Kenan Evren'i öven MHP'li aday istifa etti

Kenan Evren'i öven mesajlar paylaşan MHP Milletvekili İsa İlyasoğlu partisinden istifa etmek zorunda kaldı.

Haberler 12.05.2015 - 21:32 Son Güncelleme : 12.05.2015 - 21:32

MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı İsa İlyasoğlu, Kenan Evrene övgü dolu sözleri sosyal medyada paylaşması nedeniyle istifa etti. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, genel başkanlarının bilgisi ve talimatları dahilinde İlyasoğlunun istifasının istendiğini belirtti.

İstifa kararıyla ilgili yazılı açıklama yapan Mehmet Bülent Karataş, sosyal medyada Kenan Evreni öven paylaşımları nedeniyle milletvekili adayı İlyasoğlunun istifasını parti olarak talep ettiklerini ve istifa işleminin tamamlandığını belirtti.

Karataş, yazılı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Partimizin İstanbul 3. Bölge milletvekili adaylarından İsa İlyasoğlunun 12 Eylül zalimliğinin mimarı Kenan Evren ile ilgili övücü sözleri sosyal medya kanalıyla duyurulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisinin ilkeleri belli, ülküleri berrak ve büyüktür. 12 Eylüle methiyeler düzen cuntacılara, elinde ve vicdanında ülkücü kanı bulunan hiç kimsenin her hangi bir arkadaşımız tarafından taltif edilip takdir görmesi mümkün değildir.

Ana Sayfaya Git