'Kayyımlar aday olarak gösterilebilir'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Mart 2019'da yapılması planan yerel seçimlere ve 'FETÖ' ile mücadeleye ilişkin açılama yaptı. HDP'yi Kandil'in temsilcisi olduğunu iddia eden Özhaseki "Böyle bir ortamda, şaibeler üzerinden ‘AK Parti’ye zarar vermek için İstanbul’u almam lazım. Onun için her türlü işbirliğine varım’ gibi düşünceler olduğunu görüyoruz. " dedi.

Haberler 23.09.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ ile mücadele, ittifak ve kayymlarla ilgili açklama yapan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Özhaseki yapt açklamalarda unlar söyledi:

Yerelde ittifakn kanuni bir altyaps yok. Burada kanuni altyap olmaynca partilerin ittifak baka türlü kurma yönünde el altndan görümeler yapldn duyduk. stanbulda büyükehirde siz bize verirseniz biz de ilçelerde bir kaç tanesini size veririz gibi anamuhalefet tarafndan sesler geliyor. Herkes teyakkuz halinde. Devlet (Bahçeli) Bey de Ankara, stanbul, zmir gibi illerde bunlar asla ayaa kalkamamal gibi bir düünceyle ittifak konusunu gündeme getirdi. Biz de son derece memnuniyet duyduk.

Duyduumuz ittifak pazarlklar bizi ürkütüyor. HDPyi Kandilin temsilcisi olarak görüyorum. Böyle bir ortamda, aibeler üzerinden AK Partiye zarar vermek için stanbulu almam lazm. Onun için her türlü ibirliine varm gibi düünceler olduunu görüyoruz. O zaman da Devlet Bahçeli Beyin ittifak çars bir anlam kazanyor. Yerelde ittifakn nasl olaca hususu kanuni boluktan dolay önümüzdeki günlerde belli olacak. Haftaya MHP ile ittifak görümeleri balar. Bu ay MHP ile ittifakn nasl olaca hususunu tartrz. ttifak görümelerimizi yaptktan sonra da kamuoyuna hangi konularda mutabk kaldk, neler konutuk açkça anlatacaz. Sakl gizli olmayacak. Yaplacak düzenlemeler vatanda rahatsz etmeyecek ekilde olmal. Uzlaabileceimizi düünüyorum.

CEZAYI KESERZ

Bölgede onlarn tahrip ettii yerlerde yaplanmalar yaptk. Kayym döneminde ibana gelen arkadalarmz baarl çalmalar yapt. Seçimlere giderken bunun AK Partiye yarayaca düüncesindeyiz. Ancak baka partiler de orada seçildii takdirde sayg duyacaz, arkasndan da takip edeceiz. Gelen belediye bakan dan emrindeler mi, vergilerden toplanan paramz daa göndermenin yollarn aryorlar m? Seçimlerden sonra kazanrlarsa, gelen belediye bakan adam gibi hizmet ederse kimsenin diyecek sözü yok. Ama bu dediim konular balyorsa, onu çok çabuk görürüz ve orada da cezay keseriz.

Yerel seçimler için manifesto yazmaya baladk. Baz konular var ki yasaya yazamazsnz. Örnein binecei arabann cinsini yazamazsnz. Einin dostunun belediyeye gelip gitmesini, eskiden müteahhit olan belediye bakannn mesleini brakma konusunu yasaya yazamazsnz. Yasaya yazlamayan konular manifestoda yer alacak. Kentsel dönüümde yerinde deiim ve dönüümün esas olduunu, imar tadilatlarn her isteyenin can skldnda yapamayacan manifestoda söyleyeceiz.

KAYYIMLAR DA ADAY GÖSTERLEBLR

Kayymlardan da belediye bakanl adaylna gösterilecekler olabilir ama orann çok yüksek olacan zannetmiyorum. Özellikle kayymlarda ana amacmz o bölgenin insan olmas, sevilmesi ve iç dinamiklerin tasvibini almas. Biz önce ehirlerin analizini yapyoruz. En çok oy alacak kim diye bir aday araynda deiliz. Ehliyetli ve liyakatli, ehri ileri tayacak kiiyi arayacaz. Anketlerde birinci çkmak yetmeyecek.

Ana Sayfaya Git