Kılıçdaroğlu: ABD'nin teröre karşı net tavır takınmasını istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK'nın Afrin Operasyonu ile ilgili, "ABD'nin bu konuda teröre karşı açık ve net tavır takınmasını istiyoruz. Teröre karşı ortak mücadele etmek gerekiyor. Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleye de herkesin destek vermesi gerekiyor" dedi.

Haberler 26.01.2018 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonunu ziyaret etti. Ziyaret ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlayan Klçdarolu, Afrin Operasyonu ile ilgili, öyle dedi:

Snrlarmzda asla ve asla terör örgütlerinin yuvalanmasn istemiyoruz. Hiçbir devlet istemez. Biz demokrasiyi savunuyoruz, insan haklarn savunuyoruz ama bu u anlama gelmemeli, Demokrasiyi savunduk, terör örgütleri gelsin bizim snrlarmza konulansnlar Hayr asla izin vermeyiz. Ordumuzu bu konuda gerçekten de güzel bir mücadele veriyor. Büyük bir toplumsal destek var. Terörden en çok zarar gören biziz, 30-35 yldr. Gencecik çocuklar, kadnlar, anneler terör yüzünden katledildi. Dolaysyla teröre kar mücadele sadece bizim görevimiz deil insanln ortak görevidir.

TELEFON GÖRÜMELERN BANT OLARAK YAYINLASINLAR

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, bir gazetecinin Cumhurbakan Erdoann ABD Bakan Trump ile yapt bir telefon görümesi var. Sonrasnda da birbirini karlkl tekzip eden açklamalar geldi. lk defa da ABDyi dorudan yalanlayan bir açklama gördük eklinde yönelttii soruya u yant verdi:

Telefon görümelerine konusuna gelince en iyisi konumalar bant olarak yaynlasnlar böylece bütün gerçek ortaya çkm olsun. Türkiyenin yapt açklamalar deerli buluyoruz. Ve ABDnin bu konuda teröre kar açk ve net tavr taknmasn da istiyoruz. çünkü terör bölgede büyük sorunlar yaratyor. Sadece Türkiye açsndan deil, Suriye açsndan da, Irak açsndan da, Fransa açsndan da, ngiltere açsndan da, ABD açsndan terör her zaman sorun yaratmtr. Ve, bu ülkelerde terör pek çok insann hayatna mal olmutur. Dolaysyla teröre kar ortak mücadele etmek gerekiyor. Türkiyenin teröre kar verdii mücadeleye de herkesin destek vermesi gerekiyor.

ADAYLAR çIKAR, DEMOKRATK YOLLARLA YARIIRIZ

Klçdarolu, Ömer Faruk Eminaaolunun genel bakanla aday olaca ile ilgili yöneltilen soruya ise öyle cevap verdi:

CHPnin özellii, CHP yöneticilerinin seçimle gelmi olmasdr. Atama ile deil. Ve biz demokrasiyi savunuyoruz. Elbette genel bakanla da, il bakanlna da, ilçe bakanlna da deiik adaylar çkar. Kural vardr. Adaylar çkar demokratik yollarla yarrz. Birisi bakan olur sonra herkes ona destek olur. Bizim temel kuralmz budur.

Ana Sayfaya Git