Karamollaoğlu, Davutoğlu ile görüştü

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Haberler 17.09.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA-Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolunu ziyaret etti.

Gelecek Partisi Genel Merkezindeki görümenin ardndan Karamollaolu ve Davutolu açklama yapt.

Davutolu ile ekonomi, d politika ve siyasi gelimelerle ilgili görütüklerini belirten Temel Karamollaolu, iki parti arasndaki dirsek temasnn devam edeceini söyledi.

Saadet Partisi Lideri Karamollaolu, Bütün mesele memleketimizin içinde bulunduu skntlardan kurtulmas. Bundan sonra da temaslarmz devam edecek. Dier partilerle de birtakm görümelerimiz olacak. dedi.

Davutolu ise görümede, sahadaki geliim ve deiimlere ilikin gözlemlerini paylatklarn aktararak, Bizim ve ekiplerimizin ortak kanaati, çok büyük bir siyasi deiim dalgas Türkiyeyi bekliyor. Herkesin düüncesi, sorunlarn çözülmesi için mutlaka bir zihniyet, paradigma, iktidar deiimine ihtiyaç olduu yönünde. Bu ortak tespitimiz. diye konutu.

Görümede, iki parti arasndaki temasn daha kurumsal bir nitelik kazanmas yönünde yaplmas gerekenlerin de istiare edildiini belirten Ahmet Davutolu, Arkadalarmz görevlendirdik. Ekim ayndan itibaren önümüzdeki aylar ve haftalarda siyaset alann, iktidardakilerin sürekli gündem deitirerek, kendi manevra alanlarn genilettii bir alan olmaktan çkaracaz. ifadelerini kulland.

-lk turda seçimi kazanacak bir aday olmas lazm

Açklamalarn ardndan Temel Karamollaolu, bir gazetecinin, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin, Cumhurbakan seçiminde ilk turda tek adayla gidilmeli. ve Memleket Partisi Genel Bakan Muharrem ncenin, Bu bir matematik ii, ne kadar çok aday olursa ans fazla olur. açklamalarn anmsatmas üzerine, Akenerin teklifinin daha makul olduunu söyledi.

Karamollaolu, Eer bir araya gelinip üzerinde ittifak salanan bir aday belirlenirse bunun daha isabetli olacan düünürüm. En önemlisi, toplumun seçecei, kabul edecei ilk turda seçimi kazanacak bir aday olmas lazm. Her türlü mükemmel vasfa sahip ama halkn tasvip etmeyecei bir adayla bir yere gidilmez. dedi.

Temel Karamollaolu, tiraz ettikleri bütün hukuksuzluklardan dönerlerse ve yanllar ortadan kaldrrlarsa Cumhur ttifakna dahil olabilecekleri yönündeki ifadesinin anmsatlmas üzerine unlar kaydetti:

(Cumhur ttifak, Millet ttifak) diye bir ayrm deil. Cumhur ttifak bugüne kadarki yanllardan döner tamam biz sizinle ayn fikirleri paylayoruz derse ve bunu da adaylaryla ortaya koyarsa orada, burada olmak çok önemli deil. Mühim olan prensiplerde ittifak edebilmek. Onu, biraz keskince herkesle biz görümeyiz dememek için böyle ifade ettim. Görüürüz ama onlarn yanllklarna destek veririz manasna gelecek hiçbir tavr sergilemeyiz. Seçim sath- mailine girmeden ittifakla ilgili bir tercihte bulunmay doru bulmuyoruz. Ona da biraz zaman var.

Cumhurbakan Erdoann tekrar aday olup olamayaca tartmalarna ilikin bir soruya da Karamollaolu, Cumhurbakannn tekrar aday olabilmesinin belli artlara bal olduunu belirterek, Bunu gerçekletirirler mi, nasl gerçekletirirler onu bilmiyoruz. Seçimlerin zamannda deil, zamanndan önce bu denemeyi yapacak bir noktada yaplaca kanaatindeyim. Önümüzdeki sene 2022nin sonuna doru olur kanaatini tayorum ama o engeli nasl aarlar, onu zaman gösterecek. yantn verdi.

-Her türlü diyalou herkesle yaparm

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, siyasetin salt matematiksel bir süreç olmadn ifade ederek, Hepsi düünülebilecek hepsi masada olacak hususlar. Günü geldiinde hepsi konuulur. Mesele Türkiyenin yeni bir seçimle birlikte nasl ina edilecei meselesi. Bu da kiilerden ya da adaylardan çok ilkesel bir vizyon meselesidir. diye konutu.

Davutolu, Cumhurbakan Erdoandan teklif gelirse görüürüz. açklamasna ilikin soruya ise u yant verdi:

Eer onlarla ittifak edecek olsam bu yanllarn içinde olan bir ittifakn içinde kalrdm. Her türlü diyalou herkesle yaparm. Bunda herhangi bir rezervimiz olmaz. birlii konusu ilkesel olur. Belli konularda i birlii yaparsnz, bu bir ittifak anlamna gelmez. ttifak ise bir seçim denklemi içinde ancak anlam tar. Cumhur ttifak ile u anda bizim herhangi bir ortak yönümüz, aramzda herhangi bir kanal yoktur ve Cumhur ttifak bu ekliyle de bizim için bir ittifak alternatifi asla deildir.

Ana Sayfaya Git