarlm ama çantac hla göreve devam ediyor. Bakandan sonra en yetkili kii.

Hukuk güvenliini salamak zorundasnz. nsanlarn can ve mal güvenliini salamak zorundasnz.

Enis Berberolu, Eren Erdem neden hapiste! Osman Kavala niye hapiste. Nazl Ilcak, Ahmet Altan Düüncelerini beeniriz ya da beenmeyiz ama bunlar sadece kalemleriyle düüncelerini ifade ettiler.

ANNELER YERLERDE SÜRÜKLÜYORSUNUZ

Eer devleti demokratik gelitirmezseniz süratle organize suç örgütüne dönüebilir. Cumartesi Annelerine bakn. Yerlerde süründürüyorsunuz o yal kadnlar, anneleri. Ben orantsz güç kullanan polislere bir ey demiyorum, talimatlar verenlere söylüyorum. Hangi gerekçeyle anneleri yerlerde sürüklediniz. Bir suçu var, Olumun mezar nerede diye sormak. Örgütlü suç devlette böyle oluur.

Darbeler sonras devlet organize suç örgütü niteliine kavumutur. Faili meçhuller o dönemlerde olmutur. Türkiyenin bundan kurtulmas lazm.

Yasama organna talimat veren kii, Merkez Bankasna m talimat vermeyecek. Merkez Bankasnn dünyada da itibar yoktur. Faizi, borsay bir yükseltiyor, vurgunu vurup paray dar götürüyor. Fakir fukarann parasn.

Dolar esas alarak yaptnz ihaleleri TLye çevirin dedik. Müteahhit TC vatanda, ihaleyi veren devlet; sizin dolarla ne iiniz var. Niçin dolarla yaptnz. Karar almlar, AVMde dolarla kiralama olmayacakm. Günaydn beyler günaydn. Onu brak da yandalara verdiin milyar dolarlk ihaleleri Türk Lirasna çevirsene. Gücün yetiyor mu.

DÖVZ BARONLARINA HALE DAITAN SENSN

Sanki benim kzmn çocuklarmn Amerikada apartmanlar var. Döviz baronlaryla sabah akam beraber olan, ihale datan sensin. Bir liralk ilikimi ispat et, siyaseti brakrm. Ben seninkini her ortamda açklarm, senden tk yok.

ERDOANA 9 SORU

Erdoana 9 soru soruyorum:

Tarm bitir, çiftçiyi borç batana sürükle. Tarm ürünlerini ithal et diyen d güçler miydi?

Yandalarna Türkiyenin en büyük ihalelerini dolar endeksli verdin. Daha çok kazansnlar diyen d güçler miydi?

Yandalarna dolarla gelir garantisi ver diyen d güçler miydi?

Yandalarnn sözleme deeri 123 milyar dolar olan projelerine devleti kefil et diyen d güçler miydi?

Dövizle borçlanmalarna izin ver diyen d güçler miydi?

Türkiyeyi Londradaki bir avuç tefeciye teslim et diyen d güçler miydi?

Borç alan emir alr diyordun, memleketi bu hale getirmek için emir veren d güçleri açklayacak msn?

Borç almak için Katarn kapsn çalmaya ve yalvarmaya baladn. imdi Katardan m emir alacaksn?

Ana Sayfaya Git