Karamollaoğlu: 'Cumhur İttifakı'na katılın diyorlar; ben deli miyim?

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti ile MHP'nin 'Cumhur İttifakı'na değinerek, ''Hükümetin aleyhinde konuşanlar, yarın hapse atılıyor, işinden oluyor. Böyle bir ülke olmaz. Şimdiden gelin Cumhur İttifakı'na katılın diyorlar. Ya ben deli miyim ki böyle bir mesuliyetin altına gireyim. Bizim hangi beklentilerimiz varmış da, kaç bakanlık, kaç milletvekili? Bu millet, 20 tane değil, 120 tane değil, 250 tane milletvekilliğine bile satılamaz. Bunu herkes bilsin" dedi.

Haberler 11.03.2018 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SP Lideri Temel Karamollaolu, Karamanda partisinin il bakanl kongresine katld. Salon önünde meale ve konfetilerle karlanan Karamollaolu, ülke sorunlarnn hükümetin gündeminde olmadn ileri sürdü. Karamollaolu, öyle konutu:

Ülkemiz oldukça kark bir dönemden geçiyor. Kiminle ülke meselelerini görümeye kalksak, her birinin çok ama çok ciddi problemlerle kar karya olduuna ahit oluyoruz. Öbür taraftan da dönüp bu ülkeyi yönetenlere, bu ülkeyi 15 yldr idare edenlere, Türkiye Büyük Millet Meclisine, hükümete bakyoruz. Hikmet-i ilahi, bu problemlerin neredeyse hiçbirisi gündemlerinde yok. Türkiyede bir tane gündem var onlara göre. Meclisten seçimlerle ilgili yasalar çkt. Uyum yasalarn bekliyorduk biz ama sadece seçimlerle ilgili bir paket getirildi. ttifak kurabilme artlar oluturuldu. Daha seçim gündemde bile deilken yer yerinden oynuyor, Cumhur Birlii, Cumhur ttifak gibi. u anda bir hükümet var, Meclis var, u anda ülkenin problemleri dertleri var.

HAREKT SYAS MESELE HALNE GETRLEMEZ

imdiden seçim ittifaknn konuulmasna tepki gösteren Karamollaolu, Niye bu memleketin dertlerini gündeme getirip tartmyorsunuz da, ne zaman olaca belli olmayan seçim ittifaklar için imdiden ülkeyi ayaa kaldrmaya çalyorsunuz? Biz dün de, bugün de ülkenin meselelerini önümüze kor, o meseleleri nasl çözeceimizi konuurduk. Bugün, dört bir tarafmz atele çevrili, ordumuz Afrinde bir harekt yapyor. Her gün canl yaynlar seyrediyoruz televizyonlarda ama bunu iç politik malzemesi haline getirmek Türkiyeye yaplacak en büyük kötülüktür. Bu milli bir davadr. Her ülke kendi snrlarnda kendisini tehdit eden bir hadise meydana geldii zaman elbette müdahale hakkn tar ama bu siyasi bir mesele haline getirilemez getirilmemelidir dedi.

SEçM TTFAKI

Seçim ittifakna katlp mesuliyetin altna girmek istemediklerini de ifade eden Karamollaolu, Ülkemizde büyük bir bask var. Herkesin üzerinde bir endie var. Niye? Acaba benim yaknlarma bir zarar gelir mi, diye. Adalet mekanizmas var. Birileri sahip çkar size. Yo kimse sahip çkamyor. Hükümetin aleyhinde konuanlar, yarn hapse atlyor, iinden oluyor. Böyle bir ülke olmaz. imdiden gelin Cumhur ttifakna katln diyorlar. Ya ben deli miyim ki, böyle bir mesuliyetin altna gireyim. Bizim hangi beklentilerimiz varm da kaç bakanlk, kaç milletvekili? Bu millet, 20 tane deil, 120 tane deil, 250 tane milletvekilliine bile satlamaz. Bunu herkes bilsin diye konutu.

Ana Sayfaya Git