Kemal Kılıçdaroğlu: Kalbimiz Afrin için atıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Bakın kalbimiz atıyor. Ne diye atıyor; Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımızın üstüne yeri var. Onlar mücadele ediyorlar -30, -35 derecede. Zor şartlarda mücadele ediyorlar" dedi.

Haberler 27.01.2018 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, Ortadounun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Biran önce Ortadounun her tarafnda bar, huzur olsun. Herkes ama herkes kardeçe yaasn, en büyük arzumuz budur diye konutu.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Kartal Belediyesi Tapu Datm Törenine katld. Klçdarolu burada da Zeytin Dal Harekatna ilikin açklamalarda bulundu. Kemal Klçdarolu, Bu ülkede kim adalet istiyorsa; görüü ne olursa olsun, kimlii ne olursa olsun, inanc ne olursa olsun kim adalet istiyorsa sözüm söz bu can onun yannda olacaktr. Hepimiz birlikte huzur içinde yaamak istiyoruz. Kavga, gerginlik istemiyoruz; her evde a, i olsun, herkes evinde huzur içinde yaasn, her evde bar olsun istiyoruz. Niye kavga edelim? Hangi gerekçeyle kavga edelim. Geriyorlar ortam, geriyorlar. Biz gerginlikten yana deiliz. Biz kendi ülkemizde hep beraber, birlikte, 80 milyon huzur içinde yaamak istiyoruz. Bakn kalbimiz atyor. Ne diye atyor; Afrin için atyor. Afrinde askerlerimiz var. Onlarn bamzn üstüne yeri var. Onlar mücadele ediyorlar -30, -35 derecede. Zor artlarda mücadele ediyorlar. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaayalm, diye. Terör örgütleriyle mücadele ediyorlar. Terörden en büyük acy çeken bir ülkenin vatandalar olarak kendi ülkemizde ve hiçbir ülkede terör istemiyoruz. Ortadounun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Biran önce Ortadounun her tarafnda bar, huzur olsun. Herkes ama herkes kardeçe yaasn, en büyük arzumuz budur dedi.

HER KURUUN HESABINI BU MLLETE VERMEK NAMUS BORCUMDUR

Her vatandan hakkn ve hukukun sonuna kadar koruyacaz Klçdarolu sözlerini öyle sürdürdü:

Bugün saraylarda oturanlar saray kaça yaptn millete söylemiyorlar. Ama sözüm söz; her kuruun hesabn bu millete vermek benim namus borcumdur, namus borcum. Benim onlardan bir farkm var; onlar kul hakkn yerler, biz kul hakkn yemeyiz. Kul hakkn sonuna kadar savunuruz ve koruruz. Eer her kuruun hesabn verebiliyorsanz sizden daha deerli birisi yoktur. Bizim siyaset felsefemiz de, ahlak felsefemiz de, inanç felsefemiz de böyledir. Her kuruun hesabn millete vermek.

Ana Sayfaya Git