Kayyum kendiliğinden atanmadı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, belediyelere yapılan görevlendirmelerle ilgili tartışmalara ilişkin, "Kendiliğinden kayyum atanmadı. Belediyenin araç gereçleri çukur kazıyordu, çukur kazanlara yardım ediyordu. Bununla da kalmıyor, iaşelerini temin ediyordu. Yani belediyeler suç örgütüne fiilen yardım ediyordu." dedi.

Haberler 26.02.2019 - 13:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Budak, vatandalardan kentte salanan huzur ve güven ortamnn devam etmesi için 31 Martta gerçekletirilecek yerel seçimlerde tercihlerini bu yönde kullanmalarn istediklerini söyledi.

Terör nedeniyle kentin asl gündemi olan isizlik ve istihdamn konuulmadn ifade eden Budak, bu sorunlarn çözümünün salanan huzur ile gelecek yatrmlara bal olduuna iaret etti.

- Diyarbakra huzur gelirse bütün ülkeye huzur gelir

Budak, önümüzdeki dönemde vatandalarn artk asli ileriyle uramak istediklerini dile getirerek, AK Parti huzurun partisidir. stiyoruz ki vatandalarmz bize bir 5 yl daha yetki versinler, hizmetlerimizi artrarak ilerletelim. Hem isizlie hem de vatandalarmzn asli sorunlarna çözüm üretelim. Artk çukurlar, el yapm patlayclar, maynlar, lastik yakmalar, kepenk kapatmalar konumayalm. ifadelerini kulland.

Yatrmlara deinen Budak, Silvan Baraj biterse 300 bin insan istihdam edilecek. Sadece Diyarbakr deil, bütün bölge, ülke kalknacak. Diyarbakra huzur gelirse bütün ülkeye huzur gelir. diye konutu.

- Kendiliinden kayyum atanmad

çileri Bakanlnca haklarnda yürütülen terör soruturmalar kapsamnda baz belediye bakanlarnn görevden alnarak yerlerine görevlendirme yaplmasna deinen Budak, Önceki belediye bakanlarn zaten halk seçmiyordu. Bir ekilde Kandilden iaret ediliyordu. ifadesini kulland.

Budak, sözlerini öyle sürdürdü:

Kendiliinden kayyum atanmad. Belediyenin araç gereçleri çukur kazyordu. çukur kazanlara yardm ediyordu. Bununla da kalmyor, iaelerini temin ediyordu. Yani belediyeler suç örgütüne fiilen yardm ediyordu. Asl kayyumlar Kandil atamt. Belediyeler vatandaa sunulmas gereken kaynaklar baka yerlere aktaryorlard. Bu, çok kuvvetli delillerle tespit edildi ve sonrasnda böyle bir uygulama yapld. Keke çok öncesinden yaplsayd. Yani biz son iki ylda gördüümüz hizmetleri keke daha önce de görebilseydik.

- Son iki yldr hizmetler alabildiine yürüyor

Budak, vatandan görevlendirme yaplan belediyeler tarafndan son iki ylda yaplan hizmetlere ilikin, ki ylda yaplacak hizmetler deil. 10-15 yllk i yaptnz. dediini aktard.

Evet bizler de kazdk ama içini el yapm patlayc ile deil, kanalizasyon, su, elektrik ebekeleriyle doldurduk. ifadelerini kullanan Budak, Daa giden insanlarda azalma var. Daa insanlar kendiliinden gitmiyordu. O dönemde belediyeler sosyal faaliyet, müzik, spor kurslar ad altnda daa insan gönderme kurslar düzenliyorlard. ki yldr bu memlekette lastik yanmyor, kepenkler kapatlmyor. Bunda da belediye hizmetlerinin çok büyük pay var. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git