Kemal Kılıçdaroğlu'nu yıkan anket sonucu: Özer Sencar paylaştı!

CHP'ye yakınlığı ile bilinen anket şirketi MetroPoll, “Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu kazanır mı?” diye sordu. Sonuçlara göre Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla çıktı.

Haberler 03.04.2023 - 23:09 Son Güncelleme : 03.04.2023 - 23:09

MetroPoll Araştırmanın Mart 2023 tarihli Türkiyenin Nabzı başlıklı araştırmasında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili anketini yayımladı.

MetroPollün Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu sizce seçimi kazanır mı? anketinde dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Katılımcıların yüzde 34.9u Kazanır, yüzde 8i Kesinlikle kazanır derken, yüzde 39u Kazanamaz, yüzde 10.7si Kesinlikle kazanamaz yanıtını verdi.

Sonuçları paylaşan MetroPoll kurucusu Özer Sencar, Kılıçdaroğlunun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Aralık 2022de bu fark 29 puanmış dedi.

KESİNLİKLE OY VERİRİM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 19.7

Araştırmaya katılanlara ilk olarak, Bugün seçim olsa Kılıçdaroğluna oy verme durumunuzu belirtir misiniz? sorusu yöneltildi. Kesinlikle oy veririm diyenlerin oranı yüzde 19.7, Oy veririm diyenlerin oranı yüzde 25 oldu. Katılımcıların yüzde 18.9u, Oy vermem derken, yüzde 30.6sı ise, Kesinlikle oy vermem yanıtını verdi. Fikrim/cevap yok diyenlerin oranı yüzde 5.8de kaldı.

SADECE YÜZDE 34.9U KAZANIR DEDİ

Katılımcılara yöneltilen bir diğer soru ise, Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu sizce seçimi kazanır mı? oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 34.9u, Kazanır, yüzde 8i, Kesinlikle kazanır şeklinde görüş belirtti. Kazanamaz diyenlerin oranı yüzde 39, Kesinlikle kazanamaz diyenlerin oranı ise yüzde 10.7 oldu. Yüzde 7.3 ise, Cevap yok dedi.

SENCAR SONUçLARI TWİTTERDAN PAYLAŞTI

Sonuçları Twitter hesabından paylaşan MetroPoll Araştırmanın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, şunları söyledi: Kılıçdaroğluna oy vermeyeceğini söyleyenler vereceğini söyleyenlerden yaklaşık 5 puan fazla. Bu reel durum.

ARALIKTA FARK 29 PUANMIŞ!

Kılıçdaroğlunun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Bu da seçmenin seçime yönelik algısı. Aralık 2022 de bu fark 29 puanmış. 3 ayda aradaki fark çok büyük oranda kapanmış.

Ana Sayfaya Git