Karamollaoğlu: "Dolar adeta ülkemizde esas para haline geldi"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Dolar adeta ülkemizde esas para haline geldi. Türk parası dolara endekslendi. Bu model başarılı olmazsa ortaya çıkacak mağduriyetin bedelini kim ödeyecek?" dedi.

Haberler 23.12.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Dolar adeta ülkemizde esas para haline geldi. Türk paras dolara endekslendi. Bu model baarl olmazsa ortaya çkacak maduriyetin bedelini kim ödeyecek? dedi.

Karamollaolu, partisinin genel merkezinde düzenledii haftalk basn toplantsnda gündemi deerlendirdi.

Ekonomideki gelimelerin öngörülemediini söyleyen Karamollaolu, iktidarn ani politika deiiklerinin vatandalara çok büyük maliyetler yüklediini ileri sürdü.

Müteebbislerin istikrarn olmad yerlerde yatrm yapmadn dile getiren Karamollaolu, ktidarn politika ve karar deiiklikleri arasndaki aç fark hep 180 derece. ifadesini kulland.

- sraf ve yolsuzluk mutlaka engellenmeli

Ekonomik krizin faturasn milletin ödediini öne süren Karamollaolu, öyle devam etti:

Döviz ve altn fiyatlar bir günde yüzde 30 artt. Arkasnda bir ok yaand, yüzde 30 azald. Bu normal bir gidiat olamaz. 24 saatte yüzde 60lk bir dalgalanmay hiçbir ekonomi kaldramaz. Daha düne kadar faiz düecek denildi, nas var denildi, talimatlarla faiz düürüldü. imdi yüksek kur farkn bahane ederek adn faiz koymadan destek diye isimlendirip ama fiilen paradan para kazanma imkann insanlara vermek neyle izah edilebilir? Hani nas vard? Faizin adn deitirdiinizde bunun hükmü deimez.

Türkiyede yaanan gelimelerden dolay endieli olduunu dile getiren Karamollaolu, Dolar adeta ülkemizde esas para haline geldi. Türk paras dolara endekslendi. Bu model baarl olmazsa ortaya çkacak maduriyetin bedelini kim ödeyecek? deerlendirmesini yapt.

Türkiyenin bütün imkanlarn tahsis ederek ihtiyac olan ürünleri üretmesi gerektiini vurgulayan Karamollaolu, Üretime katk salamayan bütün yatrmlar durdurulmal. sraf ve yolsuzluk mutlaka engellenmeli. O zaman ülkemizde büyük bir potansiyelin olduu ortaya çkar. SHAlarla, buna benzer birtakm savunma sanayisinde atlan admlarla ülkemizin problemlerinin çözülecei intiban dourmak doru deil. Hayat bundan ibaret deil. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git