Kamu hizmetlerinin vatandaşa sunumunda bir devrim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Tek Durak Hizmet Noktası' uygulaması için pilot çalışmalara başlanacağını belirterek, "Vatandaşlarımız, farklı işleri için onlarca kuruma gitmek zorunda kalmayacak, tüm iş ve işlemlerini tek bir noktada ve tek bir kişi ile daha rahat halledebilecektir. Bu, Türkiye'de kamu hizmetlerinin vatandaşa sunumunda yeni bir devrimdir" dedi.

Haberler 25.02.2020 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yln ilk Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltlmas Koordinasyon Toplants, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn bakanlnda Cumhurbakanl Külliyesinde yapld. Toplantnn açlnda konuan Oktay, dün randa meydana gelen deprem sonucu Vanda hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, acl ailelerine basal dilerken, yarallarn da en ksa zamanda salna kavumas temennisinde bulundu.

1 MLYAR 180 MLYON KEZ GR YAPILDI

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçiin ardndan 9uncu toplanty yaptklarn belirten Fuat Oktay, Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltlmas kapsamnda yürütülen baarl çalmalar sonucu Birlemi Milletler (BM) tarafndan üye ülkelerin e-Devlet gelimilik düzeyini belirlemek için yaplan çalmada, Türkiyenin 2018 yl deerlendirmesinde, 193 ülke arasnda 68inci sradan 53üncü sraya yükseldiini söyledi. Oktay, 2019 ylsonu itibaryla Dijital Türkiye Portalndan sunulan hizmet saymz ise toplam 5 bin 170e, bunlar sunan kurum saymz 645e; kullanc says 45 milyona ulamtr. Dijital Türkiye Portalna 1 milyar giri hedefini de ap, 2019 ylsonu itibaryla toplamda 1 milyar 180 milyon kez giri yaplmtr dedi.

Dijital Türkiye Portali üzerinden tüm bilgilere tek bir sayfadan ulalabilen ve herhangi bir yeni bilgi ve belge ibrazn gerektirmeyen bütünleik hizmetlerden katma deeri yüksek olanlarn vatandan kullanmna sunulmasn hedeflediklerini söyleyen Oktay, Bu kapsamda, yakn bir zamanda kullanma açlacak hizmetlerin ilki olacak Araçlarm sayfas ile vatandalarmzn araçlarna ait vergi borcu, trafik cezas, muayene, OGS, HGS ve sigorta bilgileri gibi farkl kamu kurum ve kurulularndaki tüm bilgilerine tek bir sayfa üzerinden eriilebilecektir diye konutu.

DJTAL TÜRKYE PERFORMANS SSTEM YAYGINLATIRILACAK

Fuat Oktay, 2020 ylnda Dijital Türkiye çalmalarndaki temel önceliklerden ilkinin, karar vericilerin veriye dayal olarak karar almasn salayacak, 7/24 verilere eriebilecei raporlama sistemini Dijital Türkiye Portalnda hayata geçirmek olacan kaydetti. Bu kapsamda Dijital Türkiye hizmetlerinin ve bunlar sunan kurumlarn performanslarn ölçecek ve raporlayacak veriye dayal performans takip sistemi gelitirdiklerini vurgulayan Oktay, Dijital Türkiye Performans Sistemi adn verdiimiz bu sistemin testleri ve pilot çalmalar tamamlanm olup, yaygnlatrlmas çalmalar balatlmtr diye konutu.

TEK DURAK HZMET NOKTALARI çN PLOT çALIMA BALAYACAK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann konumalarnda dile getirdii Tek Durak Hizmet Noktas çalmalar hakknda da bilgi veren Fuat Oktay, unlar söyledi:

Tek Durak Hizmet Noktas çalmasnn da önümüzdeki günlerde pilot çalmalarna balayacamz buradan sizlerle paylamak isterim. Tek Durak Hizmet Noktalarmzdan vatandalarmzn kamu hizmetlerini ahsen fiziki meknlarna giderek almak istemeleri halinde kamu kurumlarna ayr ayr gitmek zorunda kalmadan tek bir noktada tüm Bakanlklar ile kurumlarn hizmetlerinden yararlanmalar salanacaktr. Bu sayede vatandalarmz, farkl ileri için onlarca kuruma gitmek zorunda kalmayacak, tüm i ve ilemlerini tek bir noktada ve tek bir kii ile daha rahat halledebilecektir. Bu, Türkiyede kamu hizmetlerinin vatandaa sunumunda yeni bir devrimdir. Uygulamaya aldmzda, bürokrasinin nasl azaldna vatandalarmz da bizzat ahit olacaklardr.

Ana Sayfaya Git