Kılıçdaroğlu: 4 ülke birlikte Ortadoğu'daki acıyı sonlandırmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da Amerika, Rusya, İran ve Türkiye'nin bir araya gelerek buradaki acıyı, kanı gözyaşını sonlandırması gerektiğini söyledi.

Haberler 17.01.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu,TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, geçtiimiz hafta sonu partisinin stanbul l Bakanl seçimini kazanan Canan Kaftancolunun eletirilmesine ilikin, Daha önceki saatlerde konuan Genel Bakan, bizim stanbul l Bakanmzla ilgili bir sürü laflar etmi. stanbul il bakanmz onun cevabn verecek dedi.

DÖRT ÜLKE BRLKTE HAREKET ETMEL

Ortadounun petrol ve tarihi önemine vurgu yapan Kemal Klçdarolu, u deerlendirmelerde bulundu: Bugün Ortadou, aktörlerin yönlendirdii bir Ortadoudur. Oradaki devletlerin elinden ipler, büyük ölçüde çkmtr. Bir ucunda Amerika, bir ucunda Rusya, bir ucunda ran, bir ucunda Türkiye var. Bu dört temel aktörün bir araya gelip Ortadoudaki acy, kan gözyan sonlandrmas lazm. imdi Amerika Birleik Devletleri yapyor. Suriyedeki, Iraktaki terör örgütlerine silah destei veriyor. Buradan uyarmak bizim namus borcumuzdur. Eer insan kan içmekten holanyorsan buyurun silah gönderin. Ama nsanlk bizim temel formumuzdur diyorsanz silah göndermeyin. Ne PKKya ne onun uzantlarna ne IDe ne onun uzantlarna ne El-Nusraya ne onun uzantlarna silah göndermeyin. Ortadouya göndereceiniz her silah acy büyütecek, kann ve gözyann akmasna yol açacaktr. O nedenle biz Rusyay da Amerikay da uyarmak zorundayz. Suriye ve Irakn Türkiyenin komular. Onlarla kader, tarih ve kültür ortakl bulunuyor. Diplomatik kanallarn sonuna kadar zorlanmas lazm.

Ana Sayfaya Git