Karamollaoğlu: Türkiye direnmelidir!

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkez binasında gazetecilerle buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, ABD ile yaşanan gerilimde taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Haberler 12.08.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi (SP) Genel Bakan Temel Karamollaolu, Türkiyenin ekonomik ve siyasi bir kuatma altna alnmaya çalldn belirterek, Bu yeni bir ey deil. Bu kuatma Sevrden beri var. Unutulmamaldr ki verilecek her taviz ardndan daha büyük bir tavizi getirecektir. Türkiye bu noktada direnmelidir ve asla tehditlere boyun ememelidir dedi.

SP Lideri Temel Karamollaolu, partisinin genel merkezinde gündeme dair açklamalarda bulundu. Geçen hafta içinde Orduda yaanan sel felaketiyle ilgili konuan Karamollaolu, Ordu ilimizde büyük bir sel felaketi yaand. Bir vatandamz hayatn kaybetti. Kendisine Allahtan rahmet diliyor, sel felaketi nedeniyle madur olan vatandalarmza geçmi olsun dileklerimizi iletiyorum. Maalesef her sel felaketi, ardnda bir trajedi brakmaya balad. Yklan köprüler, çöken yollar, dere yataklarna yaplan binalar... Plansz yaplamann, her eyi bina ve beton olarak görmenin faydas yok. Unutmay ekonomiyi bozarsanz bunu düzeltmek mümkündür ama ekolojiyi bozarsanz bir daha geri dönüü olmaz. Bu felaketlerden ders almalyz ifadelerini kulland.

TÜRKYENN ÜRETEN YATIRIMLARA HTYACI VAR

Son günlerde ABD ile Türkiye arasnda yaanan gerilim ve dolarn artn deerlendiren Karamollaolu, öyle konutu:

Ekonomideki çöküü, sadece ABD krizi ile d güçlerin operasyonu ile açklamak da gerçekleri görmemektir. Biz defaatle söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Deniz bitti. Bir an önce yatrm ekonomisine geçmezsek, israftan bütünüyle vazgeçmezsek, Türkiye içine girdii bu girdaptan kurtulamaz. Bu mantkla gidilirse dolar 7 lira da olur, 8 lira da olur, 10 lira da olur. Türkiye sanayiden ekonomiye, eitimden yatrma, topyekn yeniden bir planlama ve yaplanma dönemine geçmelidir. Günü kurtarmaya yönelik popülist politikalar ülkeyi daha büyük skntlara sürüklemekten baka sonuç vermez. Bir an evvel üretken olmayan, gösterie yönelik, sadece arazi rantn artracak yatrmlardan vazgeçilmeli, israfn her türlüsüne son verilmelidir. Türkiyenin çlgn projelere deil, üreten yatrmlara ihtiyac var.

TÜRKYE ASLA TEHDTLERE BOYUN EMEMELDR

Karamollaolu, Türkiye ve ABD arasnda rahip Andrew Craig Brunson nedeniyle yaanan gerilime ilikin de unlar kaydetti:

Elbette Türkiyenin ekonomik ve siyasi bir kuatma altna alnmaya çalld da dorudur. Ancak bu yeni bir ey deil. Bu kuatma Sevrden beri var. Hatta Haçl Seferlerinden bu yana var. çünkü bu topraklar rkç emperyalizmin ve büyük srail projesinin hedefindedir. Biz biliyoruz ki, rahip Brunson krizi de bu projenin parçalarndan birisidir. Bu kriz bahane edilerek Türkiye d politikada birtakm önemli tavizlere zorlanmaktadr. Unutulmamaldr ki verilecek her taviz ardndan daha büyük bir tavizi getirecektir. Türkiye bu noktada direnmelidir ve asla tehditlere boyun ememelidir.

ACL KRZ TOPLANTISI çARISI

Türkiyenin tarihi bir dönemeçten geçtiini dile getiren SP Genel Bakan Temel Karamollaolu, sözlerini öyle tamamlad:

çeride toplumsal mutabakat salamadan ekonomide istikrar salayamayz. çünkü birliin olmad yerde huzur ve güven olmaz. Huzur ve güvenin olmad yerde üretim olmaz. Üretimin olmad yerde de kalknma olmaz. Buradan Sayn Cumhurbakanna sesleniyoruz. Türkiyedeki bütün siyasi parti genel bakanlarnn bir araya geldii, bir acil kriz toplants düzenlenmelidir. çinde bulunduumuz krizi amann ilk art, toplumsal uzla ve mutabakat ortamnn salanmasdr.

Ana Sayfaya Git