Kabinede son rötüşler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yemin edeceği 9 Temmuz Pazartesi günü kabineyi de açıklayacak

Haberler 05.07.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 05.07.2018 - 11:05

Cumhurbakanl Hükümet Sistemi, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, 9 Temmuz Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda yemin etmesi ve ayn gün kabineyi açklamasyla birlikte resmen balam olacak.

Mecliste milletvekillerinin kayt ilemleri devam ediyor; dier yandan Genel Kurul yemin töreni için hazrlanyor. Programa göre, TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem yemin töreni için 7 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00te toplanacak.

Kabine, pazartesi günü açklanacak

AK Parti TBMM Grubu, yemin törenin yaplaca gün saat 11.00de, 27. Dönemin ilk grup toplantsn yapmak üzere Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda bir araya gelecek.

Cumhurbakan Erdoan, 9 Temmuz Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda yemin edecek ve ayn gün kabineyi açklayacak. Cumhurbakanl Hükümet Sistemi de böylece resmen balam olacak.

Kabine kararnamesi yaynlanacak

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, açklamasnda u ifadelere yer verdi: Sayn Cumhurbakanmz yemin töreninden sonra Antkabiri ziyaret edecektir. Ayn gün saat 18.00de Cumhurbakanl Külliyesinde çok sayda yabanc devlet, hükümet, meclis ve heyet bakanlaryla, ülkemizin tüm kesimlerini temsilen davet edilen hazirunun katlmyla Cumhurbakanl Göreve Balama Töreni yaplacaktr. Bu törenin ardndan Sayn Cumhurbakanmz, misafiri olan devlet, hükümet ve meclis bakanlarna bir akam yemei verecektir.

Kaln, ayn gece düzenlenecek bir basn toplantsyla Cumhurbakanl Kabinesinin de Cumhurbakan Erdoan tarafndan kamuoyuna ilan edileceini vurgulad.

brahim Kaln, unlar kaydetti: Sayn Cumhurbakanmzn göreve balayaca tarihe kadar, hükümetin TBMMden ald yetkiye dayal olarak, yeni yönetim sistemine geçile ilgili uyum yasalar çkartlacaktr. Meclisteki yemin töreni ile Cumhurbakanl Kabinesinin açklanaca zaman aralnda da ilk Cumhurbakanl Kararnamesi yaymlanacaktr. Böylece, yeni sistemin mimarisi hayata geçirilmi olacaktr.

Ana Sayfaya Git