Karşılarında beni bulurlar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rejim tartışmalarına noktayı koyarak ‘’ Cumhuriyet'ten geri adım atmak isteyenler karşısında milletimi ve şahsımı bulur." dedi.

Haberler 09.02.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlarnda beni bulurlar

Cumhurbakanl Külliyesinde muhtarlara hitap eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, rejim tartmalarna noktay koyarak Cumhuriyetten geri adm atmak isteyenler karsnda milletimi ve ahsm bulur. dedi.

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan yeni anayasa deiikliine ilikin, Ne diyorlar parlamento yok. Her ey tek adamda bütünleecek. Yarg yok. El insaf. Hepsi yalan. Hepsi yalan. Bunlar yalan ile yatt, yalana ile kalktlar. Bunlarn cibilliyetinde bu var. Bu mesele Recep Tayyip Erdoann kiisel veya AK Partinin MHPnin parti meselesi deildir. Tek kamara sistemimiz öyle. Hem senatör hem milletvekili olmayacak. Sadece milletin vekilleri olacak. Meclis anayasa deiikliini görüüp kabul ederek, üzerine düeni yapmtr. Cumhurbakan olarak ben de incelememi tamamladktan sonra mesele milletimizin önüne gelecektir. Artk söz de karar da milletimizindir. Milletin yarsndan fazlasnn teveccühünü kazanmak zorunda olan bir cumhurbakannn bu sistemi kullanarak yanl yola sapama ihtimali yoktur dedi.

HABER MERKEZ

36. Muhtarlar Toplantsnda konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann gündeminde anayasa deiiklii ve referandum vard. Anayasa deiikliine ilikin yaplan eletirilere tek tek deinen Erdoan, rejim tartmalarna ilikin u anda ana muhalefetin bandaki zat rejim mejim diyor ya, Türkiyenin böyle bir sorunu yok. rejim sorunu 1923de bitti. Cumhuriyetten geri adm atmak isteyenler karsnda milletimi ve ahsm bulur. dedi.

te o konumadan satr balar

Biliniz ki bu bulumalar tüm dünyadan takip ediliyor. Türkiyede ileyen bir demokrasi olduunun en somut ispat bu salonda sizlerle yaptmz kucaklamadr.

DEMOKRAS MÜCADELES LAFLA OLMAZ

Milletimiz 15 Temmuz gecesi can pahasna istikbaline, istiklaline ve demokrasisine sahip çkacan göstermitir. Etiyopya Devlet Bakan dedi ki, Siz Facetimeda stanbula geleceinizi açkladnzda ben rahatladm dedi. Oradan bunu takip ediyor ve Bu i halloldu diyor. Demokrasi mücadelesi lafla olmaz. Sen yürürsen millet yürür arkandan. Lider tan arkasna saklanrsa, millet dan arkasna saklanr.

KARILARINDA BEN BULURLAR

u anda ana muhalefetin bandaki zat rejim mejim diyor ya, Türkiyenin böyle bir sorunu yok. rejim sorunu 1923de bitti. Cumhuriyetten geri adm atmak isteyenler karsnda milletimi ve ahsm bulur.Yönetim sistemi aray hangi rejimde olursa olsun son 200 yldr sürekli devam eden bir mesele olarak karmza çkyor.

BZ DAMDAN DÜTÜK, DAMDAN DÜEN Y BLRZ

Ülkemizde asrlardr süren yönetim sistemi aray ise milletimizin mutmain olmadna iaret ediyor. Biz damdan dütük, onun için damdan düeni iyi biliriz. Cumhuriyet dönemimizin darbe, muhtra, krizlerle ilgili olmas herhalde mevcut yönetim sistemimizin mükemmeliyetinden kaynaklanmyordu. Buradaki eksiklii Cumhuriyette veya demokraside deil yönetim sisteminde aryoruz, aramak zorundayz. TBMMde kabul edilen ve Cumhurbakan olarak ahsmn onayna sunulan bir anayasa deiiklik paketi var. Bu yeni ve çok önemli bir reformun ifadesidir. Türkiye yetki ve sorumluluun Cumhurbakanlnda topland yürütme, yasama snrlarnn daha net çizildii yeni bir yönetim sistemine inallah geçiyor.

NEDEN KORKUYORSUNUZ, BIRAKIN MLLET VERSN KARARINI

Benim onaymdan sonra mesele millete gelecektir. Artk söz de karar da milletimizindir. Milletten bu karar kaçrmak isteyenler olmutur. Niye korkuyorsunuz? Brakn millet versin karar. Ülkemizde bir kesim var ki, gündeme gelen her konuda ayn tavr gösteriyor. Bunlarn millete ve memlekete faydal olacak hiçbir projeyi ortaya koyduu vaki deildir. Köprü, Marmaray, Hzl Tren, yeni havaliman yaparsn kar çkarlar, bombalarlar. Sakn duymadk demeyin! Hakkaride havan toplaryla havalimann bombaladlar. Mecburen oraya uçular durdurduk

ONLARIN AZINA HAYIRLI LE YAKIMIYOR

Bundan sonraki süreçte yine bunlara sesleniyorum; sizler bu ülkede hangi hayrl i yaplrsa yaplsn bunun karsna dikildiniz. Onlarn azna yakan baka, hayrl i yakmyor. Müzmin muhalifler gibi sürekli çarptma, yalan ve iftira ile meseleleri ters yüz etmeye çalrlar. Son anayasa deiiklii ile ayn taktii izlediler. Tarihimizin en büyük reformlarndan biri olan anayasa deiikliini engellemek için Mecliste sergilenmedik çirkinlii brakmadlar. imdi ayn ii meydanlarda yapacaklar anlalyor.

YÜZDE 69 BUNLARI çILDIRTTI

2007de Cumhurbakan seçmek için çkan rejim ülkemizi bu noktaya götürmütür. 2007 ylndaki halkoylamasnda halkmz yüzde 69 oy verdi. Bu yüzde 69 bunlar çldrtt.Ülkemizin 2014 ylndan beri yaad krizleri, Cumhurbakanl makamn meruiyete dayanarak liderlikle at bir gerçek. Elbette bu süreç ahsmla birlikte yaand. Ama o makamda kim olursa olsun kendisinden ayn ekilde beklenecekti.Rahmetli Özal, Demirel, Erbakan, Türkein de benzer görülere sahip olduunu biliyoruz. Nisan aynda milletimizin takdirine, onayna sunulacak olan anayasa deiikliine 10 yl önceden atlan bu admn tamamlanmas olarak bakmak gerekir. O zaman milletimizin yüzde 69 ile evet dedii reformun, nihai hedefine ulamasn salayacak ayn ekilde sahip çkacana dorusu ben inanyorum.

BZ GELMEDEN ÖNCE BÖYLE BR ANLAYI YOKTU

Ülkemizde eskiden bir hayrc blok vard. stanbula ilk köprü yapld zaman bu Hayrclar aman yarabbi neler yapmadlar? Baraj inasna balanr bunlar hemen engellemeye çalar. Özelletirme denilir bunlar ortal velveleye verir. Biz gelene kadar böyle bir anlay Türkiye Cumhuriyeti devletinde yoktu.Kurua muhtaç olan, memurlarn, içisinin maan ödeyemeyen bir Türkiye vard, kasalarn frlatld bir Türkiye vard, hatrlayn o günleri. Nereden nereye geldik.

BURADAN MLLETME SESLENYORUM : DEVLETNZE YARDIMCI OLUN

Ben buradan milletime sesleniyorum, kentsel dönüüm ve deiimde gelin devletimize ve hükümetimize yardmc olun. nann bu yaplacak deiim ve dönüümle beraber çok daha memnun ve mutlu olacaksnz. Sürekli olarak bu güzelliklerle anlacaksnz. Devlet, hükümet hiçbir zaman kentsel dönüüm, deiimde halkn sömürmenin peinde, onlar dara sokmann peinde deildir. Bunu yapalm ki, ehirlerimiz çok daha güzel olsun.

EL NSAF! HEPS YALAN

Ne diyorlar, parlamento yok! Hayr, el insaf. Her ey tek adamla bütünleecek, el insaf! Yarg yok, el insaf! Hepsi yalan. Niye? Bunlar yalanla yattlar, yalanla kalktlar, bunlarn cibiliyetinde bu var. Atalarmz doru yerinden kalkana kadar yalan dünyay dolarm derler. Bize düen doruyu biraz daha hzl bir ekilde harekete geçirmektir. Burada 450 muhtar kardeimiz var. Onlarn ahsnda tüm muhtarlara sesleniyorum.

MLLETMZ BZE BUNLARI NYE DOYURUYORSUNUZ DYOR...

Milletimiz bizi teröristlerden, vatan hainlerinden kurtarn dedi. Bunlarn bedeli neyse bunlarn bu bedeli ödemesi gerekir dediler. Bize diyorlar ki, bunlara hala niye maa veriyorsunuz diyorlar. Benim verdiim vergilerle bunlar niye doyuruyorsunuz diyorlar. lenen suçlarn bedelini hukuk içerisinde yarg soracaktr.

600 MLLETVEKL YEN SSTEMDE TEK KAMERADA OLACAK

Birinci madde yargnn bamsz olduunun yanna tarafsz ifadesi ekleniyor. Bundan kim niçin rahatsz olabilir? ikinci madde milletvekili saysnn 550den 600ye çkmasdr. Bizim eskiden çift kamaral sistem vard: Milletvekili ve Senatörler. 600 kii vard. Türkiye buradan geliyor. Bu deiiklik milletvekiline düen nüfusumuz dikkate alndnda dünyadaki örnekleri vardr. 600 milletvekili ile tek kamera. Sadece milletin vekilleri olacak.

BUNLARI ASKERLKTEN MUAF TUTARSIN OLUR BTER

Üçüncü madde seçilme yan 25den 187e indirmektir. Seçilmek mi zordur, seçmek mi zordur. Seçmek zordur. Niye doruyu, yanltan, iyiyi, kötüden ayrt edecek bir erdeme ulamak. Seçilmek onun kadar zor deildir. Bir siyasetçi bir zamanlar Taksim meydanna dört ayakl çkarsam seçilir demiti. Bu ülke bunlar gördü. Adam gibi adam, 18 yanda genç, dinamik eer seçilme hakkn kazanmsa benim milletim o genci de parlamentoya gönderir. Niye çekiniyoruz ki. Bu konularda gencimize güveneceiz. Onlar dlamayacaz. çkm diyorlar ki, askerlik ne olacak?Sanki 7 milyonun gencin hepsi parlamentoya girecek. Bunlar tutarsn askerlikten muaf tutarsn olur biter. u anda parlamentoda görev yapmak kadar önemli bir görevi olabilir mi? Gencimiz gelecek parlamentoda milletine hizmet edecek, sonra askerlikten muaf tutulacak.

ARTIK BÜTÜN HESABI SEçLEN CUMHURBAKANI VERECEK

Millet kime oy verdiini, kimden hesap soracan bilecektir. Bu kii artk Cumhurbakandr. Yürütme gücü Cumhurbakannda topland için bu kiinin ne hükümeti, ne Meclisi bahane edip sorumluluktan kaçma imkan kalmayacak. Yardmclar, bakanlar, üst düzey bürokratlar atayan Cumhurbakan yürütmeden sorumlu olacak seçimlerde yaptklarnn ve yapamadklarnn hesabn verecektir. Hükümet Meclis dndan arlkl olarak isimlerle kurulaca için, yürütme ile yasamann iç içe geçmesinin sebep olduu skntlar da ortadan büyük ölçülerde kalkacaktr. Cumhurbakanl ve Meclis seçimleri 5 ylda bir ayn gün yaplacak.

SEçMLER 5 YILDA BR OLACAK

Ayda bir seçimin olduu, babakann deitii bir ülkede ayaa kalkmak, istikrar olur mu? Ortalamay aldmzda 16 ylda bir hükümet deiiyor. 4 ylda bir seçimin olmasn doru bulmuyordum, doru da bulmuyorum. çünkü 4 yla istikrar sdramazsnz. imdi nasl belediyeler be ylda bir ise parlamento ve Cumhurbakanl seçimleri de 5 ylda bir olacak.

CUMHURBAKANININ PARTL OLMASINDAK ENGEL KALKIYOR

Siyasi sorumluluu olan Cumhurbakannn partili olmasndaki engel kalkyor. Yürütme yetkisinin Cumhurbakanlnda toplanmas beraberinde de denetim mekenizmalarn beraberinde getiriyor. Bu denetimi de üphesiz Meclis yapyor. Mecliste yeterli çounluk salanmas halinde cezai sorumluluk hallerinde Cumhurbakannn Yüce Divanda yarglanmasnn yolu açlyor. Cumhurbakannn layüsel olmad ve meclis tarafndan denetlenebildii bir tablo ortaya çkyor.

BU MESELE RECEP TAYYP ERDOANIN AHS MESELES DEL

Türkiye için en iyi olan yapmaya çaltk. Tpk 2007 reformu gibi bu anayasa deiiklii de eksiktir. Aslolan yeni bir Anayasay 80 milyon hep birlikte kafa kafaya verip ina etmemiz, yazmamzdr. Yeni anayasa Türk milleti ve devletin geleceini aydnlatarak 2023, 2051, 2071 vizyonunun ekillenmesini salayacak. Milletimizin bu anayasa deiikliine evet diyeceine inanyorum. Bu büyük Türkiye, bu muasr medeniyetler seviyesinin üstüne çkaracaktr. Bu mesele Recep Tayyip Erdoann kiisel veya AK Partinin, MHPnin parti meselesi deildir.

BU DÜNYADAN GETRECEN 9 METRE BEZ 2 METREKÜPLÜK MEZAR

Devletin banda kavga olmaz. Bu kavgalar bu ülke gördü mü? Gördü. Ama elhamdülillah ne sayn Gülün ne de benim döneminde ne böyle bir kavga yaadk ne de yaattk. Bizim derdimiz vatand. Ama bu durum sistemin zorunluluundan deil ahsmla hükümetin uyumluluundan kaynakland. Biz ahs deil sistemden bahnsediyoruz. Ksmi anayasa deiikliini önemli buluyormu. Bu dünyadan hepimizin götürecei 9 metrelik bez, 2 metreküplük bir mezar. Milyarder olsan, Cumhurbakan olsan, Babakan, Milletvekili, Belediye bakan olsan ne yazar. Koyacaklar musallaya Er kii, hatun kii niyetine deyip seni gömecekler ayrlp gidecekler. Bir daha ne yanna urarlar ya da uramazlar. Onun için ne diyoruz biz Baki gibi: Baki kalan bu kubbede ho bir sada imi

BUNLARIN YÖNETMNDE HASTANELER BLYORSUNUZ

Biz buray yaptk ne dediler Saray yapt. te gideceimiz o mezar. Biz tarih yazacak bu millete miras olarak buray brakacaz. Afedersiniz Babakanlktaki tuvaletin içinde hamam böcekleri vard, inann böyle. Bir Babakan böyle bir odada çalabilir miydi? Bunlarn yönetiminde hastanelerimizin halini biliyorsunuz. Beyefendi genel müdür deil miydi? Rahmetli Sava Ay bir program yapmt, orada gördük. SSKlara salam gir, hasta çkardn.

Ana Sayfaya Git