Kan kokusu almış köpek balığı gibi!

Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı dünyasına sert tepki gösterip şunları söyledi: Batı dünyası İslam karşıtlığı üzerinden kendi güçlerini tahkim ediyorlar. Mesele, petrol, altın, elmas, pazar payı olunca bu ülkelerin adeta kan kokusu almış köpek balığı gibi binlerce kilometre öteden koşup geldiklerini biz çok iyi biliyoruz.

Haberler 17.04.2018 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Dolmabahçe Saraynda düzenlenen Dünya Müslüman Aznlklar Zirveside konutu. Meseleler ve problemlerle ilgili çözüm yollarnn tespiti çok önemlidir diyen Erdoan hem bat hem de Müslüman dünyasn eletirdi. Suriye üzerinden ABD ve Avrupa ülkelerine Kan kokusu alm köpek bal gibi geliyorlar diyen Erdoann onumasnn satr balar öyle:

Sözlerimin hemen banda özellikle de bir hususu ifade etmekte fayda görüyorum. Meselelerin ve problemlerle ilgili çözüm yollarnn tespiti elbette çok önemlidir. Fakat alnan kararlarn kuvveden fiile geçirilmesi çok daha önemlidir. Yoksa verilen bunca emek, harcanan onca mesai eksik ve yarm kalacaktr. Benim kendime siyasi ve idari hayatm boyunca pusula olarak kldm dört balm var. Özellikle istikbalimizin teminat olarak gördüüm gençlie bu dört prensibi hatrlatyorum. Oku, düün, uygula ve neticelendir

BUNLAR MÜSLÜMANLARA YAKIAN DAVRANILAR DEL

Bizler birbirini Allah için seven burada Allah rzas için toplanan insanlarz. Aramzdaki farklar, kardeliimize mani deildir. Habil ile Kabilden bu yana karde kavgas her ne kadar istenmese de insan hayatnn bir parças olmutur. slam bar dinidir. slamda kardelik hukuku mümin kardelerine destek olmakla beraber skntlarna da taraf olmay gerektirir. Müslüman komusu açken yatamayacak kadar etrafyla hemhal olmas gereken kiidir. Bana demeyen ylan bin yl yaasn anlay bir Müslümana yakan bir davran deildir.

ÖLEN DE ÖLDÜREN DE ALLAHU EKBER DYOR

slam dünyasnn belli bölgelerinde ayrm acmaszca yayoruz. Öldüren de ölen de Allahu ekber diyor. Ölen de öldüren de Allah için diyor. Bunu anlamak mümkün deil. Bizim bunu yeniden ele alp bu ii düzeltmemiz lazm. Müslümanlar arasnda ayrlklarn, anlamazlklarn hatta kavgalarn olmas ne yazk ki kaçnlmaz hale geliyor. Bunu siyasette de yayoruz. Bundan syrlamyoruz. Dinimiz slam, bar dini. slamda kardelik hukuku skntlarna taraf olmay da gerektirir. Müslüman yaad hayat bizatihi içinde olarak yaayan, çalmasyla, eitim öretimiyle dier insanlara örnek olan insandr. Müslüman çevresine güven alayan insandr. Bizlerin nerede olursak olalm hayatn içinde olmamz, aktif bir tavr sergilememiz gerekiyor.

HANG SLAH OLURSA OLSUN SUç

Kardelerimizden balayarak sorun ve skntlara müdahale etmemiz önem arzediyor. Kendi aramzdaki çatmalar Müslüman olarak kendimiz çözmüyoruz. slamn dndakiler bunu çözüyor. Onlara kalnca ite varil bombalar yamaya balyor. Bunun ad zaman zaman kimyasal silah, zaman zaman konvonsiyonel silah oluyor. Geçmite anlama yaplm, kimyasal silahlara kar uluslararas kurulular tavr koymalym. Neticesi ölüm olduktan sonra hangi silah olursa olsun suçtur. Kimyasal silahlarla 1000 kii ölmüse konvansiyonel silahlarla yüz binler öldü. Hiç bunu konumuyorlar, dile getirdikleri hep bu.

BATI ÜLKELERNE SERT TEPK

Katil sürülerinin terör eylemleri bize zarar vermesinin yan sra slam kart çevrelere dört gözle bekledikleri frsat da veriyor. Bat dünyas slam kartl üzerinden kendi ideolojisini güçlendirmek istiyor. slam, proje mahsülü terör örgütleri üzerinden lekelenmeye çallyor. Müslümanlarn iyerleri, evler, ibadethaneleri her gün rkçlarn hedefi oluyor, bunun en önemli zemini de Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa. nsanlar da ayryorlar, Fransa Romanlar derdest etti. Batda ad Ahmet, Muhammed vs. olan Müslümanlarn i imkanlar kstlanyor. Geçen telefonda birine söyledim telefonda. 5 milyon insan katlettiniz imdi kalkyorsun Suriye ile ilgili bana akl veriyorsun.

BU SALDIRILAR KARISINDA SNEMEYZ

Bizim dinimizde ayrm yok. Srf Müslüman olduklar için katledilen, evlerinden yurtlarndan kovulan kardelerimiz var. Arakandaki kardelerimizin durumuna baktm, 600 bin kii ciddi skntlar içinde yayor. Sizler dünyann farkl köelerinde yaayan Müslüman aznlklar olarak bu sorunlar bizzat tecrübe ediyorsunuz. Sizler slam kart dalgaya dorudan muhatap olan insanlarsnz. Müslümanlar olarak bize düen görev bellidir. Biz asla saldrlar karsnda sinemez, kendi kabuumuza çekilemeyiz.

AHLAKSIZLIIN DANSKASI ONLARDA

11 Eylül terör saldrlarndan bu yana Müslümanlar olarak çok tarafl, çok katmanl bir saldr dalgasyla yüzleiyoruz. Eli kanl çeteler üzerinden istikbalimizin karartlmaya çalldn, hak ve hürriyetlerimizin gasbedilmek istendiini görüyoruz. te DEA, Boko Haram, E-ebab, FETÖ gibi katil sürülerinin terör eylemleri bize zarar vermesinin yannda slam kart çevrelere dört gözle bekledikleri frsat da veriyor. Sizin slam dediiniz bu mu diyorlar. Hani Müslüman kan dökmezdi, bunu diyorlar. Hani siz bar diniydiniz diyorlar. Biz onlara malzeme veriyoruz. Öyleyse bizim bu ii tersine çevirmemiz lazm. Bu örgütlerin hunharca katlettii veya hayatn karartt Müslümanlarn masumiyeti görmezden gelindii gibi ilenen vahi cinayetlerin faturas da dinimize ve müminlere kesiliyor. Birçok bat ülkesi de kendi iç sorunlarn perdelemek için adeta bu atee benzin döküyorlar, çok temizler ya... Ahlakszln daniskas onlarda, katliamn daniskasn onlar yapt, utanmadan sklmadan buradan kalkp fatura kesiyorlar.

KAN KOKUSU ALMI KÖPEK BALII

Müslümanlarn kan, can ve hayat söz konusu olduunda sergilenen çifte standart karsnda bizim sahada olmamz gerekiyor. Batl güçlerin iin ucu çkarlarna dokununca neler yaptklarn, ortal nasl ayaa kaldrdklarn hepimiz görüyoruz. Mesele, petrol, altn, elmas, pazar pay olunca bu ülkelerin adeta kan kokusu alm köpek bal gibi binlerce kilometre öteden koup geldiklerini biz çok iyi biliyoruz. Ama ayn ülkelerin Filistindeki katliamlara, Arakandaki soykrma, komumuz Suriyede yüz binlerce masumun hayatna mal olan zulme nasl srtlarn döndüklerini de gayet iyi farkndayz.

DÜNYA 5TEN BÜYÜKTÜR

Müslüman ülkelerin liderleri dahi dünya beten büyüktür tezini anlam deil. Köleletirme politikalarna onlar da altlar. Bir ülkenin iki duda arasndasn. Ne istiyorlarsa onlar yapyor. Artk dünya ikinci dünya savann artlarn yaamyor yeni bir dünya kurmamz lazm. Pek çok konuda dost ve müttefik bildiimiz ülkelerin riyakarlyla karlamaya devam ediyoruz. FETO örgütüne yönelik aldmz tedbirler bat ülkeleri tarafndan eletiri konusu oluyor. 20 tane srail polisi 14 yanda bir yavrumuzu alyorlar aralarna sürükleye sürükleye getiriyorlar. Dünya bunu görüyor ama bir tavr var m yok. Ne yapacaz, susacak myz? Ya elimizle ya dilimizle ya da kalbimizle buzedeceiz. Filistinlilerin kameralarn önünde kuruna dizilmesine ses çkarlmyor. slam ülkelerini aznlk haklar konusunda sktranlar Müslümanlara yönelik etnik temizlii görmüyorlar.

Ana Sayfaya Git