Kazandım havasına girilemez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı ve salahiyeti yoktur" dedi.

Haberler 09.04.2019 - 14:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havaliman Devlet Konukevinde basn toplants düzenlendi. Seçim deerlendirmesi sorulmas üzerine ise Erdoan unlar söyledi: Usulsüzlükler baz deil, bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduu için zaten bu yola bavuruluyor. Bu iin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç bunun yarg sürecidir. Yarg sürecinde de bu iin patronaj biliyorsunuz Yüksek Seçim Kurulu(YSK) ndadr. Burada imdi YSK, özellikle tüm siyasi partiler olsun, sadece AK Partiye ait olan bir ey deil. Bizler, bize gönül vermi tüm halkmzn özellikle demokratik haklarn kullanma noktasnda, onlarn hukukunu da bizim yine hukuk çerçevesinde koruma mecburiyetimiz var. Ne diyor vatanda benim hukukumu koru çünkü biz burada organize baz suçlarn ilendiini gördük, görüyoruz. Bizler de siyasi parti olarak örgütlü baz eylemlerin yapldn tespit etmi durumdayz. Zaten YSKya giderken biz bu belgelerle, bilgilerle hatta televizyon, kamera tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasl ne gibi yolsuzluklar yaplm? Bo arazide, tarlalar adres olarak gösterilmek suretiyle, bundan daha delillendirilmi bir ey olabilir mi? Bu adm atacaz. Ortada 320, 330 bin civarnda u anda geçersiz oy var. Bunun saymn yapamayz diyorsanz o zaman bunun ötesinde bir ey var. Yaplabilecek hukuk içerisinde bir ey var. Bizim de YSKdan beklemek en tabii hakkmzdr. Geçmite Türkiyede Yalovada Arda bunlarn örnekleri var. Dünyada brakn itirazlar, Amerikada yüzde 1 gibi bir skntl oy miktar olsa bakyorsunuz erken seçime gidiyor orada. Yahut da erken demeyeyim, yeniden seçime gidiyor. çünkü bu kadar az bir farkla seçimin kazanlmas halk rahatlatmaz diye düünüyorlar. imdi 10 milyonu akn seçmenin olduu stanbulda kalkp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandm havasna kimsenin girmeye de hakk ve salahiyeti yoktur. çünkü stanbulda bu iin çok daha huzurlu olabilmesi için, gönüllerin huzur bulabilmesi için burada hakikaten bütün yasal olarak müracaat edilmesi gerekli itiraz mercileri neresidir? lçe, il seçim kurulu. Bir üstü YSKdr. Bu itirazlar biter çkan netice de bamz gözümüz üstüne deriz. Olay bu kadar basit

TEMENNM ODUR K EN DEAL EKLDE NOKTAYI KOYARIZ

Erdoan, bir gazetecinin YSK, AK Parti aleyhine bir karar verirse baka bavuracan bir hukuki merci bulunuyor mu? YSKnn karar nihai midir? sorusuna ise, Örgütlü müdahalenin için savclklara duyurular var. O ayr bir konu. Savclklar bunun gereini o delilere dayal olarak yapacaktr. in o boyutu ayr. Bu iin hrszlk boyutu. Bir de sandkta hrszlklar var. Bizim YSKya gidiimiz sandklardaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayr bir i. Ama direi ise ayr bir konu. Her iki kanaldan yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal ekilde noktay koyarz diye cevap verdi.

HER HANG BR RAHATSIZLIK DUYMAYIZ

Cumhurbakan Erdoan, CHPnin stanbula ast pankartlarla ilgil soruya da, Yasalara ters bir pankart aslmadktan sonra kimsenin söyleyecek bir eyi yoktur. Bazen televizyonlarda izliyoruz, Niçin teekkürler stanbul megabordlara asl diye soruyorlar veya bunu tartyorlar koca koca önünde kariyerleri olan tipler. Onlar bunu tartyor. Biz seçim geçilmi ve bu seçimin neticesinde ben genel bakanm stanbuldaki adaymla beraber biz bu seçimde her türlü iradesini ortaya koyan stanbul halkna teekkür etmekten daha doal, daha tabi ne olabilir. Pankart asmakta bir sorun yok. Ayn eyi Bay Kemalde adayyla beraber stanbulun her yerine asabilir. Ona da mani bir hal yok. Burada Teekkürler stanbul ifadesini kullanmaya bilir de stanbul kazand diyebilir. Desin. Ama bütün mesele YSKnn noktay koyduu o son andr. Buraya bakmamz lazm. Bunlar bizi çok da rahatsz etmez, biz bu konularda rahatz. Hem ne kadar kar taraf bunlardan rahatsz oluyorsa da bizim stanbul halkna teekkür etmemizden daha doal, daha tabi ne olabilir. Kolay bir ey deil. Bu kadar insan, 11 milyon geliyor burada oyunu kullanyor ve o gün bütün hassasiyetiyle buna gönlünü veriyor. Burada bir irade tecelli ediyor. Buna muhalefette teekkür eder, biz de teekkür ederiz ve bundan dolay da herhangi bir rahatszlk duymayz dedi.

Ana Sayfaya Git