'Kandil'e az kaldı, merak etmeyin'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "6-7 Ekim olaylarında 53 insanımızı katledenleri dışarı çıkarmak istiyorlar. Biz niye terörle mücadele ettik, niye evlatlarımız şehit oldu? Şu anda Kuzey Irak'ta 26-27 kilometre ilerilerde bizim evlatlarımız var, Kandil'e az kaldı. Eskiden 'Kandil'e şöyle, böyle gideceğiz' derken. Şimdi 'Kandil'e az kaldı, merak etmeyin' diyoruz. Orada bir hain yapıyı bırakmayacağız." dedi.

Haberler 03.06.2018 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, Ulu Camide kld öle namaznn ardndan, partisinin Kathane Hamidiye Mahallesindeki Seçim rtibat Bürosunun açln gerçekletirdi.

Burada konuan Soylu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Kathanedeki tekilat üyelerine selamlarn iletmesini söylediini belirtti.

TUNCEL VE DYARBAKIR OPERASYONU

Tuncelide 7 teröristin etkisiz hale getirildiini vurgulayan Soylu, radenizle bu ülkeyi 3 bin dolardan 11 bin dolara getirdiniz. radenizle el açan bir ülke deil milli gelirine oranla dünyann mazlum ülkelerine yardmc olan birinci ülke haline getirdiniz. Oyunuzla bu milletin ortaya koymu olduu kararllkla beraber bu ülke terörle, PKKyla, FETÖ örgütüyle, DEAla mücadele eden, geri adm atmayan, bir taraftan DHKP/C denilen illetle mücadelesinden geri adm atmayan bir ülke haline getirdiniz. Etrafmzdaki corafyay ate çemberine çevirseler de Türkiyeyi sadece 2017 ylnda yüzde 7,4 büyüten, inallah bu yln ilk çeyreinde yüzde 7,5 büyütecek, bir taraftan 15 Temmuz gecesine ramen 2017de 33 milyon turistin Türkiyeye geldii ve yine iradenizle bir taraftan ehir hastanelerini yapan, bir taraftan 81 ilde üniversiteleri yapan bir taraftan Osmangazi Köprüsünü yapan yine iradeniz, dünyann en büyük havalimann çatlasalar da, tezgah kursalar da yapan bir Türkiye var. diye konutu.

Bakan Soylu, Türkiyeye zenginlik, özgürlük, hürriyet kapsn bu milletin açtn vurgulayarak, sözlerini öyle sürdürdü:

ZENGNLK, ÖZGÜRLÜK VE HÜRRYET

Sizi ürkütmeye çaltlar. Bu ülkede 1960da bir darbe yaptlar, Babakan astlar, korkmadnz. Bu ülkede 71de muhtra verdiler, 80de bir annenin iki evladn, sac solcu diye birbirine pusu kurdurttular, darbe yaptlar. Sizin seçtiklerinize ve sevdiklerinize bu ülkeyi yönettirmeyiz, istersek sizi kaosa döndürürüz dediler ama siz korkmadnz, iradenizi sandkta ortaya koydunuz. Bu ülkede 28 ubatta bu ülkenin deerleriyle, insanlarmzn kyafetleriyle, yarnlaryla alay edildi. Bin yl bizi geriye döndürmek istediler. Dinimize, deerlerimize kabahat buldular. Gazete manetleriyle bize parmak salladlar. Okyanus ötesinden bize parmak salladlar, ylmadnz. 2002de yine durmadlar. Bir taraftan 27 Nisan bir taraftan AK Partiyi kapatma davas bir taraftan Gezi olaylar bir taraftan 17-25 Aralk bir taraftan 6-7 Ekim olaylar... Güneydouyu kan gölüne çevirmeye çaltlar. Bir taraftan hepinizin bildii o hain FETÖ örgütünün hain darbe giriimi. Her birisi bir eye balyd o da Türkiyenin büyümesini, ilerlemesini, zenginliini durdurabilmek. Hepsi buna balyd ama beceremediler. 2002de, 2004te, 2007de, 2009da, 2011de, 2015te, 2016da, 2017de bunlarn hepsini yendiniz. Millet iddetle yenmedi, millet reyle yendi oyla yendi ve demokrasiyle yendi.

lerini yarm brakmayacaklarnn altn çizen Soylu, öyle devam etti:

KANDLE AZ KALDI, GRYORUZ

leri güçleri bitmi Selahattin Demirta hapisten çkarmak için bakn. En çok içimi actan da rahmetli Erbakann partisinin bandakiler büyük bir sorumsuzluk ortaya koyuyorlar. Kampanya balatmlar. Balattklar kampanya u, Selahattin Demirta içeriden çksn. Niye çksn arkada? Bu ülkede hatrlarsnz ikindi namazndan sonra Güneydouda sokaa çklmazd. Akener de çkarmak istiyor, nce de çkarmak istiyor, CHP de çkarmak istiyor. 6-7 Ekim olaylarnda 53 insanmz katledenleri dar çkarmak istiyorlar. Biz niye terörle mücadele ettik, niye evlatlarmz ehit oldu? u anda Kuzey Irakta 26-27 kilometre ilerilerde bizim evlatlarmz var, Kandile az kald. Eskiden Kandile öyle, böyle gideceiz derken. imdi Kandile az kald, merak etmeyin diyoruz. Orada bir hain yapy brakmayacaz.

Ana Sayfaya Git