Kararı YSK Versin!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İYİ Parti başka partiden oy almaz, alırsa bizden alır biz de rıza gösteriyoruz, kararı YSK versin" dedi. Bahçeli, İYİ Parti'nin seçime girmesini engellemeye yönelik iddialar olduğunun sorulması üzerine "Basın bir gün de doğru yazsın" cevabını verdi. Bahçeli, olaylı derbi için de "Beşiktaş sahadan kaçmaz, bir Beşiktaşlı olarak söylüyorum" ifadesini kullandı.

Haberler 22.04.2018 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, partisinin Kzlcahamamdaki kampnda gazetecilerle bir araya gelerek sorularn cevaplandrd. MHPnin geçmiten bu yana Türkiyenin bugünkü siyasi sosyal artlar da dikkate almak kaydyla ister zamannda ister erken bir seçim için her zaman hazrlkl olduunu vurgulayan Bahçeli, Seçim stratejimiz iki esasa dayanr. Güçlü ve dengeli Meclis birincisi. kincisi cumhurbakan seçiminin e zamanl gerçeklemesidir. MHP, cumhurbakan seçiminde kendi partisi mensuplarndan aday çkarmamtr. Adaymz Sayn Recep Tayyip Erdoandr. MHPnin seçim stratejisi cumhur ittifak çerçevesinde kendi siyasi kimliini koruyarak her ilin seçim çevresinde öngörülen saylarla aday belirlemek suretiyle TBMMde güçlü olabilecek bir arlkta çalmalarn sürdürecektir. Bir yanda Erdoann kazanmas için gayret göstereceiz. MHPnin siyasi kimliini koruyan bir kadro ile TBMMde yer almak için çaba göstereceiz ifadesini kulland. *yi Parti ile ilgili basnda yer alan haberlerin hatrlatlmas üzerine Bahçeli, Allahtan dileim var basn doru yazsn diye karlk verdi.

CHPNN ADAYLARINA SAYGI DUYUYORUZ

CHPnin Cumhurbakan adaylar ile ilgili bir soruya ise Bahçeli, CHPnin Türk siyas hayatndaki köklü partilerden birisi olduuna dikkat çekerek Deiik dönemlerde siyasi hayata renk katmlardr. ktidar olma ansn yakalamadlar. Say artrarak siyasi hayatlarna devam etmek istiyorlar. Adaylarna sayg duyuyoruz. baka adaylarda çkabilir ifadesini kulland.

ZAMANINDA YAPILMAYAN HER SEçM BASKIN SEçMDR

Bahçeliye AK Parti ile ortak miting düzenleyip düzenlenmeyecei soruldu .Bahçeli, AK Parti ile ortak miting düzenlemeyi düünmediklerini belirtt. Baskn seçim deerlendirmeleri ile ilgili olarak ise Zamannda yaplmayan her seçim baskn seçimdir deerlendirmesini yapt.

Y PART SORUSUNA YANIT

yi Partinin seçime katlp katlamayaca ile ilgili tartmalarn hatrlatlmas üzerine ise Bahçeli u deerlendirmeyi yapt:

Burada biraz dikkatli olmak lazmdr. Seçim 15 Temmuzda olacak slogan ile siyasallama sürecine girenler 15 Temmuza gerçekten inanm olsalard 15 Temmuzdan 6 ay önce seçime girme yeterliliine kavumu olmalar lazmdr. Bunu bilemiyoruz, ilgi alanmz deil. Seçime de girsin. Baka partilerden alamaz, alrsa bizden alr. Biz de rza gösteririz.

Siyasilerin Bozkurt iareti yapmasna yönelik soru üzerine ise Bahçeli, Tarihimizden gelen bir iarettir. Bozkurt iaretini yapmayan kalmad. Klçdarolu yapt bir ey olmad, Erdoan yapnca neden olay oldu diye karlk verdi.

DERB YORUMU: BEKTA SAHADAN KAçMAZ

Bahçeli, Olayl Fenerbahçe-Bekita derbisi için de öyle konutu: Maç takip edemedim ancak Beiktan hocas, Türkiyenin hocasdr. Türkiyeyi dünya üçüncülüüne tam bir deerdir.

Ana Sayfaya Git