Kaderimiz de Kederimiz de; ORTAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır”

Haberler 14.02.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ortadoudaki duruma ve Suriyedeki gelimelerle konumasna Bu kan Gözyan ve zulmü engellemek için ne yaptk maalesef birçoumuz tatmin edici cevaplar veremiyoruz. dyerek unlar kaydetti: Önümüzdeki süreçte Suriyede en önemli husus 2016 sonunda hayata geçirilen atekesin tahkim edilerek gerekli zeminin oluturulmasdr. Bu atekesin tesisi için büyük çaba sarf ettik. Hala da buna devam ediyoruz. Türkiye aktif diyalou ve giriimleri sürdürecektir.

HABER MERKEZ

Bahreyni ziyaret eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bahreyn Babakan Halife bin Salman Al Halife ve Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamad Al Halifeyi kabul etti. Basna kapal gerçekleyen kabul, yaklak bir saat sürdü. Cumhurbakan Erdoan, kabulünün ardndan Bahreyn Babakan Halife bin Salman Al Halife ile birlikte basn toplants düzenledi.

SURYEDE GÜVENL BÖLGE

Cumhurbakan Erdoan Türkiyenin güvenli bölge konusunda kararl olduunu belirterek Güvenli bölgeyi önce Sayn Obamaya sonra Trumpa ifade ettim güvenli bölgede konut ina edelim. dedi. Erdoan ayrca snrda kurulmas planlanan güveli bölgenin terörden arndrlmas gerektiini hatrlatarak, Birkaç ay önce teröristlerin cirit att 2 bin kilometrekarelik alan, u anda güven ve umut alan olarak halletmi durumdayz ama yeterli deil. Hedefimiz, burada en az 4-5 bin kilometrekarelik bir alan, terörden arndrlm, güvenli bölge haline getirmektir. Burada, ciddi sknt var. Bu çalma, u anda devam ediyor. Burada DEAn en az 3 bin teröristi öldürüldü. Terörden arndrlm alan uçua yasak bölge ilan edilmeli eitilmi donatlm ordu burada istihdam edilmeli. dedi.

Bizim attmz adm bir hedefe kilitlenmitir. Ondan sonra douya yönelerek, Münbiç ve Rakkada eer koalisyon güçleri ile müterek adm atarsak, bu müterek admla birlikte de oradaki belirli bir hedef ki o da terörden arndrlm bir güvenli bölge hedefidir, terörden arndrlm bu güvenli bölgeye, özellikle arlkl olarak Arap kardelerimiz, Türkmenler yerleme imkann bulacaktr

MÜNBç VE RAKKA BÖLGES

lk tehdit bize, bu tehditleri yaadk, yaadmz için admlar atmak zorunda kaldk. Ardndan Irak, 350 kilometre snrmz var. Suriyedeki kriz bizim gibi komu ülkeler yannda Avrupann derinliklerine kadar uzanan geni bir bölgede güvenlik tehditlerine yol açyor. Mevcut durum, terör örgütlerinin kadrolarn geniletmeleri, söylemlerini etkili klabilmeleri bakmndan hayal bile edemeyecekleri bir ortam tesis ediyor. Buna artk bir son verilmesi gerektii ortadadr.

Frat Kalkan Harekatyla terör örgütü DEA ve PYDnin bir bölümünü snrlarmzdan uzaklatrdk. lk etapta Cerablustan balattk ve Cerablusu DEAtan temizledik. Hemen arkasndan El Raiye girdik, El Raiyi bu noktada DEAtan temizledik ve ardndan Dabka indik, Dabk temizledik. imdi El Babda. Oray da inallah DEAtan temizlemek suretiyle, bizim attmz adm bir hedefe kilitlenmitir. Ondan sonra douya yönelerek Münbiç ve Rakkada eer Koalisyon Güçleri ile müterek adm atarsak, bu müterek admla birlikte de oradaki belirli bir hedef ki o da terörden arndrlm bir güvenli bölge hedefidir. Terörden arndrlm bu güvenli bölgeye özellikle arlkl olarak Arap kardelerimiz, Türkmenler yerleme imkann bulacaktr.

ABDye güvenli bölge konusunu dile getirdiklerini söyleyen Cumhurbakan, çok güzel dediler biz de gerekeni yapalm dediler. O günden bugüne iki yl geçti henüz bir adm yok. Diyorum ki körfeze de burada önemli bir i düüyor hep birlikte buradaki adm atalm ve kardelerimizin maduriyetini önleyelim dedi.

DAE MÜSLÜMANLARIN YÜZ KARASIDIR

DEA Müslümanlarn yüz karasdr. slam ile ilgisi yoktur. Bu insanlar Müslüman olamaz teröristtir. Kimse slam ile terörü bir araya getirmesin. Terörle slam yan yana getirenler var. slam radikallii kabul etmez. Arlklarda asla fayda yoktur. diyen Cumhurbakan, Esad kast ederek Suriye ve bölgenin geleceinde eli kanl katillere gerek yoktur. sözlerini kaydetti. Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: u anda dünyann baz yerlerinde, terörle slam yan yana getirenler var. Buradan yine sesleniyorum. Kimse, terörle slam yan yana getirmesin, radikalizmle slam da kimse yan yana getirmesin. çünkü, slam radikallii kabul etmez.

Biz Aylan bebekleri batnn dergilerinde gördüümüz zaman m ah vah edeceiz? Veya Ümran bebekleri batnn kapaklarnda gördüümüzde mi ah vah edeceiz? Bunlar olmadan biz tedbirimizi almamamz lazm. Kardelerim açk ve samimi söylüyorum; Suriyede herkes 600 bin filan diyor. Suriyede katil Esed bugüne kadar 1 Milyona yakn insan öldürmütür hala da öldürmeye devam ediyor. Biz Buna sabrla bakabilir miyiz? Biliniz ki zulme rza zulümdür

SLAM ALEMNN GELECE çN

Tüm slam aleminin, hatta insanln gelecei için birlik olma, birlikte hareket etme zaman çoktan gelmitir. Komular zillet içinde yaarken, ayn dili konutuu, ayn kbleye yöneldii kardeleri zulüm görürken, hiçbir ülke, hiçbir toplum sadece kendi konforunu, sadece kendi geleceini düünemez.

Libyann durumunu bütün dünyann örnek almas gerektiini ve soruna barçl bir çözüm bulunmas gerektiini vurgulayan Cumhurbakan: Huzur, bar, istikrar ve güven içinde yaayan bir Ortadou arzu ediyorsak, Libyadaki gelimeleri de yakndan takip etmemiz gerekiyor. Kadim tarihi ilikilere ve güçlü akrabalk balarna sahip olduumuz Libyann içerisinde bulunduu duruma kaytsz kalmamz mümkün deil. 2015 ylnda imzalanan Libya Siyasi Anlamas, ülkede yeni bir sayfa açlmas için önemli bir frsattr.

Filistin meselesi de vicdanmzn derinliklerine ilemi bir acdr. Türkiye tüm imkanlaryla Filistinli kardelerine destek olmaya devam edecek. diyen Erdoan konumasnda kalc barn salanmas Filistin halkna basknn sona ermesi Bakenti Kudüs olan Bamsz Filistin Devletinin kurulmasndan geçtiini vurgulad. Cumhurbakan unlar kaydetti:

SRALIN YAYILMACI POLTKASI

Bizim ilk kblemiz olan Kudüste sadece Müslümanlarn deil, tüm uluslararas camiann huzurunu bozacak, vicdann yaralayacak, teamülleri deitirecek uygulamalara kar herkesin duyarl olmas arttr. Bu tür admlarn gerilimi trmandrmaktan baka bir faydas da olmayacaktr. BM Güvenlik Konseyinin 2 bin 334 sayl kararna ramen srailin Dou Kudüs ve Bat eriada yeni yerleim yerleri ina etme karar ise tam bir provokasyondur. Uluslararas hukuk ve insan haklar hiçe saylarak Filistine uygulanan ablukayla, yasa d yerleimlerin sona erdirilmesi, Ortadouda kalc barn ve istikrarn ön artdr.

15 TEMMUZ DARBE GRM

FETÖ ve 15 Temmuz darbe giriiminin bir terör faaliyeti olduunu hatrlatan Erdoan 15 Temmuz gecesi milletimizin bir varlk yokluk mücadelesi verdii o zor anlarda Bahreynli kardelerimiz bizi yalnz brakmamtr. Darbe teebbüsünün ilk anlarndan itibaren sabah 5-6ya kadar, yani darbe tamamen savuturulana kadar Manamada ve dier ehirlerde Bahreyn halknn bize dua ettiini, gözya döktüünü çok iyi biliyorum. Bu kadar bu ie scak yaklaan, adeta bunu bir kader ortaklnn nianesi olarak aziz kardeim Ebu Selman ülkemize Arap aleminden gelen ilk devlet bakan oldu. En skntl günümüzde yanmzda durduunu, desteinin bizimle ve milletimizle olduunu gösterdi. Bu ziyaretim dier boyutlar yannda tabi bu açdan da ayrca bir önem tayor. O gece gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemi, bizim için, Türkiyenin ve Türk milletinin selameti için dua etmi tüm kardelerime bu kürsüden ükranlarm sunuyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git