Kılıçdaroğlu'nun kız kardeşi son yolculuğuna böyle uğurlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kanser tedavisi gören kız kardeşi dün hayatını kaybetti. Kılıçdaroğlu, cemevinde düzenlenen cenaze törenine izdiham yaşanmaması için katılmadı. Yoğun hijyen önlemi alınan cemevine sadece aile yakınları alındı.

Haberler 23.03.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bir süredir kanser tedavisi gören 68 yandaki kz kardei Fikriye Dalgç, dün hayatn kaybetti. Dalgçn cenazesi bugün Sancaktepe Cemevine getirildi. Cemevinin önünde kurulan stantlarda vatandalara maske ve eldiven datld. Ayrca stantlara el dezenfektanlar konuldu. Cenaze töreninde younluk olumas sonucu yaplan anonsla cemevine sadece aile yaknlarnn girmesi istendi. Bu nedenle önceden içeri giren vatandalar dar çkartld. Cenazeye çelenk getiren çiçekçilere de maske ve eldiven takmas söylendi. Dalgçn cenaze töreni srasnda katlmclarn birbirinden uzakta saf tutmalar anons edildi. Cemevine giremeyenler töreni dardan izledi. 3 çocuk annesi Fikriye Dalgçn ei Salih Dalgç, Hastayd kemoterapi alyordu. Kanser hastasyd. Üçüncü kemoterapiyi aldktan sonra kan deerleri ve tansiyonu dütü. Vefat etti dün. Dün sabah baya rahatszd, ambulans çardk hastaneye kaldrdk. Tansiyonu çok düük olduu için kalp çalmad. Uratlar doktorlar. dedi.

KILIçDAROLU CENAZE TÖRENNE KATILMADI

Kemal Klçdarolu cemevinde izdiham yaanmamas için cenaze törenine katlmad. Törene katlan Kartal Belediye Bakan Gökhan Yüksel ise, Sadece hijyen önlemlerini alabilmek için bugün cenazeye katldm ben de. Dezenfekte istasyonlarmz kurduk. Burann ilaçlamasn yaptk. Sayn genel bakanmz da duyarllk göstererek bilinçli bir ekilde cenaze namazna katlmad ki bir izdiham olmasn, younluk olmasn diye. O yüzden sadece aile yaknlarnn olduu bir cenaze merasimi düzenlendi. çünkü çok zor günlerden geçiyoruz. Herkese doru mesajlar vermeye çalyoruz. Evinizde kaln derken bu duyarll gösteren genel bakanmz da acsn içinde yaayarak cenaze namazna katlmad ki kimseye zarar verecek bir kalabalk gerçeklemesin diye. Sadece defin edilirken muhtemelen mezarlkta olacak. Oraya da kimsenin gelmemesi için özel bir çarda bulundu. diye konutu.

Dalgçn cenazesi klnan cenaze namaznn ardndan defnedilmek üzere Kocaeli Derince Köyüne gönderildi.

Ana Sayfaya Git