Karayılan "HDP'ye oy verin" çağrısı

Karayılan, röportajında HDP'nin barajı aşmasının demokrasinin kapılarını aralayacağını iddia ederek, "Eğer baraj aşılmazsa Kürt iradesi Meclis'e yansımayacak, AKP de bundan istifade ederek çoğunluk sağlayacak ve diktatörlük gelişecektir" ifadelerini kullandı

Haberler 21.06.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn Kandildeki sözde lideri terörist ba Murat Karaylan, örgütün yayn organlar ANFye verdii röportajla HDPye oy verin çars yapt.

Pazar günü yaplacak Cumhurbakan ve Milletvekili genel seçimleri öncesi, Karaylann Hollandada faaliyetlerini sürdüren, örgütün yayn organ ANFye verdii röportaj, HDPnin siyasi politikalarn ve milletvekili adaylarn Kandilin belirlediini gözler önüne serdi.

Karaylan, HDP adaylarnn ve politikalarnn belirlenmesinde esas merkezin Kandil olduunu ortaya koyan bu röportajnda, tüm Kürtlerin HDPye oy vermesini istedi. HDPnin baraj amas yeni bir soluk getirecektir, demokrasi kaplarn aralayacaktr, Kürt halknn iradelemesi ve özgürlüklerin önünü açacaktr. diyen sözde lider Karaylan, Eer baraj almazsa Kürt iradesi Meclise yansmayacak, AKP de bundan istifade ederek çounluk salayacak ve diktatörlük geliecektir. ifadelerini kulland.

AK PARTY HEDEFE ALDI

AK Partinin önemli isimlerini de hedefe koyan Karaylan, AK Partinin HDPnin baraj altnda kalmasndan istifade ederek çounluk salayaca ve diktatörlüün gelieceini öne sürdü. Böylesi bir havada kimse parti tercihlerimizi serbest brakacaz dememeli. tehdidini de savuran Karaylan, bamsz adaylarla seçime katlan isimleri de hedefe ald.

Karaylan, bu kiilerin de oylar bölerek AK Partiye hizmet edeceini iddia ederek Kürtlerin yan sra sol ve demokratik kesimleri HDPye oy vermeye çard.Ele ba Karaylan, Türkiye demokratik bir ülke mi, diktatoryal bir ülke mi olacak, seçimlerle belirlenecek. Bunun için tüm Türkiye partileri, örgütleri, sol demokratik kesimleri, kadnlar, gençleri ve Türkiyede istikrar ve demokrasini gelimesinin isteyen herkes bunu düünmeli. AKPnin hile ve baskyla HDPyi baraj altnda brakmasna izin vermemelidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git