Kılıçdaroğlu: 83 milyon olarak yüreğimiz Azerbaycan ile...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan topraklarının, uluslararası hukuka aykırı olarak işgal edildiğini belirterek, "Azerbaycan, işgal ne zaman sona erecek diye 30 yıldır bekliyor ama Ermenistan yönetimi hiç dinlemiyor, 'Hayır, biz işgal ettiğimiz topraklarda kalacağız.' diyor" dedi.

Haberler 07.10.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, partisinin yeni yasama ylndaki ilk TBMM Grup Toplantsnda yapt konumada, Türkiyenin tam bir dert yumana döndüünü, vatandalar parlamentoda, sorunlarn çözümüne katk vermek için bütün partilerin bir araya gelmesini ve sorunlar çözmelerini istediklerini dile getirdi.

Vatandan sorunlarnn çözümüne ilikin hangi teklif gelirse gelsin ve hangi partiden gelirse gelsin CHP olarak açk imza vereceklerini dile getiren Klçdarolu, öyle devam etti:

Sizin sorunlarnz çözmek için eer bir teklif getirmezlerse, CHPli milletvekilleri her türlü kanun teklifini hazrlayacaklar, TBMM Genel Kuruluna indirecekler. Orada görüülürken hangi kesimi ilgilendiriyorsa o kesimin kanaat önderlerine telefon edip, Bugün sizin bir sorununuzu çözmek üzere CHPnin getirdii kanun teklifi görüülecek. Bakn bakalm hangi parti sizin lehinize, hangi parti sizin aleyhinize. bunu söyleyeceiz. Dolaysyla sorunlar çok ama çözülmez deil. Bütün sorunlar çözülebilir. Bütün vatandalarma, yeni yasama yl balarken CHP Grubundan en içten sevgi, sayglarmz ve muhabbetlerimiz gönderiyoruz. Bütün vatandalarmz sevgiyle, saygyla kucaklyoruz.

ONUN HAKLILIINI DESTEKLEMEK DURUMUNDAYIZ

Klçdarolu, Azerbaycan topraklarnn igal altnda olduuna dikkati çekerek, Azerbaycan topraklar uluslararas hukuka aykr olarak igal edildi. 30 yldr bekliyor, igal ne zaman sona erecek diye ama Ermenistan yönetimi hiç dinlemiyor, Hayr, biz igal ettiimiz topraklarda kalacaz. diyor. Azerbaycan yönetimi de diyor ki Artk bizim igale tahammülümüz kalmad. Ve u anda bir çatma var. Dolaysyla bu çatmada 83 milyon olarak yüreimiz Azerbaycan ile. Onlar seviyoruz, hakszla karyz. ifadelerini kulland.

Uluslararas hukuka göre Azerbaycann hakl olduunu vurgulayan Klçdarolu, O haklysa, biz de onun haklln desteklemek durumundayz. dedi.

SORUN TÜMÜYLE ERMENSTAN YÖNETMNDEN KAYNAKLANIYOR

Azerbaycana bürokrat olarak iki kez gittiini ifade eden Klçdarolu, unlar kaydetti:

Azerbaycan, olaanüstü hzla gelien, büyüyen bir ülke. Dostluklarmz, arkadalklarmz var. Türkiyede de yaayan çok sayda Azeri vatandamz var. Birlii ve bütünlüü koruyarak, bir igalin sona ermesini arzu ederek ve dileyerek bu olayn sonlanmasn istiyoruz. Sayn Aliyev zaten bu konuda gayet açk, net ve anlalr mesaj verdi. gal ettiiniz topraklarmzdan çekilin ve özür dileyin dolaysyla bu sorun bitmi olsun. Yine çok net ve açk bir açklama yapt. Bizim Ermenistan halkyla bir sorunumuz yok, Ermeni yönetimiyle bir sorunumuz var. Dolaysyla sorun tümüyle yönetimden kaynaklanyor. Bu arada sivillerin hedef alnmas çok ac bir olay. Umarm uluslararas kurulular bu konuda gerekli duyarll gösterirler.

Ana Sayfaya Git