Kabine değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin atandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine de son verilerek yerine Mehmet Muş getirildi.

Haberler 22.04.2021 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann baz bakanlklara yapt atamalara ilikin kararlar Resmi Gazetenin mükerrer saysnda yaymland. Buna göre Cumhurbakanl Kabinesinde Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl kuruldu. Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn ikiye ayrlmasyla kabinede bakanlk says 16dan 17ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlna Derya Yank, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlna ise Vedat Bilgin atand.

TCARET BAKANLIINDA DEM

Öte yandan Ticaret Bakan Ruhsar Pekcann görevine de son verilerek yerine AK Parti eski Grup Bakanvekili Mehmet Mu getirildi. Mehmet Mu, AK Parti stanbul Gençlik Kollar tekilatnda aktif görevler üstlendi ve çalmalar yürüttü. Srasyla; AK Parti stanbul Gençlik Kollar l Yönetim Kurulu Üyelii, Ekonomi leri Bakanl ve Tekilat Bakanl görevlerini icra etti. 2011 ylnda 24üncü dönem AK Parti stanbul Milletvekili olarak TBMMye girdi. 25, 26 ve 27nci dönemlerde stanbul Milletvekillii görevini sürdürdü. TBMMde Dileri Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri yapt. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliinin yan sra AK Parti Genel Merkezinde Halkla likiler Bakan Yardmcl görevlerini üstlendi. 2014 ylnda MYK üyeliine seçilerek AK Parti Genel Bakan Yardmcl ve Ekonomi leri Bakanl görevinde bulundu.

2 YEN BAKANLIIN GÖREV VE ORGANLARI

Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakanl Kararnamesi ile Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl ve çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl olarak 2ye ayrld. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl yerine Aile ve Sosyal Hizmetler ve çalma ve Sosyal Güvenlik bakanlklar kuruldu. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn görevleri de kurulan yeni bakanlklara datld.

ALE VE SOSYAL HZMETLER BAKANLII

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn görev ve yetkileri; sosyal hizmetler ve yardmlara ilikin politika ve stratejileri belirlemek, aile yapsn ve dokusunu korumak için politikalar üretmek, çocuklarn istismar ile cinsiyet ayrmcyla mücadele, engelli vatandalarn haklarnn gözetilmesi, sosyal yardma muhtaç vatandalar korumak olarak belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl bünyesinin hizmet birimleri; Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüü, çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüü, Kadnn Statüsü Genel Müdürlüü, Engelli ve Yal Hizmetleri Genel Müdürlüü, ehit Yaknlar ve Gaziler Genel Müdürlüü, Sosyal Yardmlar Genel Müdürlüü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüü, Personel Genel Müdürlüü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüü, Rehberlik ve Teti Bakanl, Strateji Gelitirme Bakanl, Avrupa Birlii ve D likiler Dairesi Bakanl, Eitim ve Yayn Dairesi Bakanl, Destek Hizmetleri Dairesi Bakanl, Basn ve Hakla likiler Müavirlii, Özel Kalem Müdürlüü olarak belirlendi.

çALIMA VE SOSYAL GÜVENLK BAKANLII

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn görev ve yetkileri ise çalma hayatn düzenlemek, i ve içi arasnda koruyucu tedbirler almak, istihdam ve tam çalma ile çalanlarn hayat seviyesini yükseltmek, uluslararas i gücüne yönelik politikalar gelitirmek, i saln ve güvenliini salamak, sosyal adalet ve sosyal refahn gerçeklemesini salamak olarak ifade edildi.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn hizmet birimleri birimleri ise u ekilde belirlendi:

çalma Genel Müdürlüü, Sal ve Güvenlii Genel Müdürlüü, Uluslararas Gücü Genel Müdürlüü, D likiler Genel Müdürlüü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüü, Rehberlik ve Teti Bakanl, Strateji Gelitirme Bakanl, Avrupa Birlii ve Mali Yardmlar Dairesi Bakanl, Personel Dairesi Bakanl, Destek Hizmetleri Dairesi Bakanl, Basn ve Hakla likiler Müavirlii, Özel Kalem Müdürlüü.

Ana Sayfaya Git