Kanalizasyon çukurundadır

Erdoğan kendisini eleştiren Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yanıt verdi: Bu zat sadece çukurda değil aynı zamanda kullandığı ifadelerle kanalizasyon çukurunda debeleniyor.

Haberler 08.04.2018 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin 6nc Olaan l Kongresine katlmak üzere gittii Aydnda vatandalardan sonra Atatürk Spor Salonundaki partililere seslendi. Cumhurbakan Erdoan, konumasnda referandum sonuçlarna da deinip, Türkiye için neler yaptmzn, Aydna ne hizmetler getirdiimizin en yakn ahidi sizlersiniz. 16 Nisan referandumu sonucunda kendimizi Aydnllara yeteri kadar anlatamadmz gördük.Yeni bir döneme adm atyoruz, daha çok çalacaz Aydnda çalmadk kap brakmayacaz. Aydn 1919 - 1922 yllar arasnda 40 aya yakn stiklal mücadelesi vermi, kyama geçmi bir ehrimizdir. Yerli ve milli duru sahibi ehir olarak özgürlüklerin de yannda yer almtr. ehrinizin Gazi Mustafa Kemale olan hürmetinden olsa gerek CHPye ciddi destek veriyorlar. Sizin gönlünüzde yaattnz CHP ile u anda muhalefet sfat tayan CHPnin bir ilikisi kalmad. Kurtulu Savana öncülük eden kadro tarafndan CHP kuruldu. Bugünkü CHP ise ikinci kurtulu sava olarak gördüümüz mücadelemize alenen ihanet eden, ülkemizin ve milletimizin düman kim varsa onlarn deirmenine su tayan bir parti haline dönütü. Hatta bu partinin milletvekilleri çkp devlete kar hendek hendek direnmekten söz edecek kadar irazeyi kaybettiler. Devletin güvenlik görevlilerini fait, PKKllar madur eylemci olarak gören CHPnin, Aydndaki vatandalarmzn hayalindeki partiyle hiçbir alakas olamaz dedi.

KEMAL KILIçDAROLUNA SERT ELETRLERDE BULUNDU

Sanatçlarn askerlere moral vermek için snra gitmesine de deinen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Grup konumasnda asl vahim olarak ne diyor biliyor musunuz; Bir ülkenin sanatçlar sava deil, bar savunur diyor. Sanatçlarmzn yanl safta yer aldn ima ediyor. Aman yarabbi. Bu zihniyete göre, sanatçlarmz askerlerimizin yannda deil, teröristlerin yannda yer almaldr. Ey Aydnl kardelerimiz, anamuhalefetin bandaki zatn dütüü durumu görüyorsunuz deil mi ? Türkiyede cumhuriyetimizin gerçek savunucusu olan parti varsa o da AK Partidir. 2023 ylnda ülkemiz için belirlediimiz hedeflerimiz bile tek bana bu iddiamz ispatlayamaya yeter. Ey CHP biz 100üncü yla hazrlanyoruz sen ne yaptn? Teröristleri destekledin, onlarn çukur kazmalarna destek verdi, baka ne yaptn ? Onlara Cumhuriyetimizin gelecei hakknda ne düünüyorsunuz diye sorun. Emin olun hiçbirisi tutarl cevap veremez. Bunlarn dillerinden adalet lafn eksik etmediklerine, adalet diye yollara dütüklerine bakmayn. Bunlar hayatlar boyunca olduu gibi bugün de sadece dikene su vermilerdir, dikene su vermeye devam ediyorlar. FETÖsünden PKKsna kadara terör örgütlerini savunmak adalet deildir. Ülkesine hayrl her iin baltalamak adalet deildir diye konutu.

Kemal Klçdaroluna yönelik eletirilerini sürdüren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan öyle devam etti:

Grup konumasnda öyle ahlakszca, terbiyesizce, hayaszca ahsma saldrd ki, ben bu kiinin seviyesine inmeyi kendime zul adlederim. Üstat Necip Fazl böyleleri için alçak sözünü kullanmamtr. Böylelerini çukur diye tarif ederdi. çünkü alçaklk bir seviyedir derdi, onun için çukuru kullanrd. Bu zat da öyledir, çukurun ta kendisi. Bu zat çukur da deil. Kulland ifadelerle ayn zamanda kanalizasyon çukurunda debeleniyor. Bu zannediyor ki bende az var, her türlü ifadeleri kullanrm. Kendisini asla muhatap almyorum ve cevaba deer görmüyorum. Neymi beni uyutmayacakm. Biz haftann yedi günü, günün 24 saati, yln 365 günü dinlenmeden çalyoruz. Asl sen içinde bulunduun uykudan uyanmaya bak. Bir insan nasl ülkesinden bu kadar uzak olur? Bu zat faizin KHK ile istihdamn KHK ile salanacan sanyor. Aman yarabbi bu ne cehalet. Zaten ömründe devletten ald maa dnda kendi yeteneiyle para kazanamayan adama anamuhalefet partisini teslimi ederseniz ite böyle zrvalar. SSKya gelen müdür olduunda oray ne hale getirdiini gördünüz.

çOCUKLARININ EVNN HESABINI VEREMED

çocuklar üzerinden de Kemal Klçdarolunu eletiren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çocuklarnn evini nasl aldnn hesabn veremeyince yakasna yapan gazeteye bu evi üç kurua satan adama milletimiz ekonomisini teslim etmez. 15 yldr iimizi de yaptk gerektiinde klcmz efeler gibi de kuandk. Muhalefetteyken Benim adm Kemal diyerek bo lafla peynir gemisi yürütülebilir ama ülke yönetmek için yetenek lazm. Tpk bo çuval gibi, braktnz anda yere ylyor. Bu çuvaln içi cüruf dolu, kin dolu, nefret, hakaret dolu. Daha büyüme orannn ne olduunu, nasl ortaya çktn bilmeyen bu adama kimse Türkiyeyi teslim etmez dedi.

Kemal Klçdarolu için Girdii bütün seçimleri kaybetmitir diyen Cumhurbakan Erdoan, nann, sorun kaç seçimi kaybetmitir onu da bilmez. Ama hakkn yememek lazm bu arada partisinin kongrelerinde hepsini kazand. CHPye gönül veren kardelerime sesleniyorum. Bu kadar baarsz biriyle nereye gideceksiniz? Kurtulun da Türkiye biraz enlensin. Demokrasi güçlü muhalafetle olur. Hükümet var, güçlü muhalefet yok. imdi biz tek kale oynuyoruz. Pusulay iyice ard. Türkiye ile hangi devlet arasnda sorunu çkarsa çksn hemen kar taraf safnda yer alyor. çukur eylemlerinde PKK ile mücadele ettik, bu zat bölücü örgütün yannda gördük. Ne iin var senini bölücü örgütün yannda? Hakkaride miting yapt bir tane partinin bayra yok Türk bayra yok. Türk bayrayla alakas yok ama biz ne zaman gittiysek bayramzla gittik. Bölücü terör örgütü geldi bizim Yüksekovada bombalarla partimizi bombaladlar. Biz partimizin oradaki tekilatn yenisini yaptk. Hiçbir zaman ylmadk, çekinmedik üzerine gittik. Korkaklar zafer ant dikemez diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kemal Klçdaroluna yönelik sözlerini öyle sürdürdü:

17 - 25 Aralk, 15 Temmuzda FETÖcülerle mücadele ettik. Bu zat yine karmzda gördük. imdi de Afrinde terörün yannda yer almtr. Türkiyenin sanatçlarna, sporcularna, medya mensuplarna hakaret eden bu zat, sizlere, milletime havale ediyorum. Sanatçlarmz bizim bamzn tacdr. Medya mensuplar, zaman zaman kendileriyle anlaamasak da daima saygy hak ederler. Yarn öbür günü anamulafetin bandaki zat Aydna gelirse kendisinden ehitlerimizin adn anmadan önce azn çalkalamasn isteyin. Muhakkak isteyin, terörle mücadele için askerlerimize, jandarmalarmza hakaret edenlerin yol arkadadr. En büyük destekçisidir. Afrine girmeyin dedi. Sen git Esedin yanna otur. Arkadalarn gönderdin biliyoruz. Bu zat kaybettii her seçimden sonra kendisini deil de milletimizi suçlayarak sizlere de hakaret etmitir. Milletimizle birlikte çktmz bu yolda zafere ulatrana kadar bildiimiz yolda yürümeyi sürdüreceiz.

YOLCUDUR ABBAS

2019 ylnn Kemal Klçdarolunun son yl olduunu iddia eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bu zat daha önce seçimleri kaybettii halde verdii sözleri unutup yerinde oturmay sürdürmütür ama 2019 bu zatn siyasi hayatndaki son yldr. Kap kap çalacaz. 2019 ylndaki seçimleri de kaybederse artk feritah da kendisini o koltukta tutamaz. Bizde bir söz vardr Yolcudur Abbas kimse tutamaz. Bu zatn da 2019 ylnda siyasi hayatn noktalayacaz. uradan öyle bir sesleneyim, ey Klçdarolu, istediin kadar hopla, zpla, dövün, nasl olsa seni bekleyen ac siyasi gelecekten kurtuluun yok. Ülkene, milletine zarar vermeyi brak artk. Eer bu yanlta devam edersen bu aziz milletten öyle bir sille yersin de felein aar. Bu millet seni bir günde tarihin çöplüüne gömer haber olsun dedi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, konumasnda Aydna yaptklar yatrmlar da anlatt.

Ana Sayfaya Git