Karamollaoğlu: İktidar bize her gün yeni bir tarih veriyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, bize her gün yeni bir tarih veriyor' dedi.

Haberler 14.04.2022 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu iktidarn ekonomi politikalarn eletirirken, Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, bize her gün yeni bir tarih veriyor ifadelerini kulland.

Karamollaolunun haftalk basn toplantsndan öne çkanlar öyle;

GEçM DERDYLE BOUAN MLYONLAR VAR

Bir tarafta kamudan beslenen, birden fazla kurumdan maa alan tuzu kurular Dier tarafta 4 bin küsur lirayla geçinmeye, 650 liralk KYK bursuyla bir öün yemekle hayatta kalmaya çalan; temel tüketim maddelerine ulaamayp sofrasna tuz koyamayanlar var. Bir tarafta srça köklerine kapanp, kökün içindeki gerçek d fsltlardan gayr sese kulaklarn tkayan iktidar, dier tarafta artan hayat pahall nedeniyle sesini iktidara duyurmaya çalan, geçim derdiyle bouan milyonlar var.

NSANLAR ÖÜN ATLIYOR

Bile isteye Türk lirasn pula çeviren Erdoan iktidarnn yol açt ekonomik yk insanmzn hayat kalitesini, yaama sevincini her geçen gün törpülüyor. ktidar ve ortaklar kendi çevrelerinin nimetlerini büyütürken, halkmz geçinebilmek için porsiyonlar küçültüyor, daha da üzücü olan artk insanlar öün atlyor.

HER GÜN YEN BR TARH VERYORLAR

Orta vadeli programdaki dolar kuru ve enflasyon hedefini 6 ayda sollayp, hedefi tutturamayan iktidar, imdi 2023 sonrasnda Türkiyeyi bu krizden çkarabileceini söylüyor. Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, bize her gün yeni bir tarih veriyor.

DÜNYANIN HçBR YERNDEN MATEMATKLE KAVGA EDEN KTDAR YOK

Sadece bizde deil, tüm ülkelerde enflasyon var diyorlar ancak dünyann hiçbir ülkesinde, sadece bir senede enflasyonun böylesine hzl arttna ahit olmadk. Bal gibi biliyorlar ki Türkiye, OECD ülkeleri arasnda enflasyon ampiyonu. Dünyann hiçbir yerinde sizin gibi gerçeklerle, matematikle, ekonomiyle bile isteye kavga edip, ülkesini hiperenflasyona sürükleyen bir iktidar yok. Dünyann hiçbir yerinde 20 yl boyunca iktidarda kalp, krizin sorumlusu bakalarym gibi suçu bakasna atan ve Daha yeni balyoruz, bu ii çözeceiz diyen pikin bir iktidar yok.

GELN ZRVEDE BIRAKIN

ktidarn anlatt masallar ve hayaller ile gerçekte yaatt hayatlar arasnda uçurum var. Hayalde; ekonomisi en güçlü 10 ülke arasna girecektik.. Gerçekte; enflasyonu en yüksek 10 ülke arasna girdik... Hayalde; tek haneli isizlik ve enflasyon rakamlar olacakt.. Gerçekte; 3 haneli enflasyon rakamlar ve her geçen gün saylar artan isizler ordusu... Hayalde; iyiler arasndaki ligde zirvede yer almak... Gerçekte; olumsuz istatistikler ve sralamalar listesinde hep zirvede bulunmak.. Enflasyon 20 yln zirvesinde.. Zamlar 20 yln zirvesinde.. Cari açk 20 yln zirvesinde.. D borçlar ve faiz ödemeleri de; sayenizde 20 yln zirvesinde.. Gelin bu ii zirvede brakn.. Gelin daha dazla zorlamayn.. çünkü bu zirvenin sonu uçurum, sonu felakettir! Hem millet hem de sizin için...

EMANETE HANET ETMEYECEK BR ADAY

Bizim adaymz kucaklayc, birletirici, hakk ve adaleti üstün tutacak, hizmeti esas alacak, kapsn herkese açk tutacak, kesinlikle partizanlk yapmayacak, istiareye her daim önem verecek ve emanete ihanet etmeyecek bir aday olacaktr. Bizim adaymz, devlet malna yetim malna sahip çkar gibi sahip çkacak, ihalelerde effaf, denetlemede titiz olacak, farkl fikir ve düüncelere itibar edecek, çevrenin, tarihin, yeilin talan edilmesine asla müsaade etmeyecek bir aday olacaktr.

Ana Sayfaya Git