Kılıçdaroğlu: Asgari ücretin 3 bin 100 lira olması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde para var ama sıra asgari ücrete gelince para yok. Bize göre asgari ücretin vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi ve doğru bulmuyoruz" dedi.

Haberler 23.12.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Klçdarolu, 2016 ylnda stanbul Beiktata meydana gelen terör saldrsnda ehit olan bir kiinin annesine 121 lira 96 kuru maa balandn söylediini, ancak AK Parti Malatya Milletvekili Öznur çalkn bu duruma itiraz ettiini belirtti. Klçdarolu, Ona öyle dedim; 121 lira 96 kuru maa balanmasna doru diyorsanz, yerinizde kaln. Doru demiyorsanz, görevinizden ayrln, ben makbuzu size vereceim. Makbuz burada. AK Partili Milletvekili, Bana bu yanl bilgiyi kim verdi diye hesap soracak m? Ya da Bu yanl bir bilgiymi. Beni aldattlar. Klçdarolundan özür dilerim diyecek mi? ehidimizin annesine balanan 121 TL 96 kuru ayln belgesi, yazs burada. Sayn Öznur çalk derhal ya istifa etmelidir veya parlamentoda benden ve arkadalarmdan özür dilemelidir dedi.

ASGAR ÜCRETN EN AZ 3 BN 100 OLMASI GEREKR

Klçdarolu, gündemde asgari ücretin bulunduunu, milyonlarca kiinin bu konuyu yakndan takip ettiini bildirdi. Klçdarolu, Bütçe görümelerinde açklad asgari ücretin net, vergisiz 3 bin 100 lira olmas lazm. Sen asl vergiyi alnmas gereken yerlerden alacaksn. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde para var ama sra asgari ücrete gelince para yok. O nedenle bütün sendikalara sesleniyorum; Bize göre asgari ücretin vergisiz 3 bin 100 lira olmas lazm. Bunun altnda bir asgari ücreti gerçekçi ve doru bulmuyoruz diye konutu.

KNDEN VE ÖFKEDEN NE BEKLENR

Klçdarolu, MHPnin kurucusu ve ilk Genel Bakan Alparslan Türkein ei Seval Türkee yapt ziyarete ilikin ise, Ben saygdeer hanmefendi Seval Türkei ziyaret ettim. Seval Hanm, demokrasiye inanm, parlamentonun saygnlna inanm deerli bir insan. Bir mafya bozuntusunun, bir siyasal partinin destekçisi olmas ve o siyasi partinin de bu mafya bozuntusuna sahip çkmas Cumhuriyet tarihinde bir ilkti ve buna açk yüreklilikle kar çkyordu. Mevlanay, Yunus Emreyi, Ahi Evran, Hac Bekta biliyoruz ama felsefesini biliyor muyuz? Ne diyor Yunus Emre; Biz kimseye kin tutmayz, dümanmz kimdir bizim? Daha ne desin? Bütün peygamberler kine ve öfkeye kar çkmlardr. Bütün saygn bilim insanlar kine ve öfkeye kar çkmlardr. Kinden ve öfkeden ne beklenir? Bunlar amak zorundayz. Birlikte aacaz. Ben kine ve öfkeye hiçbir zaman itibar etmedim, bundan sonra da etmeyeceim ifadelerini kulland.

HAMZA YERLKAYA DDALARI

Klçdarolu, Gençlik ve Spor Bakan Yardmcs Hamza Yerlikayann diplomasnn sahte olduu iddialarn yineleyerek, Herkese meydan okuyorum diyor. Sahte diploma almadn iddia ediyor. Hamza Yerlikayann bir numaral sahtekar olduunu Türkiye Cumhuriyetindeki herkesin bilmesini istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git