Kardeşliğimiz İman Gereği!

MEDAV Başkanı Tayyip Elçi "Bizler tarih boyunca hep kardeş olduk ve bu kardeşliğimizi muhafaza ettik. Bu kardeşliği, dayanışmayı, muhabbeti muhafaza etmek sıradan bir iş değil. Aslında imanımızın bir gereğidir"

Haberler 17.08.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medrese Alimleri Vakf (MEDAV) Bakan Tayyip Elçi, Bizler tarih boyunca hep karde olduk ve bu kardeliimizi muhafaza ettik. Bu kardelii, dayanmay, muhabbeti muhafaza etmek sradan bir i deil. Aslnda imanmzn bir gereidir. dedi.

Din Görevlileri Birlii Dernei (Din-Bir-Der), MEDAV ve Trabzon Kuran Kurslar Dernekleri Federasyonunca düzenlenen Kardelik Köprüsü organizasyonu kapsamnda, Trabzonda Güneydou ile Dou Karadeniz Arasnda Kardelik Köprüsü etkinlii gerçekletirildi. Kentteki bir restoranda yaplan program Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

l Müftüsü Osman Aydn, burada yapt konumada, Biz bir kblede birleiyoruz. Kuranda bir araya geliyoruz. Sevgili peygamberimizi kendimize rehber edinerek yine ayn noktada birleiyoruz. Bu noktada ülkemiz, milletimiz ve kendi geleceimiz için ecdadmz için Kuran yolunda yürümek zorundayz. Peygamberimizin sünnetine sarlmak zorundayz ve yaadmz kadar da özümüz ve sözümüzün birbirini teyit etmesi lazm. Allah bizi sözüyle özü bir olanlardan eylesin. dedi.

MEDAV Yönetim Kurulu Bakan Tayyip Elçi de proje kapsamnda Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis ve Bingölden kanaat önderlerinin Trabzona geldiini söyledi.

Bize düen görev bu kardeliimizi, iman kardeliimizi muhafaza etmektir. ifadesini kullanan Elçi, Kardeliin, takvann ötesinde, üstünlük için bizim baka bir ölçü aramamz Müslümanlmza yakmaz. Dolaysyla bize düen görev bu kardeliimizi muhafaza etmek. Buna sahip çkmak ve pekitirmektir. diye konutu.

Elçi, öyle devam etti:

Bizler tarih boyunca hep karde olduk ve bu kardeliimizi muhafaza ettik. Bu kardelii, dayanmay, muhabbeti muhafaza etmek sradan bir i deil. Aslnda imanmzn bir gereidir. Bu programla aramzda selam yaymaya geldik. Dou ve Güneydou Anadoludan hem kendimiz hem onlar adna selam takdim ediyoruz. nallah selam ismi hürmetine Allah, aramzda selam yaygnlatracak. Bu selamlama, muhabbeti, dayanmay ve ümmetin birliini getirecektir. Kardelii muhafaza etmek bu kadar önemliyken, buna halel getirmek, kardelii bozacak herhangi bir ey yapmak da bir o kadar vebaldir.

Kardelik köprüsünü kurmaya gelmediklerini, zaten karde olduklarn vurgulayan Elçi, çünkü Hazreti Ademden beri kardeiz. çünkü slam ile müerref olduumuz günden beri zaten kardeiz. Hususiyle Türkler ve Kürtler olarak bin seneden beri zaten kardeiz. Kutul Amarede ve 15 Temmuzda ayn ekilde Türkler ve Kürtler her zaman birlik olduklar zaman tarih yazmlar ve ümmete çok büyük hizmetler yapmlar. dedi.

- Kardelik konuulacak deil, yaanlacak bir ey

Din Görevlileri Birlii Dernei Genel Bakan Muhittin Hamdi Yldrm da kardeliin konuulacak deil, yaanlacak bir ey olduunu ifade etti.

Organizasyonun amaçlarna ilikin bilgi veren Yldrm, unlar kaydetti:

Birincisi, kulaklara tatl haber göndermek. Hep terör haberleriyle sarslan bölgelerimiz kardelik haberleriyle kucaklasn ve bu taze güzel haberleri insanmza ulatralm. kincisi, bilhassa Trabzon ve Rize bölgemizde, Karadeniz bölgesinde hafzlk çok yüksek derecede olduu için o bölgelerden buraya talebe gelsin. Buradan da yine Güneydouya Arapça okumak isteyen talebeler gitsinler o medreselerde Arapçalarn tamamlasn ve oradan en itikad salam uurlu bir Müslüman olarak ilahiyat da bitirsin ve ülkemize faydal hale gelsin, bunun çalmasn yapyoruz.

Ana Sayfaya Git