Kemal Kılıçdaroğlu: seçim sonbaharda olabilir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim sorusuna, "Seçim sonbaharda olabilir. Yürütemiyorlar. Ne alırsanız alın dolarla. Yerli ve milliyiz diyorlar, neresi yerli ve milli? Devlet böyle mi yönetilir? Seçime gitmek zorundalar. Halkın hali ortada" yanıtını verdi.

Haberler 27.03.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Lideri Kemal Klçdarolu, FOX TVde smail Küçükkayann sunduu çalar Saat programna katld. Küçükkayann erken seçim ile ilgili sorusuna yant veren Klçdarolu, Seçim sonbaharda olabilir. Yürütemiyorlar. Ne alrsanz aln dolarla. Yerli ve milliyiz diyorlar, neresi yerli ve milli? Devlet böyle mi yönetilir? Seçime gitmek zorundalar. Halkn hali ortada dedi. Klçdarolunun açklamas satr balaryla öyle:

BU GÖRÜNTÜ NEDR?: Kahveciye dükkann kapat diyorsun. (AKP kongre görüntüsünü göstererek) Peki bu görüntü nedir? Sokaktaki, kahvedeki, arabadaki insana ceza kestiler. 3 ay içinde 254 bin kiiye ceza kesilmi. u görüntülere bakn. Bir iktidar halka söyledikleriyle kendi yaptklar arasnda 180 derece fark yaratrsa o iktidar güven vermeyen iktidardr. Halka söylediine bakn, kendi yaptna bakn. Bu iktidar nasl bir iktidar? Türkiyeyi nasl yönetiyorlar? Vatanda görüyor bunu.

TÜRKYENN TAMAMINI KIRMIZIYA çEVRECEKLER: Biz böyle bir kurultay yapmadk, insanmza sayg duyduk. Sadece delegeler geldi, gazeteciler için ayr salonlar yarattk. Salk konusunda ne gerekiyorsa onlar yaptk. nsana deer vermiyorlar. Hiç olamazsa kendi delegelerine duysaydn keke. Umarm buradaki herkes alanmtr. Bu tabloyla Türkiyenin tamamn krmzya dönütürecekler.

BÜTÜN PANDEM CEZALARINI KALDIRACAIM: Halkn desteiyle iktidara geleceiz ve ilk bir hafta içinde faiziyle beraber ceza kesilen 254 bin kiiye tamamn iade edeceiz. Pandemi dönemi içinde bu tablo varsa, kongreleri yaptlarsa, oralar lebalep doldurdularsa ve hiç kimseye ceza vermedilerse vatandan ne günah var? Bütün cezalarn kaldracam, ödenmise hepsini iade edeceim. Örnek olmas gereken kiinin yapt, ortaya koyduuna bakn. Haklarn iade edeceiz, söz verdim bunu yapacam. Toplumda madur yarattnz zaman siz sosyal devlet olmazsnz.

MUHTARLARA BÜTçE VERECEM: Adamlarn dünyadan haberi yok, muhtar dünyasndan haberi yok. Baz mahallelerin nüfusu bir ilden büyük. Bayburt merkezinden büyük mahalle var. Oradan çok daha büyük olan bir muhtarlk tek bana mahalleyi yönetiyor, bu muhtarn bir yardmcs bile yok. Ben size üniversite mezunu birer yardmc eleman vereceim dedim. Hem bunun isizlie de faydas olur. Milletvekillerinin, belediye bakanlarnn kadrolar var. Bu muhtarn izni dahi yok. Sadece o da deil, Erdoan ne derse desin, muhtara hem bütçeyi hem de yardm vereceim.

YÜZYILIN TEMEL KAVRAMI DEMOKRAS: Parti ad üstünde Cumhuriyet Halk Partisi, halkn partisi. Benim deil. Taeron içileri ilk dile getiren parti biziz. Önemli olan toplumun her kesimine ulap onlarn sorunlar ile ilgilenip çözümleri vermek. Herkesin sorunuyla ilgileniyoruz. Yok saa kayd yok sola kayd bunlarn tamam asparagas. CHP, geni kitlelere açlp bütün sosyal kimliklerle iliki kurduu anda rahatszlklarn dile getiriyorlar. 21. Yüzyln temel kavram demokrasidir, sa sol kavramlar yok burada. Biz demokrasiyi savunuyoruz, birileri de otoriter meseleleri.

450 MLYON DOLAR TARTIMASI: En büyük voliyi vuranlar dolarclar ve tefeciler. Faiz yükseliyor bunlar kazanyor, dolar bunlar kazanyor. Bu iin madurlar esnaf, köylü, içi. Naci Abal alnd dolar nereye çkt? 450 milyon dolar el deitirdi. Aradaki milyonlar kim vurdu? Açklyorlar m, açklamyorlar. Bu para kimin paras? Manipülasyondur. 450 milyon dolar kim ald? açklasnlar ne var bunda? 128 milyar dolar da ayn ekilde satld. Merkez Bankas paray satarken ihale açyor. Yaynlama yapyor. u kadar dolar sattm diyor. 128 milyar dolar kime satt, kaçtan satt? Yaynlamyorlar. Bu manipülasyon deil. dorudan doruya birilerine kaynak aktarlyor. Sayn Ali Babacan diyor ya Naci Abal 128 milyar dolar sorduu için alnd. Doru olabilir. Defalarca sordum hala soruyorum. Her eye söylüyor Bay Kemal, Bay Kemal diye. Bay Kemal sana herkesin anlayaca bir soru soruyor.

SONBAHARDA SEçM OLABLR: Seçim sonbaharda olabilir. Yürütemiyorlar. Ne alrsanz aln dolarla. Yerli ve milliyiz diyorlar, neresi yerli ve milli? Devlet böyle mi yönetilir? Seçime gitmek zorundalar. Halkn hali ortada. Bunlar Türkiyeyi artk yönetemezler. Bütün dünyayla kavgallar. Rusya geldi askerlerimizi ehit etti. Rusyay knayacamza Putinin kapsnda beklediler. Sand koysunlar. Sandk koymaktan korkuyorlar.

HDPYE KAPATMA DAVASI: Muhalefet muhalefetle niye urasn? HDP ayr parti biz ayr partiyiz. Yanl olursa söyleriz. Onlar istiyorlar ki biz muhalefet olarak birbirimize girelim. HDP ittifakta yok. Biz dört parti olarak ittifak halindeyiz. Demokrat Parti, Saadet Partisi, Y Parti, Cumhuriyet Halk Partisi. Siyasi partilerin kapatlmasn doru bulmuyoruz. Bahçelinin houna gitsin diye yapyorsunuz bunu. Bahçeli teslim alm bunlar.

STANBUL SÖZLEMESNN HANG MADDESNDEN RAHATSIZ OLMU: Bunlar kadna kar iddeti savunuyorlar. Belli çevrelerden nasl oy alabilirim hesabyla yaplm bir harekettir bu. Sen ne yaparsan yap, senin yolun göründü. 19 yldr devleti yönetiyorsun, 10 milyonu akn isiz yaratyorsun. stanbul Sözlemesinin hangi maddesinden rahatsz olmu? Neyinden rahatsz olmu? Biz kadn iddet görmesin istiyoruz, kadn ikinci snf olmasn istiyoruz.

ENTOP ARACI K. TBMMNN FL OLARAK BAKANI DELDR: Erdoan koltuunu koruma peinde. sterse Türkiyede yangn çksn. Hiçbiri umurunda deil. Bir gece kararyla Montröden, Lozandan çktk diyebilir, ama buna yetkisi yok. entop arac kii. TBMMnin fiili olarak bakan deildir. Erdoann talimatlarna göre seçilmi bir kiidir.

GENçLER TABLOYU GÖRÜYOR: Gençler bu tabloyu görüyor. Yüzde 100e yaknln oy vermemesi lazm. Nefes alamyor gençler. Tweet att zaman hapise girer miyim, girmez miyim diye düünüyorlar. Üniversiteyi bitiriyorlar çou isiz. 6 milyon 300 bin genç Türkiyenin 2023de kaderini belirleyecek. çünkü ilk kez demokrasi için oy kullanacaklar.

Ana Sayfaya Git