Kentsel dönüşüm seferberliği

Bakan Kurum, Sanayi ve Peyas bölgesinde "Kentsel Dönüşüm" projesinin startının verileceğini müjdeledi. Kurum, "risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölümde projeyi başlatıyoruz" dedi.

Haberler 23.01.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte uygulanacak kentsel dönüüm çalmalar hakknda bilgi veren Kurum, Sanayi ve Peyas mahallelerinde risk tayan 2 bin 500 bamsz bölüm için kentsel dönüüm projesi balatlacak. Diyarbakrmz yeni bir uydu kent kazanyor diyebiliriz. Bu proje hem Diyarbakra hem de bölgemize örnek olacak. dedi.

BALAR BÖLGESNDEK YAPI

Balar Belediyesi ile önemli bir kentsel dönüüm projesi balatyoruz. Kaynartepe Mahallesi için ilk etapta 200 rezerv konut üreteceiz. Ayrca Sakarya Caddesinde iyiletirme projesi yapacaz diyen Kurum, Melik Ahmet Caddesinin yol, kaldrm ve sokak aydnlatmasnn bu ay sonu itibaryla belediye tarafndan yapmna balanacan müjdeledi.

LOJSTK OSB OLUTURULACAK

Balar ilçesindeki 6 milyon metrekarelik alan ehrin içindeki küçük sanayi sitelerinin tanmas amacyla rezerv sanayi alan ilan edileceine iaret eden Kurum, stihdamn arttrlmas adna Lojistik OSB için 2 milyon metrekarelik alan valiliimize tahsis edeceiz. dedi.

VAH DEPOLAMA MERKEZ

Bakan Kurum, Karacadada vahi depolama sahasnn, düzenli depolama alanna dönütürülmesi için çalma yürütüleceini dile getirerek, Vahi depolamaya son verilecek. Karacadada çöpten enerji elde ederek ehrin ekonomisine katk salayacak bir projeyi büyükehir belediyemizle yürüteceiz. dedi.

SURDAK SON DURUM

Kurum, inaat devam eden Sur Konutlarna ilikin, 7 bin 200 hak sahibimizin bulunduu evlere terör örgütü ciddi anlamda zarar verdi. 504 konut, 147 i yeri, 9 butik otel inas toplam 660 yapnn inas devam ediyor. 2020 yl içerisinde tamamlayarak inallah burada 2021 ylna geldiimizde yeni bir Sur olacak dedi.

HABER MERKEZ

çeitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Diyarbakra dair yatrm ve kentsel dönüüme yönelik projelerin müjdecisi verdi. Kurum, Diyarbakrda risk tayan 2 bin 500 bamsz bölüm için kentsel dönüüm projesi balatlacan açklad.

DYARBAKIR MASAYA YATIRILDI

Bakan Kurum bir otelde düzenlenen Diyarbakr Deerlendirme Toplantsnda yapt konumada, ehirde yaplmas gereken projeleri vali, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluu temsilcileriyle ele aldklarn söyledi. ehrin kültürel ve sosyal faaliyetler, turizm ile sanayi ve tarm sektöründe yapt gelimelerle anlmas için gerekli admlar atmak için önemli kararlar aldklarn belirten Kurum, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklad 100 bin sosyal konut projesi kapsamnda Diyarbakrda 2 bin konut yaplacan kaydetti.

EHRE DAR MÜJDELER VERD

Kentte uygulanacak kentsel dönüüm çalmalar hakknda bilgi veren Kurum, Sanayi ve Peyas mahallelerinde risk tayan 2 bin 500 bamsz bölüm için kentsel dönüüm projesi balatlacak. Bu bölgede yaayan vatandalarmza ister kendi yerinde isterse Talaytepe mevkisinde içinde millet bahçesinin olduu yatay mimari esasl ve Diyarbakrn yeni bir uydu kenti diyebileceimiz kentsel tasarm projesi hazrlyoruz. Proje çerçevesinde 1000 rezerv konut üreteceiz. Bu anlamda Diyarbakrmz yeni bir uydu kent kazanyor diyebiliriz. Bu proje hem Diyarbakra hem de bölgemize örnek olacak.

LOJSTK OSB OLUTURULACAK

Balar ilçesinin Olakl Mahallesindeki 6 milyon metrekarelik alan ehrin içindeki küçük sanayi sitelerinin tanmas amacyla rezerv sanayi alan ilan edileceine iaret eden Kurum, Esnafmza ve vatandamza daha iyi hizmet verebilmesi amacyla modern sanayi sitelerinin yapm için küçük sanayi sitelerine bu alanlarn tahsisini gerçekletireceiz. stihdamn arttrlmas adna Lojistik OSB için 2 milyon metrekarelik alan valiliimize tahsis edeceiz. ifadelerini kulland.

Bakan Kurum, Karacadada vahi depolama sahasnn, düzenli depolama alanna dönütürülmesi için çalma yürütüleceini dile getirerek, Vahi depolamaya son verilecek. Karacadada çöpten enerji elde ederek ehrin ekonomisine katk salayacak bir projeyi büyükehir belediyemizle yürüteceiz. dedi.

DLAN SNEMASI KÜLTÜR MERKEZ

Melik Ahmet Caddesinin yol, kaldrm ve sokak aydnlatmasnn bu ay sonu itibaryla belediye tarafndan yapmna balanacan aktaran Kurum, öyle devam etti:

Biz de bakanlk olarak hem hibe destei hem teknik destek vermek suretiyle Büyükehir Belediyemizle birlikte yürüteceiz. Dakap Meydan kentsel yenileme projesini gerçekletireceiz. Giriteki meydan ile meydana bakan cephelerin iyiletirilmesi, silüeti bozan yaplarn kamulatrlmas, Dilan Sinemasna ait binann kültür merkezine dönütürülmesi için çok önemli bir Kentsel Yenileme Projesini gerçekletirmi olacaz. Bu kapsamda Ulu Cami meydannda da bir proje gerçekletiriyor olacaz. Balar Belediyesi ile önemli bir kentsel dönüüm projesi balatyoruz. Kaynartepe Mahallesi için ilk etapta 200 rezerv konut üreteceiz. Ayrca Sakarya Caddesinde iyiletirme projesi yapacaz.

MLLET BAHçELER OLUTURULACAK

Kurum, Diyarbakrda iki millet bahçesinin oluturulduunu vurgulayarak, Eski stadn olduu yerde 56 bin metrekarelik millet bahçesi ina edilecek. Yine Balar ilçemizde 98 bin, Kayapnarda 100 bin metrekarelik bahçe ina edilecek. çermik ve Hani ilçelerimizde de yine millet bahçeleri çalmalarmz devam ediyor. Bismil merkezinde, Kent Merkezi Meydan Düzenlemesi Projesi gerçekletireceiz. diye konutu.

Diyarbakrn su ihtiyacnn temini için yaklak 85 milyon avro tutarndaki projenin bu yl sonuna kadar balatlacan ifade eden Kurum, ehre ve vatandalara daha iyi hizmetler için adm atmaya gayret göstereceklerini ifade etti.

BE BN REZERV KONUT ÜRETTK

PKKnn saldrlar dolaysyla Sur ilçesinde yaklak 7 bin bamsz bölümün zarar gördüünü belirten Kurum, unlar söyledi: O gün Sayn Cumhurbakanmzn talimatyla Suru yeniden ihya ve ina etmek amacyla büyük bir proje balattk. Bu proje çerçevesinde de yaklak 5 bin rezerv konut ürettik ve bu çerçevede vatandalarmz ister Sur içerisinde ister rezerv konutlardan almak suretiyle anlama sürecine gittik. Sur içerisinde 9 otel, 108 ticaret merkezi, 500e yakn konut inas ve yenilenmesi gereken tescilli eserlerimizin inasyla birlikte bunlar da 400e yakn inallah yl sonuna kadar bütün ihaleleri salanacak. Suru 24 saat yaayacak Diyarbakrn kültürünün ve tüm deerlerin burada yaatld gençlerimizin, kadnlarmzn burada vakit geçirecei millet kraathanelerinin, müzelerin, butik otellerin olduu önemli bir projeyi hayata geçireceiz.

Ana Sayfaya Git