Kahraman, TBMM Başkanlığına yeniden seçildi

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, 26. Dönem 2. Devre için Meclis Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

Haberler 21.11.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda yaplan seçimin 3. turunda 289 oy alarak tekrar Meclis Bakanlna seçilen Kahraman, 1940 ylnda Rizede dodu. lk ve orta örenimini Karabükte, liseyi stanbul Haydarpaa Lisesinde tamamlayan Kahraman, stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kahraman, stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyetinde bakanlk ve Milli Türk Talebe Birliinde (MTTB) Genel Bakanlk yapt.

28 Mays 1985te kurulan Birlik Vakfnda Mütevelli Heyeti Bakan olan Kahraman, Birlik Vakf ile 21 Aralk 1994de kurulan Türkiye Gönüllü Teekküller Vakfnn (TGTV) kurucu üyesi oldu.

Kahramana, 2009 ylnda Türkiye Milli Kültür Vakfnn (TMKV) krknc ylnda 40 Vakf nsana Vefa program kapsamnda Vakf nsan Ödülü ve Yalova Üniversitesi tarafndan Fahri Doktor unvan verildi. Kahraman, stanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliinde bulundu ve lim Yayma Vakf kurucularndan olup Mütevelli Heyetinde yer ald.

lim Yayma Cemiyeti ve Dünyas Vakfnn Yüksek stiare Kurulu üyesi, Recep Tayyip Erdoan Üniversitesi Gelitirme Vakf Kurucular Kurulu Bakan da olan Kahraman, i hayatnda sanayi ve ticaret irketlerinde icra kurulu bakanlklarnda bulundu, çalma Bakanlnda Bakan Müaviri olarak görev yapt.

Kahraman, 1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20 ve 21. dönemlerde stanbul Milletvekili olarak Mecliste yer ald. Refah Partisi ve Fazilet Partisinde grup bakanvekillii yapan Kahraman, TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

1996-1997 yllarnda 54. Refah-Yol Hükümetinde Kültür Bakan olan Kahraman, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Bakanl görevini de yürüttü.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 1 Kasm seçimlerinde, aday gösterildii stanbul 1. Bölge birinci sradan milletvekili olan Kahraman, 26. dönemde TBMM Bakanlna seçildi.

- Darbe giriiminde Meclisi açmt

Kahraman, FETÖnün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekletirdii hain darbe giriimi srasnda, gece Meclise gelerek Genel Kurulu açmt. smail Kahraman, Meclise bombalar atlrken, milletvekilleriyle birlikte, demokrasiyi savunmu ve ortak mücadelenin önemine dikkati çekmiti.

Kahramann, Bakanlk görevi süresi içinde, birçok önemli düzenlemenin yan sra Cumhurbakanl hükümet sistemini içeren anayasa deiiklii ile Meclis çtüzüü deiiklikleri de yaplmt.

ngilizce bilen Kahraman, evli ve dört çocuk babas.

Ana Sayfaya Git